ДПС: Стабилността на държавата равна ли е на стабилност на властта?

Ръководството на партията "на крака" при Доган, готвели се за... управление
Обновена: 27 фев 2018 23:50 | 27 фев 2018 22:15, Веселина Йорданова
79
ДПС: Стабилността на държавата равна ли е на стабилност на властта?
Мустафа Карадайъ. Снимка: архив, БулФото

ДПС дава своя принос за стабилност на държавата, а властимащите непрекъснато генерират скандали. Това коментира председателят на Движението Мустафа Карадайъ, който даде изявление пред журналисти след проведеното заседание на ПГ и ЦОБ на ДПС. Тя се проведе при почетния председател Ахмед Доган.

Още по темата

На въпрос за предсрочни избори Мустафа Карадайъ каза, че такова нещо още от ДПС не са казали.

"Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни. От друга страна обаче властимащите непрекъснато да генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат напрежение в обществото", посочи Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Той обясни защо заседанието е било проведено при Ахмед Доган. Първата причина била стабилността по време на европредседателството.

"В тази връзка ние тази стабилност я разбираме като стабилност на държавата и в този смисъл даваме своя принос за стабилността на държавата. От друга страна последните два месеца наблюдаваме, че властимащите непрекъснато генерират различни видове скандали и конфликти - дори между институциите“, каза Карадайъ.
 
"Другата темата, която беше важна за нас, е, че ни предстои един семинар на 5 март за отворено управление. Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна", изтъкна председателят на ДПС.

Само преди два месеца на предколедната сбирка в Сараите, Доган попита какво правим, ако предстоящият тогава вот на недоверие към правителството мине. "Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата", каза тогава Доган.

Днес Карадайъ коментира още, че очакват темата за оставката на енергийния министър да дойде до Народното събрание, където ще изложат мотивите и аргументите си по нея.

"Според нас за сделката за ЧЕЗ предстоят съответните органи и институции на държавата в рамките на закона, правилата и процедурите да се произнесат и да се запознаем с техните констатации и решения, и от там нататък и ние ще се произнесем", коментира той.
 
По думите му, ако е закъсняла реакцията на институциите по тази сделка според законите, тогава има наистина закъснение, но ако има оценка за закъсняла реакция според нечии очаквания, това е друга тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
4
 
! Отговори
иван преди 6 години
Това са купувачите на чез - Инерком е част от Интерком груп с реален собственик Христо Ковачки , банката , която ще дава кредита е Първа инвестиционна на Цеко Минев и Мутафчиев и една руско- грузинска офшорка , целта е да се заформят интриги и скандали и да се свали правителството и тези да дойдат на власт с БСП-то за партньори , ако са послушни!
61
0
 
2
 
! Отговори
следят 100% преди 6 години
Преди години препоръчвах да с е сваля батерията и сим картата на всеки джиесем .дълги години престъпници на власт спазваха препоръките.Сега новата техника не и пука и от този номер.
60
0
 
0
 
! Отговори
100% се следят преди 6 години
Това с е извършва в условията на тотален контрол и 100% следене вкл звуково и обемно видео .Следенето е автоматично през нагло престъпна техника инсталирана вкл в лични и банкови документи,телефони,телевизори,таблети компютри,талони на автомобили..Новост са микrо чипове и нано схеми подадени на престъпницiте на власт през устата.Личните документи се источват чрез обемни скенери за броени секунди..вкл вече в банките има такив а скенери.
59
1
 
3
 
! Отговори
Кротко крадат преди 6 години
НАгли престъпници ограбват БЪлгария чрез нарочно създадени групировки маскирани като партии след 1989 година.НАй известни от групировките вече са ГЕРБ<ДПС<БСП >Другите бяха похарчени вкл СДС И НДСВ..ПОСледните десет години наглите престъпници ограбват десетки милиарди годишно от народа през Корупционни обекти по оперативни рпограми
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП и ДПС са вечните другари.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този какво се прави, всички знаем че ени/чара от С/,ИК им осигурява комфорт !Суджуци може да не ядат ама печелят от продажбата им ! Властта на оня с голото теме му я подари Доган ,хич да не се оплакват .
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЪПАСЕ СЕ СЪБРАХА ДА СИ ГОВОРЯТ- КАКВО ДА СИ ГОВОРЯТ НА ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК- СРАМУВАМ СЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ КОЕТО С ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ НЕ ВИЖДА КАК ОТ РЪЧНО ПЛЕТЕНА ФАНЕЛКА БОЯДИСАНА С ЛУЧЕНИ ЛЮСПИ ЗА ИМА НЕМА 10 ГОДИНИ НЯКОИ СТАНАХА ЕДРИ СОБСТВЕНИЦИ НА ПАЛАТИ И ЯХТИ- ТОВА КОРУПЦИЯ ЛИ СЕ КАЗВА, ПРАНЕ НА ПАРИ ЛИ Е ИЛИ НАЙ ОБИКНОВЕН ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ
55
2
 
