Теменужка на изчакване! Борисов звънна на Бабиш, чака чешки доклад

Викат в парламента всички институции, отговорни за сделката с ЧЕЗ
Обновена: 27 фев 2018 17:54 | 27 фев 2018 14:03, Камелия Цветанова
324
Теменужка на изчакване! Борисов звънна на Бабиш, чака чешки доклад
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се е обадил по телефона на чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката на активите на ЧЕЗ.

Още по темата

Това заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след приключването на политическия консултативен съвет, който се проведе в Министерския съвет.

Цветанов каза още, че чешките институции са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър на Чехия. Борисов е поискал тази информация да стигне и до българските власти.

"Приет е ангажимент, документите, които ще получим да бъдат използвани в дискусията, която ще се проведе в българския парламент, за да отпаднат абсолютно всички спекулации относно тази сделка, която е извършена на територията на Чехия", добави той.

По думите му има и решение по време на обсъждането в парламента да бъде поканен и представител от президентската институция.

"Смятаме, че когато се дискутира такава важна тема и виждаме ангажимента и на президента с вчерашното провеждане на няколко работни срещи с представители на дадените институции, които имат пряко отношение към проверките, които трябва да бъдат осъществени, да може и неговият представител да бъде информиран от съответните органи, за да можем действително да намалим напрежението и да няма интерпретации в публичното пространство", каза още Цветанов.

В четвъртък на съвместно заседание на енергийната комисия и на Комисията за контрол на службите за сигурност ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката за бизнеса на ЧЕЗ.

Дотогава е възможно да пристигне информация от чешката държава.

Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти са решили да се изчака да приключи изслушването в парламента и едва след това да бъде разглеждана подадената от енергийния министър Теменужка Петкова оставка.

Това се депозира отказа си от поста в петък, а още същия ден от Брюксел Борисов съобщи, че ще приеме оставката й. Сега обаче е възможно той да преразгледа решението си.

Очаква се след заседанието на комисиите в четвъртък да бъде взето окончателното становище дали оставката на Петкова да бъде приета, или не и ако бъде приета, да се търси нов министър.

Засега на консултативния съвет не е обсъждано име на нов министър, като Цветанов уточни, че ако се стигне дотам, това вероятно ще стане следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
0
 
! Отговори
До преди 6 години
231Анонименпреди 1 ден 33 4Всички немски сайтове пишат за далаверата ЧЕЗ.Повечето пишат в неблагоприятна светлина за Боко.Дай линк или не пиши глупости!
233
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ганю преди 6 години
Не гонене Теменужка,ами я направете президент .Гинка пък вице.И сме у Шенген........
232
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов се обадил на Бабиш, с мисълта че ще си поговори с шефа на бандата, управляваща Чехия.Пък то излязло, че оня не е бандит, а министър-председател на европейска правова държава и с искането на Борисов взели да се занимават държавните органи на Чехия. Що ли посвета не са всички като нас , СИРЕЧ , да си редиме краденето директно, а да не чакаме някакви лиглювци да спазват закона. *** на - чехите са за опоакване - немат си владетел, кат Борисов.Май освен лекари и бандити трябва да изнасяме.
231
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо ние да си защитаваме интересите, чакаме какво ще каже Чехия.Стига си се превил на луд. Хвърляй си оставката и изчезвай! България бавно и трудно ще се изправи на крака след управлението ти, но после всички ще си отдъхнат. Изтърбушихте я България.
230
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво толкоз е сторила Теменужка - изпълнила е повелята на Партията и Първия старейшина Борисов. Затова ли я гоните. Тя е ценен кадър и навсякъде ще върши добра работа, но какво пречи да си остане , където си е.Вучката си остана, Цачева си остана, за Теменужка - що да не може.В Партията всички сте близки- я кръстници, я сватове, баджанаци и всякакви такива, защо Теменужка? Или и нея като Янева ще дадете на кучетата. Оартия с вече дванадесет годишна история не бива да допуска това.
229
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, като се продават мобилните оператори никой не протестира за нищо. Те не ни ли бъркат в джоба, те не могат ли да ни повишат цените? Ама БСП има одтдавнашни и големи интереси в енергетиката та за това реват на умряло. Току виж ги отбили от яслата. Искат да си издействат гаранция от новия собственик че ще ще продължат да си лапат както до сега.
228
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ни лъжат.Суджука е в цялата схема.Да не се прави че е паднал от Марс.
227
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее БКП и др.Жириновски.
226
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДС ще проверява себе си по сделката с ЧЕЗ - купувачът е ДС/официален представител за българия - Делян Пеевски/, а ДАНС, което е същото ДС, ще прави проверки. Също така ДС направи закон за разграбването на КТБ, извършено от ДС, а добави и закон за медиите, за да се гарантира правилната ДС прозрачност на новините.
225
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой има ли съмнение кой стои зад Гинчето, ами то е съвсем ясно -Шиши 1, Шиши 2 и Шиши 3.
224
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербавите казаха, че Българската банка за развитие не била отпуснала кредита. От ЧЕЗ твърдят, че точно тя е банката. :D
223
27
 
4
 
! Отговори
Червена паплач преди 6 години
На Бойко ръка трябва да му целувате, и краката да му миете!
222
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички немски сайтове пишат за далаверата ЧЕЗ.Повечето пишат в неблагоприятна светлина за Боко.
221
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
продължавам с цитата от днешнито интервю на Бабиш (обърнете внимание коя е банката)Той коментира и разкритието на медията, че Българската банка за развитие хем отрича да участва в сделката, хем е предоставила на ръководството на чешката компания документ, че ще рефинансира заем на ЧЕЗ-България към ЕБВР за десетки милиони евро. "Ако някой е дал подвеждаща информация на борда на ЧЕЗ, това ще е много голям проблем".
220
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега сравнете изказването на Тиквата, с това на чешкият премиер Бабиш пред чешките медии днес:Шокиран съм от това, което се случва в България() Изобщо не разбирам цялата ситуация. Г-н изпълнителният директор на ЧЕЗ (Даниел Бенеш б.ред.) би трябва да обясни на Надзорния съвет какво става, казва пред вестника Бабиш.
219
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахах сега пък задържал оставката на Теменужка...Тиквената порнография, наречена "управление" продължава с пълна пара.
218
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре щом всичко е точно според Бойко защо Теменужка си подаде оставката?
217
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сделката е сключена на полюса.Чакай информация от дядо мраз и оня дядо коледа
216
22
 
4
 
! Отговори
мартин преди 6 години
Червените са бесни , че не можа техния Ковачки да вземе чеза , край с манипулацийте на сметките !
215
2
 
23
 
! Отговори
Мхм преди 6 години
Май тоя път Бойко ще пукне.