Крайнодесни: Партиите са вредни! Но напират за… партия

Проектът се казва "Независимост", набират се учредители в нета
Обновена: 27 фев 2018 09:47 | 27 фев 2018 07:45,
76
Крайнодесни: Партиите са вредни! Но напират за… партия
Снимка: "Национална съпротива"

Крайнодесни формации правят пореден опит да регистрират политическа партия. Новият проект се казва "Независимост", а декларациите за индивидуално членство, с които се набират учредители, вече се разпространяват по интернет.

В края на 2013 г. редица крайнодесни организации, сред които "Национална съпротива", "Кръв и чест", "Стрейт едж" и др., учредиха "Националистическа партия на България". Целта им беше да участват в евроизборите през 2014 г.

Политическият им проект обаче се натъкна на масирана обществена и институционална съпротива. Прокуратурата обяви, че основополагащите принципи на партията противоречат на Конституцията.

Накрая регистрацията й беше заличена заради недостатъчно подписи, с което опитът на крайнодесните да участват във вота се провали.

В основата на новия проект и сега стоят членове на "Национална съпротива", които се обявяват "за една национално могъща, независима, обединена и социално справедлива България", пише "Сега".

"Време е национализмът да се представлява от националистите, а не от актьори, които играят само ролята на такива, а всъщност са най-големите крепители на статуквото. В България всички партии обслужват чужди интереси. Едни обслужват интересите на САЩ и ЕС, други пламенно защитават интересите на Русия, трети са си направо турски партии, но общото на всички е, че са вредни за България! Време е тези, които направиха от националното предателство държавна политика, да си платят", заявяват организаторите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Обществото трябва да даде категоричен отпор на подобни начинания. Надграждане ни трябва, общи усилия и законност. Без радикални елементи. Уважение към човека, неговото достойнство и неотменимите му права. В духа на Аденауер. Така ще се оправим само.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има такива групи наистина, казват се NS-Straight Edge. Обикновено са леви или крайнолеви, някои са анархисти, но крайнодесните са отделна субгрупа....Не знаех, но все пак е странно да се кръстиш на някакво изключение. Като цяло стрейт едж пънкарите се отличават с това, че отричат боклушкия начин на живот /наркотици, йебан и алкохолизъм/, но прокламират защита на животните и веганство. За расизъм да не говорим. Та нашите стрейт-еджъри къде са в тая картинка? ;)
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е разликата между партиец и престъпник ? Едните са под закрила на закона, другите се справят сами.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрейт едж и крайнодесен национализъм??? Момчета, давайте по-грамотно с понятията.....Има такива групи наистина, казват се NS-Straight Edge. Обикновено са леви или крайнолеви, някои са анархисти, но крайнодесните са отделна субгрупа.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не се избием взаимно така никой няма да остане
39
3
 
7
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Разпускането на политическите партии е идея, която подкрепям от 2013 г.Дано се случи.Първата крачка към възстановяване на държавността. ПЪРВАТА!
38
0
 
8
 
! Отговори
edin преди 6 години
Добре ама изложете малко идеи и ползвайте нета, там е истинската свобода, правете допитване подсписки, събирайте подкрепа, не чакайте на медиите за нищо.БТВ снимката е подбрана с цел омаскаряване.
37
1
 
6
 
! Отговори
ъ преди 6 години
Стрейт едж и крайнодесен национализъм??? Момчета, давайте по-грамотно с понятията.
36
14
 
10
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Заслужават да повторят подвизите на Хитлер от младини - да участват в бояджийски работи като обществено-полезен труд. Трябва и да бъдат освидетелствани от компетентните медицински лица на 4-ти километър и при нужда да бъдат насочени за лечение в Курило, Карлуково или друго подобно заведение.
35
9
 
10
 
! Отговори
На снимката: преди 6 години
Глупави момчета, които за нищо не стават и мечтаят да са мутри докато други по-възрастни мутри ги манипулират докато са още малки с нео-фашистки идеи, на които младите са по-възприемчиви, защото поради все още малкия си житейски опит лесно се влияят от контракултурни направления, към които смятат, че ако се асоциират ще са някак си бунтари и по-интересни.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после и у нас! Единственото спасение за европейските държави са националистическите партии.
33
3
 
15
 
! Отговори
такива формации преди 6 години
ще набират все повече симпатизанти, защото на българите им омръзна да бъдат най-дискриминираната част от населението в собствената си държава!Реалните членове на тази формация не са много, защото повечето хора си задават въпроса кой стои зад тази инициатива и дали за пореден път някой манипулатор не се опитва да яхне вълната на народното недоволство?Народът е готов за националистичен подем, благодарение на безпринципното родоотстъпничество на много от хората, които днес са силни на деня.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Емблемата с батката с гирите и лъва от герба в левия горен ъгъл цепи мрака.
31
4
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Жалко, че в България да си патриот е равносилно на престъпник. Мутрите ги е страх да не си загубят свинските места в парламента!
30
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може ли повече информация за възрастта, образованието, семейното положение и трудовия стаж на учредителите. Или поне на десетте най-изявени лидери?
29
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете им амфетите и прахчетата във фитнеса и до там с каузата.
28
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер, тези даже, не се е крият, че са мутри ...
27
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ? Ще набият 500 човека (ако не ги изпозастрелят преди това) ... И после ?Сигорно ще назначават 23-4 годишни министри без образование, защото образованието им "промило мозъците" ...
26
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е национализъм. Банда глуповатии момчета. Мачкай в зародиш. Такива хора няма какво да дадат на обществото.
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14ТО ще е Хайл Волен или нещо от тоя род ..