Патриотите с промени: Държавата да контролира сделки с ЕРП-тата

КЕВР да одобрява и взима решения за всички сделки с дялове и акции на енергия
Обновена: 2 мар 2018 17:07 | 2 мар 2018 17:00,
62
Патриотите с промени: Държавата да контролира сделки с ЕРП-тата
Снимка: bTV

"Обединени патриоти" внасят поправки в Закона за енергетиката, за да се създаде контролен механизъм, с който държавата да може да се намесва, когато се продават повече от 20 % от активите на структуроопределеящи фирми в енергетиката. Предложенията идват в разгара на скандала със сделката за продажбата на ЧЕЗ.

"Текстът е много прост. Става дума за едно ново правомощие на КЕВР - да одобрява всички сделки с дялове и акции на търговски дружества, които са носители на лиценз за пренос или разпространение на електрическа, топлинна и газова енергия. КЕВР ще взема решение дали да одобри прехвърлянето на дяловете или не", обясни Искрен Веселинов от ОП.

По думите му този нов текст би могъл да се приложи за сделката за ЧЕЗ, ако бъде приет скоро.

"По сделката имаме подписан договор, но няма завършен състав. Ако това нещо се изгласува следващата седмица, тогава ще имаме възможност за тази спирачка на държавата, ако прецени, че собственикът е ненадежден", добави Веселинов.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отново каза, че основният проблем трябва да се търси назад във времето.

"Поинтересувайте се кой продаде ЕРП-тата, вижте печалбата на ЧЕЗ. Ще прецените дали държавата трябваше да продава този монопол. Под хубавия параван за пазарна икономика и лозунгът "държавата е лош стопанин", подарихме кокошката, която снася златни яйца, по времете на Сакскобургготски и ДПС и сега се чудим какво да правим", коментира Каракачанов.

Той отсече и че според него няма причина енергийният министър Теменужка Петкова да подава оставка.

"Не виждам никакви основания оставката да бъде приета. Тя направи един прибързан акт, за да поеме отговорност за нещо, за което тя не носи отговорност. По сега действащия закон няма възможности и функции да контролира това. Затова именно това предлагаме - държавата чрез КЕВР да има контролен механизъм", отсече вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Боко контролира, но с нетрадиционни методи. С мутренски балкански мурафети и със западни приоми от типа: актрисата Гинка Милионерката дето я е облякал с евтини парцалки от втората употреба, ама това са само подробности...
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриоти - ЛЪЖЦИ!Сделката мина, ГЕРБ прибра парите, патриотите и те някой и друг процент, и сега след дъжд качулка - ще обясняват какво трябвало да се контролира и дрън - дрън!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Ако искате да предвидите бъдещето, представете си един ботуш, газещ върху човешко лице-завинаги"Оруел "1984"
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунисти, комсомолци, патриотисме в един и същи строй
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да си представя че в която и да държава било то дори африканска 1/2 от електропеносната мрежа ще бъде дадена на селска кифла с НИКАКВО образованиекоято говори на ОШфорка (това ясно показва какъв и е капацитета) и се държи като труженичка от околовръстното.Това ОТКАЗВАМ да приема!!!!!!!!
25
1
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
Хитрата Лисана - Другарката Корни направи за смях Глупавия Вълк - Боко Тиквата и работата стана болен здрав носи. За два дни успя да му внуши да си обърне мението на 180 градуса и да се изложи пред Европа.
24
0
 
14
 
! Отговори
Беден европеец. преди 6 години
Гинче,моля те не ни вдигай тока.
23
1
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
до 24Живи са ДС другарите(сега бизнесмени), събират се и даже нЕкои станаха (псевдо)масони.
22
0
 
13
 
! Отговори
? преди 6 години
Защо трябва да стане нещо ,за да решат да направят нещо депутатите .Защото са все неграмотници и влизат в НС като използват плебесите -едни се продават за 20 лв ,други фярват в патритизма на кариеристите ,трети по носталгия по миналато ... .
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вуери СимьонОФ: Нагласена НО законна?!?!Шкембелията КараКУЧКОв: Не виждам причина оставката на Петкова да бъде приемана?!?Сега разбрахте ли на КОЙ е платил Боко и КОЙ и на КОЙ се кланята "пЪтриотитИ"?????????
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много шум вдигат Нинова и патридиотчетата. Явно някой техен човек е имал апетити към ЧЕЗ и са му го измъкнали изпод носа.
19
2
 
9
 
! Отговори
Рецепта: преди 6 години
1. Спомнете си за Батенберг - от САЩ, Англия, Германия и Япония трябва да наемем министри за мандат от 3х5 години,2. Изволняваме ВСИЧКИ регионални и общински служители. На тяхно место- чиновници САМО от посочените държави, за същия мандат,3. Наетите ще имат ангажимента да обучават млади българи с чисто съзнание, дошли от същите страни. След 15 г. наетите да им сдадат властта.4. Тогава вече ще видите как от досегашните дивотии и помен няма да остане!
18
1
 
14
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 6 години
НЯМА СДЕЛКА!!Беъ пари не става!!!всички банки които са обещали финансиране се изпокриха.На тая пазарджишка КИФЛА няма банка в света която да и отпусне пари!!!Такава сделка може да бъде феинансирана САМО от банка която опеерира на територията на България.Технически НЯМА ДРУГ НАЧИН !!!Всичко останало са глупости казани от АМАТЬОРИ!!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка да купи ЧЕЗ, ама ако КЕВР не и даде лиценз ще бъде интересно.
16
1
 
21
 
! Отговори
ЛЪСНА МРЪСОТИЯТА преди 6 години
ТОЙ БОКО ДА ПРОЧЕТЕ КАКВО ПИШАТ ГЕРМАНСКИТЕ ВЕСТНИЦИ ПО ВЪПРОСА, НЕ САМО ЧЕЩКИТЕ.ЧУДЯ СЕ ДАЛИ БАНКИТЕ НЯМА ДА СИ ОТТЕГЛЯТ ПИСМАТА ЗА НАМЕРЕНИЕ, КОЯ СЕРИОЗНА БАНКА ЩЕ КРЕДИТИРА ТАКАВА *** СДЕЛКА И ПРИ ТОЗИ МЕДИЕН ШУМ В ЕВРОПА.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречените "пЪтриоти" са "на каишка" при Доган колкото и да не ви се вярва.Всичко е парлама за пред електората.
14
2
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
За коя държава плещи тоя ?!ДС-маФията отдавна е превзела държавата.
13
0
 
10
 
! Отговори
Странно преди 6 години
Че това да контролира и одобрява всички сделки на регулираните от него предприятия е задължение на КЕВР по Закон и Правилник за дейността...
12
0
 
17
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Защо всичко да е заминало?Нищо не е заминало.Винаги държавата може да открие неточности в една сделка. Фактът че Енергопро ще съди БГ, означава, че сделката не е читава. Най-малкото, защото не знаем кой с подобно лошо кредитно досие е отпуснал заем?От народа зависи дали сделката е читава, а не от местни феодали и бан$дити.Във всяка друга държава щеше да има протести срещу подобни грабеж"и, чудя се има ли мъже в тази държава?Всъщност отговорът е очеваден, страшното е, че веч няма добро в БГ!
11
2
 
15
 
! Отговори
Шмръц преди 6 години
Шефка на ЧЕЗ с основно образование, вместо да я арестуват те я развеждат като принцеса и се молят да склони държавата да има участие. Толкова е жалко и долно. Тази сделка си миришеше отначало, в края вече не се търпи. Излязоха набързо тия, който си бяха на тъмно..