Политик към Плочев: Да се разделим с добро, защото в противен случай....

Червеният Славчо Велков отказа да назове името на визирания политик
Обновена: 16 фев 2018 11:23 | 16 фев 2018 11:23, Камелия Цветанова
62
Политик към Плочев: Да се разделим с добро, защото в противен случай....
Камен Плочев. Снимка: архив, Булфото

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев бил заплашван от политик да си подаде оставката, за да не се стигало до репресивни мерки. Това твърди червеният депутат Славчо Велков.

Още по темата

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи днес, че в сряда е поискал от Плочев да напусне поста, защото си е позволил да изпрати писмо до парламента с искане за актуализиране на бюджета на НЗОК заради дългове към чужди здравни фондове.

Славчо Велков пък твърди, че днес в 11:00 ч. Плочев трябвало да отиде да си подаде оставката, което той нямало да направи, защото е избран от парламента и министър не може да иска от него да освободи поста.

"Плочев си има задължения и си ги изпълнява, но днес чрез посредник той получава пряка заплаха от високопоставен политик в държавата, който казва: "Предайте на професора да си подаде доброволно оставката и да се разделим с добро, защото в противен случай ние имаме и други начини и ще вземем репресивни мерки и няма да си намери място в България като професор", твърди червеният депутат.

Той отказа да назове името на високопоставения политик.

Славчо Велков призна, че е приятел с Плочев от 45 години и е загрижен за неговата сигурност.

Соцдепутатът призова и президента като шеф на НСО да предприеме мерки, да се прецени степента на заплахата и ако трябва - да се осигури охрана на шефа на НЗОК.

По думите му преди седмица Плочев бил на среща с премиера, който го уверил, че застава зад него и да си върши спокойно работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Да, срам но не за държавата а за държавниците и. Нека не се притесняваме от реалноста. Смота ияк!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутроландия...
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи не разбираш ли за какви пари става въпрос?Никой няма интерес да оправи батака!Тук става въпрос за абсолютен непукизъм и целенасочен геноцид!!!Който има пари се лекува а който няма...Макар че и да си платиш в частните клиники не ти дава абсолютно никаква гаранция.А това е така защото който можа отиде зад граница,тези,които сме тук след 10 г няма да ни има а в частните клиники действа връзкарския а не професионален принцип на подбор на лекари.Важното е да се точи касата!!!Кошмар!!!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лекар (51)Това е така, но оттогава минаха 17,5г След ОДС-то на власт се изредиха всякакви калинки - НДСВ, БСП, ДПС с първите 2, ГЕРБ (+разни дребни коалиционни партньори) и вместо да се разчисти батака и подреди системата на здравеопазване, по-зле става. Най-вече се работи на парче за едни пари на принципа оздравяваш за колкото ти кажат! Е, ако на това му викат здравеопазване...
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърт интригант! Защо не каже кой е заплашвал и въпроса да се реши!?Ама те другарите така са свикнали!
45
3
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
Така и не разбрахте че здравеопазването бе разрушено на 01.07.2000 г.Тогавашният министър,стоматолога Семерджиев поръчково направи най-голямата пирамида съществувала някога в държавата след 10.11.89 !!!НЗОК е една бездънна яма която/чрез нея се крадат пари,много пари!!!/ уби цялата перфектно работеща система на здравеопазване в родината ни.Единственото,което искахме беше достойно заплащане което да се актуализира на всеки 6 месеца.Нищо повече!!!Примирете се!Здравеопазването отдавна умря!Амин!!!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е нещата за НЗОК, да си дойдат на мястото! НЗОК е създадена да управлява събрани здравни вноски от всички нас и задължителните вноски на държавата за определени категории от населението-пенсионери, деца и държавни служители! Вноските нямат масто в държавния бюджет, това което направи Дянков, и да се разпорежда министърът на финансите! Също държавни служители не може да управляват средства на обществото! МЗ да си вземе всички онко и др. социални по функция заболявания!
43
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои бсп_ари се оляха тук от злоба.По полека със злобата другари БСП-ари,само се излагате.Оставете клетвите,те никога не са били характерна черта на интелигентните хора!
42
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! Трябва да ми леят куршум от тоя симпатяга.
41
8
 
24
 
! Отговори
д-р Иванов преди 6 години
Може, може! Особено,ако в правителството бъка от мутро-мафиоти,и когато премиер е доказан престъпник! Даже меко се изразява президентът ! Такива, като сегашното правителство, са директно за дранголника. А тези, дето по сметка , или поради липса на акъл , са на тяхна страна, са техни съучастници ! Дано си ме разбрал анонимни адвокате на тиквите !?
40
11
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Къв а тоа таласъм?
39
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има двама на.срани ге.йберасти ,дето дращят глупости! Да им изсъхнат ръцете дано!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко скоро ? Пази си пръститена краката да не падне плочатавърху тях .
37
51
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може Президент да обижда правителството като обикновен ка.ру.цар на село. Да кажеш , че министрите разнасят шербет е такава простотия която няма равна в света . Явно на др. Нинова и Радев не им е мястото там където са.
36
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цап - царап в село Банкя пришопите .В центъра на Софиясе иска друго . Окей ?
35
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко , което президентът Радевказа за работата на премиерае много точно . Затова почнахада подскачат като ужилени .Ако не си оправи грешките епътник , не сме длъжни датърпим работа стил цап-царап .Заплатата му я плащаме ние .
34
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е ходила на много местано премиер е Борисов и на него неможе да се разрешава да имастуденти там точно . Защо ?Защото в сащ корупцията е даже узаконена като лобиране ,т. е. името е друго но същносттае същата .
33
9
 
35
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Казахме му доброволно да си подаде оставката, защото понякога се случват инциденти. Не знам защо толкова се афектира. Стресът е вреден, може да ти докара инфаркт.
32
27
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега ти и нещастните привърженици на БКП-БСП. Да слушаш от милионери каквито са всички на Позитано 20 как милеят за бедните и пенсионерите е гавра, която достоен и нормален човек не може да понесе. Тази седмица др. Нинова беше в САЩ при сина си в САЩ да избират къща за 5 милиона долара. Предишния Станишев си купи за 20 милиона замък в Швейцария от крадените пари на КТБ . Толкова жалък да си не е обяснимо.
31
6
 
34
 
! Отговори
Борисово време преди 6 години
Вълче време.