Радев с призив: На армията й трябват пари, за да работи!

Били нужни спешни мерки, за да генерира България сигурност
51
Радев с призив: На армията й трябват пари, за да работи!
Снимка: Булфото, архив

Към въоръжените сили трябва да се отнасяме с много по-голямо внимание. Необходимо е възможно по-бързо те да получат финансирането, което се полага за способностите, които искаме да притежават. Това заяви президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който днес присъства на заседанието, посветено на анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2017 г.

Още по темата

В изказването си пред участниците президентът Румен Радев подчерта необходимостта от дългосрочна визия за развитието на въоръжените сили, която да е подкрепена с реални финансови разчети, допълват от прессекретариата на "Дондуков" 2.

"Основен приоритет продължава да бъде въпросът за хората в отбраната, тъй като те са в основата на провеждането на политиките, изпълнението на задачите и изграждането на способностите", посочи президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Румен Радев изрази очаквания, че форумът ще спомогне България отново да заеме мястото си на уважаван съюзник и да отговори на потребностите на обществото.

"Необходими са спешни, задълбочени и всеобхватни мерки, които да доведат до резултати, трансформиращи България в генератор на сигурност, притежаващ потенциал, релевантен на новите геополитически реалности и комплексната среда на сигурност", категоричен беше президентът Радев.

Заседанието се проведе под ръководството на началника на отбраната, генерал-лейтенант Андрей Боцев.

В него взеха участие заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, висшия команден състав, генерали и офицери от видовете въоръжени сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната, ръководители на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Gert преди 6 години
Ako ne ochistiat snega, nema pari za tiah.
43
0
 
10
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Имаме силна армия от генерали, адмирали, полковници и капитани с рангове съгласно принципа "Много вожд малко индианец". Още Джани Родари е разбрал силата на такава армия справка "Приключенията на Лукчо". Имаме много войни с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво. Гордостта ни е перално-банният батальон, командван от полк. Теляков, който поддържа пълна бойна готовност за да помага на американците в Черно Море и при нужда да участва в други операции на НАТО.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувайте оръжие от Иран, външният министър на Иран е на посещение в България
41
2
 
6
 
! Отговори
791 преди 6 години
Сериозно ли си стигнал до този извод, бе Радев. Добро утро! Че за какво не трябват пари? А какво работи нашата армия? Ще може ли да ни опази при нужда? Съмнявам се. В армията всичко е пари, седят си и чакат врага. Да, ама той не идва. И ако случайно дойде, армията ни няма и да разбере, нали когато господ давал акъл, те били под моста.
40
3
 
1
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Късото съединение прави силата!Съпротивление R=0.Преместване на Столицата в Пловдив,140 години стигат на София,Благоевград,София и Виден остават без ток,минават на пернишки въглища,арменски юрган,горят американски дънки без ципове и копчета/ за бронзовата къща/.Всичкия ток от АЕЦ за Пловдив,там данъци,пари,заводи та чак до Бургас, Хасково и Кърджали,Сливен,Ямбол и т.н.,там където саАвстрийците.Безплатни експонати от Пловдивския панаир.Едно авиошоу,рекламните модели остават за България.
39
3
 
8
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 6 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
38
1
 
4
 
! Отговори
Румен Крадев преди 6 години
Чакайте да се изкажа и аз, големи изводи измислих пак:Днес се разсъмна; Водата е мокра; Зимата е студено; Лятото е жега; Трябват пари; Няма пари; Има корупция; Трябва да се яде; Трябва да се cеpe; Санкциите...санкциите...Решетников, Путин, Санкциите.....
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички трябват пари! С пари всеки може! На президентсвото също трябват пари за да разхождат розовото букле!Нека армията се реформира - млади офицери да сменят оядения соц генералитет итогава да искат пари!Знае ли Прецедентът ни как се изкарват пари?
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тоя още нямаме нови изтребители . До вчера пилот днес тръгнал за политика да говори. Простолюдието е представено успешно от човека си шапката :))) пълен провал в президентството, външнатаа и вътрешнаа му политика .
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелеееее, Герберските матросовци налазиха форума!! Цецо ли ви се обади, а? Ще има левчета май? Колкото и да се пънете тук, пътници сте. Довижданееееееееер!! През Март ще докладват на Тръмп за ограбването на КТБ от Тиквара, по закона Магнитски. Рапона от Декември търси среща с Бай Дончо но отговор няма. На платената закуска, която си плати Цецо Рапоня, Бай Дончо е отказал да се снима с тях дори. Така, че си снимайте за последно с Банкянския страхлив ***, защото бъдещето му е ясно, в затвора.
34
2
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Абе помийна ямо, *** долен ква Червена армия, кви 5 лева кви яхти , кви замъци. Тия ги рзправяй на дядовците пред блока.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно каква армия трябва да направим за да устоим на атака от Турция. Възможно ли е? Едва ли! Каква полза от армия която само ще забави с 3 часа турско настъпление. Какво каза? А? Като купиш 5 изтребителя ще направи; нещо ли? Не просто ще имаш 5 свалени изтребителя повече.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от кога в армията се работи.
31
3
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Както вървят работите, Тиквара от лакомия и простотия сам си се сваля. Защо в главите на повечето герберуги е все комунизъм, Червена армия и кво ли не? Ако крадеш от някъде и ти е добре, на българина му пусна да гледа това Сиво Искърско Го//едно от Банкя, да ограбва и унижощава България. Не може да има замък в LA за 350 милиона долара, щерката да кара кола за 3 милиона, и си купил яхта Мерцедес за 1.7 милиона евро. Държавата ни загива заради него, най-бедни и умиращи. А миналото му в СИК?
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На хората им трябват заводи за да преживяват. Ахмак.
29
3
 
10
 
! Отговори
Петър преди 6 години
***-буннак
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14ИЛИ КАЗАНО ДЪРЖАВА БЕЗ АРМИЯ НЕ Е ДЪРЖАВА.Значи Швейцария не е държава.Там след 6 месеца казарма ти дават един Зиг 553 да си го държиш у дома и в случай на мобилизация във всеки дом има автомат.Ама това ако е у нас след 2 ракии *** ще изпозастреля семейство, комшии и който му се изпречи пред погледа понеже е много умен.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A AZ ISKAM PARI,ZA DA SI KOPUVAM HLYAB.RADUV VZEMA 11 OOO LV. ZAPLATA,A AZ SAM BEZRABOTEN
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25А при Гинко Джендъра бюджета на България е 24,4 милиарда.При Станиш бей беше 11.Айде бегай!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25Абе другарю, ще забраняваме партиите ама ще има Народен съд а?Хайде не на нас тия.Точно пРезидента, руската *** ще забрани БСП нали?