14
 
! Отговори
точка преди 6 години
дУпИсЕ е създадено единствено да разединява и граби българския народ.Създадоха го службите които винаги са работили за чужди интереси и против България и българите.Докато съществува ДПС ще има проблеми и с ромите защото те са едно от нещата които това движение използва за дестабилизация на държавата.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърът на Външни Работи на Иран е на посещение в България
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска да каже че е дошло време да разговаряме за нещата за които трябваше да говорим но не говорихме защото като разговаряхме не стана ясно за какво говорим.Сега ясно ли е за какво говорим или да повторя.
52
4
 
19
 
! Отговори
сони преди 6 години
Доган е на власт вче 30 години-той е най.успешния проект на ДС/КГБ. Оправдал е всяка стотинка инвестиция в себе си, затова сега го пазят от НСО като национален капитал.Издигнал се е до главен резидент на интересите на Русия в България, нещо като генерал-губернатор. Но Доган си е кукла на конци, чиято воля зависи от волята на Руския император с токчетата.Така , че да се митологизира, сатанизира и надценява Доган е неправилно. Просто в царството на слепите той е едноокият.
51
0
 
9
 
! Отговори
до: 41 преди 6 години
Прочети първо за Християнизирането(как са приели Християнството по тези Земи) при Византия и после ела тука да коментираш , приятно четене
50
1
 
10
 
! Отговори
Манол преди 6 години
Навънка половин метър сняг - тоя умник гатанки ще ни задава!
49
1
 
9
 
! Отговори
до:Родопски преди 6 години
Помаците са един път Християнизирани после Ислямизирани , явно не познаваш История на България имам предвид не тая в учебниците в училище а сериозна про това чужда Литература
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КонстатиращВ стихотворението не съм съгласен с определението "ДОСТОЕН НАРОД". Народът, който остави апостола си да умре като кучена бесилото и не си помръдна пръста. Левски го е написал предсмъртно: Народе, народе ...
47
1
 
16
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
СПИ, ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ!ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ,ЗАВИЖДАМ ТИ ЗАТУЙ, ЧЕ НЕ ДОЧАКАМЕЧТИТЕ СИ, РАЗПЪНАТИ НА КРЪСТ!
46
3
 
15
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
СПИ ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ СПИ ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ!ОСТАНИ В НЕЗНАЙНИЯ СИ ГРОБ!ДОБРЕ СИ ТИ ОТ ТАМ НЕ ВИЖДАШСЪДБАТА НА НА ДОСТОЙНИЯ НИ РОД.НЕ ВИЖДАШ МАЙКИТЕ, КОИТО ДНЕС НЕРАЖДАТ. СТАРЦИТЕ КРАЙ КОФИТЕ ЗА СМЕТ.БАЩИТЕ СЪС ДЖОБОВЕ ПРАЗНИ,В РЪЦЕТЕ С КУФАРИ И ЗДРАВЕЦ ЗА КЪСМЕТ.ДЕЦАТА НИ СА ВЕЧЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ.СЕЛАТА МЪРТВИ, ПУСТИ ГРАДОВЕ.СТРОИМ ХОТЕЛИ, ПАРКИНГИ, ГАРАЖИКРАЙ ПРОСЯКА МИНАВА БЕЕМВЕ.НА ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА СЕ ПРОДАВАТВ РЪЦЕТЕ С КУКЛИ МАЛКИТЕ МОМИ.ТЕ ДЕТСТВОТО СИ СЪНИЩА СЪНУВАТ,СТАЕНА
45
2
 
8
 
! Отговори
До сони преди 6 години
ако си мислиш че Доган го е страх, значи по добре не се занимавай с политика. ТОй манипулира всички останали и си разиграва фигурите. Кой друг успява с 500000 гласа да управлява задкулисно 7 млн.
44
2
 
9
 
! Отговори
сони преди 6 години
От информацията се разбира следното : привикани са на килимчето при Падишаха, зер е студено времето и Той не иска да му се разваля рахътлъка. Освен това се е заринал като плъх в трици от страх и не напуска Сараите.Целта е как Корпулентният дупетат , Буда и Цацата да прилапат ЧЕЗ со кротце и со благо./и со малце кютек/.Посланията на *** са записани и лицето на ДЪПЪСЪ ги учи наизуст,щото е умствено недоразвит.Руският император *** 1-ви Късий може да заповяда мощен депесарски шут по Буда .
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление или за пример не знам, но ДПС са най-практичната партия и знаят точно кога и къде да ударят и кога да се отдръпнат. ДПС излиза напред когато няма национално съгласие и сами се самоизяждаме, както правят ГЕРБ и БСП. Мнението ми е че не ГЕРБ, а БСП подклаждат интригите, защото доста време са извън властта и ресурсите им се изчерпаха. Ще направят всичко възможно, ако ще и нестабилна държава, само и само да се докопат до властта. Прикриват се зад созиал демокрация, но са много далеч.