Путин идва след вота на 18-и март, 10 години не виждал България

Шегата на Борисов, че само държавния глава на Москва не се избира – историческа
404
Путин идва след вота на 18-и март, 10 години не виждал България
Снимка: архив, МС

След президентските избори в Русия на 18 март ще бъде съгласувана дата за посещението на новоизбрания руски президент в България, обяви във Велико Търново посланикът на страната у нас Анатолий Макаров, цитиран от "24 часа".

Още по темата

"Както знаем има официална покана от президента Румен Радев. Тя бе отправена още миналата година. Тази покана е в силата през цялата юбилейна година, когато празнуваме 140-годишнината от Освобождението на България и смятам, че визитата ще се състои", каза Макаров.

Той посочи, че сега е точното време за посещение на руския президент, защото последната му визита в България е през януари 2008 г. и са минали повече от 10 години.

За националните чествания на 3 март ще пристигне руският патриарх Кирил по покана на българския патриарх Неофит, руска парламентарна делегация, както и много представители на обществено-политическия живот в Русия.

Макаров определи като политическа шега репликата на премиера Бойко Борисов, че човек в живота си не може да избира две неща - родителите си и президента на Русия.

На това последва покана от говорителя на Руското външно министерство за гражданство на Борисов.

"Бойко Борисов на няколко пъти показа, че има желание да направи нашите отношения по-интензивни и смятам, че няма никакъв проблем за развитието на взаимоизгодно сътрудничество", допълни Макаров.

През миналата година 600 000 руснаци са посетили България и тази бройка нараства, защото те се чувстват много добре тук и лесно разбират своите български братя, посочи като пример посланикът.

"Премиерът Борисов е заинтересован да развиваме и важни съвместни проекти в енергетиката, по които ще работим", допълни той.

Анатолий Макаров се включи в официалното посрещане на Самарското знаме на българските опълченци в музей "Възраждане и Учредително събрание" и приветства откриването на изложбата "Търново, Освобождението и възкресението на България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
23
 
8
 
! Отговори
Stoedin преди 6 години
Щом иска - да идва. Само да не спират движението заради него. Не е добре дошъл.
298
6
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Само да посмееНямаш топки за покритие на големите си приказки....
297
1
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 310Това, за кюрдска държава е твърде проблематично.... Въпрос на пазарлък между Трамп и Ердоган.... САЩ нямат полезен изход от проблема, кюрдите още по-малко!!!
296
21
 
13
 
! Отговори
патриот преди 6 години
На 3-и март ще дойде цялото КПSS ,ЧК и КГБ...ще празнуват 3.март 1918г..ха.ха.ха А Путин е много сигурен че ще е новия Президент на Русия......може пък *** до тогава. И в България не са добре дошли окупатори и терористи.
295
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така нареждат на батерията Бойко новите му началници и даващи му мъничко жо скорост Ина че го духат от властта. Покани Путин че уж желаеш. Подобряване на отношенията. Докато тези умрели продажни ченгета Путин не ликвидира от Парламента и властта щбългария ще потъва
294
3
 
19
 
! Отговори
Карай преди 6 години
Хахаха, боже колко мъка има в тая българия. Чета некви писания и се чудя откъде толкова умни хора...и това го пишат,когато Германия си прави потока с Русия, а Франция продава какво ли не на руснаците -за доста парички. При положение, че ако искаме все пак да произвеждаме нещо,единственият пазар е Русия. Имам чувството, че само гадни и покварени *** от мъжки и женски род останаха в тая страна, горко на нормалните добре че съм далече , но трябва да мисля как за нищо на света да не се връщам
293
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И след още 140 години, още няма да сме се отървали от манталитета си на Задунайски мужици със Стокхолмски комплекс към Империята на злото.
292
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрдите скоро ще си имат държава май, за сметка на чудовището Турция!
291
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е велик президент на велика Русия!!!
290
9
 
6
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Пашата идва при най верния си ***.Дали ще каже поне една дума на български или той само македонският език признава.Няма друга държава която да ни е ограбвала толкова много , че и до днес да го прави , като Прусия.Само Лукойл ни краде с два-три милиарда на година , но всички си мълчат.
289
12
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
Ще дойде ама го чакат развалените яйца и торбите пълни с лаййна Голям смях ще падне :)
288
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До съгласенКанили сме ги и сигурно ще има делегации за 3 март. Украинци не са ни освобождавали, а руснаци от Малороссия - тогава не е имало Украйна. Финландското княжество е било част от Руската империя, а всички загинали в бой са фински шведи, 23-*** на брой. Путин ще дойде по-късно заради изборите, на които трябва да стане Президент. И дано той да стане, че има други, които нямат неговите нерви и отпиздят пиндосов по всем статьям!
287
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Само да посмееЩе посмее и ще се посмее! От такива *** ли ще се изплаши! А ти даже няма да посмееш да излезеш, вервай ми! Друго си е да натискаш клавиши, друго - да те тъпчат по паважа!Да е жив и здрав любимецът на българския народ - В. В. Путин!
286
8
 
8
 
! Отговори
Вовка Офшорното преди 6 години
Го чака ХагаЕдва ли ще посмее да дойте в ЕС
285
6
 
12
 
! Отговори
Само да посмее преди 6 години
Чака го Пикаещия ШпалирЩе покажем на ситния монгол колко обичаме фалшификаторите на историята ни
284
10
 
5
 
! Отговори
Добро пожаловать преди 6 години
Добро пожаловать, дорогой товарищ!!!Болгария Вас любить и ждëт!!!
283
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой го е канил пък този
282
7
 
8
 
! Отговори
Да му мислят преди 6 години
Като дойде Путин , Нинова и Радев трябва да дадат отчет. Нищо не са направили въпреки безрезервното спонсориране. България се приближава все повече към демократична Европа и се отдалечава още повече от терористична Русия. Путин ще им скъса ушите.
281
3
 
10
 
! Отговори
съгласен преди 6 години
Прочетох мнение, че ако каним Путин , то следва да поканим и президентите на другите държави- Украйна-войниците са били основно от там; Финландия, Румъния и защо каним само Путин? Не е справедливо и някак си е сервилно...
280
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още 10 да не идва ще е най-добре