Социалист: Бабиш бе тук. Говорили ли са с Борисов за ЧЕЗ?

Янаки Стоилов смята, че би било нелепо, ако сделката не е коментирана
1 мар 2018 13:20,
13

Преди няколко седмици министър-председателят в оставка на Чехия беше в София за кратко време. Няма как между двамата премиери да не е станало дума какво предстои по отношение сделката за "ЧЕЗ", заяви в "България сутрин" Янаки Стоилов от БСП.

Още по темата

Според него би било нелепо, ако този въпрос не е бил обект на внимание и остави място за съмнение.

Днес се очаква две комисии - тази по енергетика и по контрол на специалните средства, да изслушат кандидат-купувача на "ЧЕЗ" Гинка Върбакова. Тя или ще присъства лично, или ще бъде представлявана от адвокатите си.

Заедно с Върбакова ще бъдат изслушани компетентните органи, които проверяват сделката за продажбата на електроразпределителното дружество.

Опозицията пък се впусна в поредна атака през изминалия парламентарен ден, когато попита кой клати правителството и с какви данни разполага кабинетът по сделката с активите на "ЧЕЗ" в България, за фирмата "Инерком ЕООД" и собственика Гинка Върбакова.

"Скандалът с "ЧЕЗ" е поредица от действия и от начина, по който се управлява българската икономика. Ясно е, че този актьор, който се появява на сцената като купувач на дружеството, не е действителното лице, което моделира процеса по прехвърлянето на активите", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR.

Янаки Стоилов постави акцент и върху това дали някой е възложил на българските специални служби да съберат необходимата информация по прехвърлянето активите на "ЧЕЗ", защото ако няма такава заръка - едва ли двете комисии в парламента днес ще бъдат подготвени с полезна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До иво: Да, номера е ясен. Бойко пусна този кьорфишек за руско-грузинска банка (каквато изобщо няма) за да може такива като теб да тролват известно време, докато сделката с Гинка се провали или докато излязат имената на банките, които наистина ще я финансират. Но най-вероятно сделка с Гинка няма да има изобщо - всичко ще започне отначало.
10
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 5: Издишаш ти, драги. Чети първо, и тогава пиши. ЧЕЗ е чешка компания със 70% държавно участие, и Бабиш, като премиер на Чехия, когато се се срещал с Бойко предният месец, не може да не е знаел за сделката. Друг е въпроса дали Бойко го е попитал за нея. Бойко хвърчи по облаците, прави балканска политика, и затова сега се налага спешно и със задна дата да си оправя кашата.
9
5
 
4
 
! Отговори
иво преди 6 години
Номера е ясен , гледали сме го тоя филм , цялата стратегия на заговора е на сокола с активната помощ на БСП-то , Христо Ковачки и Интерком груп , руско-грузинска банка и банката на Цеко Минев , и както е казал Гергов на *** :" Който вземе чез ще сваля правителства " !!!
8
0
 
2
 
! Отговори
ХОМОСОЦИАЛИЗМЪТ..... преди 6 години
ЯКО СЕ НАПЪВА........
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мани го ЧЕЗ, там се разсмърдя жестоко, ами за Теленор говорили ли са? Че и там българо-чешка сделка. А за Нова телевизия, за която е публична тайна кой я контролира ? Май и там някакъв чех се води собственик.Изобщо българо-чешката дружба процъфтява напоследък все в едни ключови отрасли.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този бок... защо не иде да продава мартеници вместо да дава мозък под наем.
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените циркаджии вече се чудят за какво да се хванат, че да имитират дейност...
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо имам Бабиш със сделката??? Тез от БСП горките вече напълно издишат от безпомощност...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социалист?!!!!!!!!Ха-Ха-ха!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янаки президент!!!!!!!
1
7
 
8
 
! Отговори
Цхйи преди 6 години
Какъв експерт е този Янаки? Той, ако разбираше от нещо, щеше да работи, а не да е политик и то от една антибългарска партия.