Бабиш отряза Борисов за одържавяване на ЧЕЗ: Приключено е!

Чешкият премиер препрати нашия към ръководството на ЕРП-то
Обновена: 2 мар 2018 13:20 | 2 мар 2018 13:20,
446
Бабиш отряза Борисов за одържавяване на ЧЕЗ: Приключено е!
Снимка: архив "Булфото"

Чешкият премиер Андрей Бабиш попари желанието на Бойко Борисов българската държава да придобие контролен пакет над ЧЕЗ.

Правителството ни обяви намерението за това вчера, след среща на министър-председателя и Гинка Върбакова, собственик на "Инерком", фирмата, която сключи сделката за придобиване на българските активи на електроразпределителното дружество.

Още по темата

Днес от кабинета на чешкия министър-председател разпространиха изявление на Бабиш до българските медии.

В него се казва, че Борисов е разговарял с чешкия си колега за възможността държавата да придобие ЧЕЗ.

"Българският министър-председател прояви интерес към възможността българската държава да придобие мрежата на ЧЕЗ вместо "Инерком". По този въпрос го насочих към ръководството на компанията и подчертах факта, че договорите с "Инерком" вече са приключени", се казва в съобщението.

Бабиш допълва, че е получил уверения от съвета на директорите на ЧЕЗ, че са взети всички законови мерки по отношение на "Инерком" и източниците на финансиране.

"Не са открити никакви причини, поради които сделката да не бъде завършена", заявява още чешкият премиер.

В началото на седмицата Борисов и Бабиш отново разговаряха заради сделката с ЧЕЗ и тогава чешкият премиер увери, че всичко по нея е законно и не представлява риск за нито една от страните.

Министър-председателят на Чехия дори изрази готовност да изпрати материали от проверката на сделката до България.

Ден по-късно Борисов съобщи, че информацията е получена и е внесена в секретното деловодство на парламента, а социалистите го нарекоха "един хвърчащ лист".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 6 години
това не е оправдание
371
1
 
7
 
! Отговори
СТАРА ЗАГОРА преди 6 години
И ТУК ТУРИХА ПРЪСТА НА БОЙКО, МНОГО МУ СЕ ИСКАШЕ ДЯЛ ОТ ЧЕЗ НО ЧЕХИТЕ КАЗАХА НЕ И КВО ЩЕ ПРАВИМ СЕГА, ГИНКА ЩЕ КУПИ И ЕВН И ЩЕ КОМАНДВА БЪЛГАРИЯ, БРАВО ГИНКЕ, ТИ СИ НАЙ-УМНАТА КОЯТО ПРЕЙБА БОЙКО, ГЕРБ,ПАТРИОТИ, БСП И КОЙ ЛИ НЕ ОЩЕ НО НЕДА СИ БОЖЕ СЛЕД ВРЕМЕ СЕ ОКАЖЕ, БОЙКО ИСИЕ ИМАТ ЧАСТЕН ДЯЛ В ЧЕЗ А СЕГА ЕНЕРГО ГИЦИ БОКО ЦЕЦО
370
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобоИ салтанати продава женчето. Показва чанти за 30 000 $ и лилавкав марков ***-халат над ни в клин ни в ръкав въпросително деколтирана парти рокличка, за да докаже, колко е надеждна. Утре, като и подарим ЧЕЗ, ще ни съдере кожите за да показва еснафски "стандарт". А Форд се е хранил със сандвич и е вървял пеш. Защото си е заработил сам богатството. Пази Боже от нашенските "надеждни" бизнес-същества...
369
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаДържавенски е, држав-е-ен. Другото са игрички "заблуда на противника". Както и за много други комисийки, комитетчета, агенцийки и т. п. По-удобное....Чети чл. 16 от Закона за енергетиката, последно изменение, ДВ бр.17 , 9 яну, 2018 г. наhttps://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135475623
368
6
 
0
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Борисов- в парламента завинаги. Това е съдбата му благодарение на *** ви кратуни. *** той досущ като Тодор Живков. Пък него съм сигурен, че го боготворите. Ама и той си призна, че "социализмът е дно недоноцче"... Хайде на копейките !........
367
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за глупости! Кой е Бабиш та ще ни казва да одържавяваме или не! Това е наш проблем! Сега ще подарим на Гинка със смешните дрешки да получава 2 милиарда годишно приходи срещу покупка за 320 милиона. Кой продаде 33-те български държавни процента на чуждата държава, КОЙ, КОЙ обрече България на мизерия и унищожение - с тока, с водата, със ЗЛАТОТО, със здравеопазването, с концесии, с унищожаване в угода на чужди производители на българските сортове. ЖЕСТОКО!
366
1
 
3
 
! Отговори
До шматка преди 6 години
Аз тая забава съм я играл... За свещите ми е думата. Ама беше по време на соца. Пък уж АЕЦ Козлодуй произвеждаше почти безплатен ток тогава. Що така се получи и до ден днешен не мога да си го обясня.
365
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама чакайте бе хора,Гинка каза "да милионери сме",а НАП какво казва по въпроса.не питам за последната и фирма .питам за последните 5 години от къде стана милионерка.колко данъци плати. за да се титулува така...
364
1
 
9
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Egati cirka!Boiko vun ot parlamenta.
363
1
 
17
 
! Отговори
Он преди 6 години
Е та Милен Велчев като е учен какво направи с държавата.
362
4
 
35
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Гинка Върбата с основно образование ще подава ток на половина България - това е несериозно.
361
1
 
25
 
! Отговори
Абонат преди 6 години
А прави ли ви впечатление, колко сметките са раздути особено зимата? За месец в който половината дни ме и нямало( декември) имам 60 лв ток при положение, че е работел един хладилник.
360
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех тоя Суджук бе, как само ги равнище гадовете. Нищо че и той се оказа вътре в сделката. А за гадовете така и не чухме кои са.
359
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов за пореден път лъсна като обикновен селски лъжец и интригант.
358
0
 
21
 
! Отговори
До данъкоплатец преди 6 години
Да, от чешка страна всичко е ок, но нас ни интересува дали е така от българска страна! И ако наистина си "данъкоплатец", приготви се да плащаш! И в сметките на Гинка няма да има графа "цена за гербер" или "цена за опозиция"!
357
0
 
16
 
! Отговори
Топля се на ток преди 6 години
Важното че "ги разнищихме"!
356
0
 
36
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Гинка вярно че не сричаше ама нека ни обясни какво е ОШФОРКА.И не ми казвай че е грешка на езика.Не не беше грешка
355
4
 
49
 
! Отговори
! преди 6 години
ББ е безскрупулен лъжец и срам за България!
354
0
 
27
 
! Отговори
шматка преди 6 години
КЕВР приятелю.Отдавна вече не е държавен.Но всичко е точно:)
353
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам доколко чешкия премиер е в позиция за такива изказвания, тъй като все пак сделката трябва да бъде одобрена от ДКЕВР. Това, че двете страни са се договорили не значи, че автоматично се случват нещата, когато има Държавен Контролен орган. При всички стратегически отрасли е така. Освен, ако вече и те не са разрешили сделката....