"Воля" ще се бори за властта, но не сега

Марешки първо иска по-висок резултат на избори
Обновена: 28 фев 2018 12:33 | 28 фев 2018 12:30, Камелия Цветанова
22
"Воля" ще се бори за властта, но не сега
Снимка: Булфото

"Воля" ще се бори за властта, но не сега, а след като се представи по-добре на следващите избори. Тази заявка направи лидерът на партията Веселин Марешки, като така поиска да спрат спекулациите, че се цели да влезе в коалицията.

През миналата седмица депутатът от ГЕРБ Делян Добрев допусна, че ако лидерът на "Атака" Волен Сидеров продължава да се разминава с останалите партньори във властта, то партията му аритметично може да бъде заменена от парламентарната група на “Воля” и управлението да се запази.

Още по темата

В отговор пък Сидеров скочи и обвини Добрев, че е незаконен депутат. В крайна сметка двамата сключиха примирие на съвместно заседание на парламентарните групи снощи и сложиха край на обтегнатите си отношения.

На фона на този скандал обаче Марешки се почувства длъжен изрично да декларира, че "Воля" не се подготвя за влизане в управлението в рамките на каквато и да било коалиция в този мандат.

"Ние считаме, че имаме да извървим дълъг път и при по-добро представяне на следващите парламентарни избори, ако се случи това, да участваме в управлението", отсече той.

Марешки е категоричен, че хипотетичното поемане на властта от "Воля" няма да има нищо общо с позицията на "Атака" за Истанбулската конвенция, която пък стана причина за заплахата на Сидеров, че коалицията може и да се разпадне.

За лидерът на "Воля" обаче авторитетът на партията му не можел нито да бъде повишен, нито намален от изказванията на Сидеров, защото се дължал само на последователната политика на неговата формация.

И понеже неговите депутати отстоявали стриктно демокрацията, свободата и борбата с картелите, Марешки не бил изненадан, че все повече политици виждали "Воля" в управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,ха! преди 6 години
Тате ще ми купи колело , на друг път!!! Тези са по пътя на Дедо Симо.
17
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Не е достатъчно Марешки да иска по-добро представяне - трябва да го искат и избирателите. Какво предлага Марешки на обществото, за да му даде по-голяма подкрепа. Говореше за борба с монополите (поне в търговията с горива). Нищо такова не се вижда. Обеща подкрепа за приемането на Истанбулската конвенция ( и само това е достатъчно, за да бъде определен като безпринципен интересчия). И за какво някой ще гласува за него.
16
0
 
3
 
! Отговори
смени хапчетата преди 6 години
От два месеца не купувам лекарства и гориво от веригите на тая гербаджииска патерица! А по-добър резултат на избори тоя измамник ще сънува само! През крив макарон! Повече няма да влезе в парламента! Единствената полза от него е за мутрата, да му крепи камбаните! Никаква законодателна инициатива не съм чул да е излязла от малката шайка - на магарешки!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше един лаф за гладната кокошка..............
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
г-н Марешки в България има само две партии които се борят за власт - ГЕРБ и БСП и една балансираща ДПС която винаги печели , останалите са преходни еднодневки "всяко чудо за три дни"
13
1
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Горкият аптекар, какви сънища само, объркал е хапчетата;)))
12
5
 
7
 
! Отговори
мне преди 6 години
Гербаджийските опорни точки няма да минат.Всички знаем, че сте заедно БСП и ГЕРБ, достойни наследници на БКП.Само шуробаджанащина, лапане на еврофондове и рушвети ви интересуват
11
13
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Да гласувам за комунисти ???Никога ! НИКОГА!
10
0
 
7
 
! Отговори
аха преди 6 години
Ще се бори ами, а сред координаторите и по места има доказани престъпници (имам предвид с присъди).Кво прайм?
9
0
 
15
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
То да гласуваш не трябва акъл!
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ПО-ВИСОК РЕЗУЛТАТ НА ИЗБОРИТЕ РУСКАТА ФАРМА-МАФИЯ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНЕ ПО-ДЪЛБОКО.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера с какъв акъл хората гласуват за такива като Бойко и тоя аптекар като могат да гласуват за БСП
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво търси Жаблянов в Президиума!? Фотоса!?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветелин Кънчев е с Воля! Затова е корназ Марешкия! Който държи Босфора, командва Черно море.Който държи бай ***, ще има винаги успех на всякакви вотове!
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този мишок иска власт!!! Успя да излъже няколко хиляди и това му е за първи и последен път. Ако искаше да е във властта, да не подкрепя гробарите, а да излезе с открита позиция по въпроса за ЧЕЗ. Като се знае какви далавери върти с лекарствата, колко ДДС е източил чрез тъщата си, ще подкрепя крадльовците от ГЕРБ до последно. Защото втори тур няма да има, каквото гепил, гепил. Спрели му делата за да е послушен, да седи наведен и да го ползват за опора. Боже, какви нещастия се мъдрят в НС.
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един Тиквен Потуранко.Ама вие си ги избрахте такива.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой се готви да сменя Патриотарите а
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БСП ще стават честни, ама не сега