BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!

Валери Симеонов нападна остро патриарх Кирил
7 мар 2018 13:15,
659
BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов направи остър коментар по адрес на руския патриарх Кирил заради изказването му, че България омаловажава ролята на Русия за Освобождението й.

От София руският духовник обясни, че е обиден, че заслугата на руските войници се приравнява с тези от Полша, Финландия, Литва и др.

Още по темата

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е - той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия", обясни днес Валери Симеонов пред БНТ.

Той обвини руския духовник, че от 96-та година има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари.

"Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент?!", каза още вицепремиерът.

Според него е недопустимо за духовно лице да вади костите на жертвите в сраженията и да ги изхвърля от историята.

"Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ - доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми казва кое е истина и кое не, няма как да стане", отсече още Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


659
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
4
 
3
 
! Отговори
Мене до всички преди 6 години
Патриарх Кирил е първоразрядно ченге и то в КГБ а далавери е второразрядно в ДС. Кой е по голям а а а.
413
0
 
6
 
! Отговори
Вазов разбра преди 6 години
О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости? Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с киткиНо идете вий настървени,на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещоКак ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (н
412
0
 
7
 
! Отговори
Иван Вазов преди 6 години
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКАИван Вазов, 11 август 1877Нека носим йоще срама по челото,синила от бича, следи от теглото;нека спомен люти от дни на позорда висне кат облак в наший кръгозор;нека ни отрича исторйята, века,нека е трагично името ни; некаБеласица стара и новий Батакв миналото наше фърлят своя мрак;нека да ни сочат с присмехи обиднисчупенте окови и дирите стиднипо врата ни още от хомота стар;нека таз свобода да ни бъде дар!Нека. Но ний знаем, че в нашто недавносвети нещо ново, има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърдии в нас чувства силни, големи пло
411
0
 
8
 
! Отговори
ИВАН ВАЗОВ преди 6 години
Иван Вазов:Посвещава се на руския народРуский цар е на земятанай-велик, над всички пръв,русците са наши братя,наша плът и наша кръв.Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ.Бог поддържа крепка мишцаи ръка спасителна;той е вложил ней в десницасабя отмъстителна.Нам Русия е надежда,руский цар е наший спас никой друг не ни поглежда,не помисля зарад нас.Немци, френци, англичанинаши са враждебници,дружни с нашите тира
410
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИСТОРИЯНАГАЛ РУСКИ *** ! ! ! ПО ИЗРАЖЕНИЕТО НА ЛИЦЕТО МУ СИ ЛИЧЕШЕ, ЧЕ Е ЖЕСТОК И КРАЕН ЧОВЕК. НЯМАШЕ НИТО ИНТЕЛИГЕНТЕН ВИД НИТО СМИРЕН КАКТО НАШИЯ ПАТРИАРХ КАКТО ПАПАТА И КАКТО ВСЕКИ ГЛАВА НА ЦЪРКВА. В РУСИЯ ЦАРИ ХАОС, ИКОНОМИКАТА Е ПО ЗЛЕ ОТ НАШАТА НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, САМО ШЕПА ХОРА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РЕСУРСИТЕ ИМ. ТАМ А СИ ГЪКНАЛ СРЕЩУ ПУТИН А СА ТЕ ПРИБРАЛИ. ЖУРНАЛИСТИ СЕ УБИВАТ ВСЕКИ ДЕН ! ! ! РУСИЯ Е В ПРОГНИЛА ДИКТАТУРА
409
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре е да сме част от Турция, ако ще и да бъде забранено употребата на български език но не трябва да допуснем тук да стъпи повече руснак. Всички българи мразим руснаците. Русия е враг номер 1 на България
408
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери защо обиждаш попа, като го наричаш второразрядно ченге? Той първоразрядно такова - генерал в КГБ!
407
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов заслужава да го изберем за Патриарх на за да се разбие най-сетне бастиона на КГБ агентурата в БПЦ !
406
14
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО ЗА НАШАТА ПРЕКРАСНА БЪЛГАРИЯ Е , ЧЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И , ЧЕ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ТАМ , КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ИСКА НА КРЕМЪЛ И НА НАШТЕ ПРОРУСКИ !!!!!!!!!!!!
405
9
 
16
 
! Отговори
българин преди 6 години
Евала на Симеонов ! Браво ! Така се отговаря на нагли руски муцуни !!
404
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БНТ с Кошлуков е връх на простащината.
403
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много точно изказване на българския вицепремиер.
402
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Валерко като си голем мъж що не се изрепчиш на Папата и педофилската му свита,ААА щото господарите ще ти дърпат ушенцата мишчице малка.
401
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно ,че руският патриарх няма да се занимава с нашият клоун,но си представете че Далавери трябва да доказва думите си пред някой съд,просто ми е любопитно как ще докаже това което говори, иначе човек може да си говори каквото му хрумне.
400
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Валерко, толкова си опиянен от властта,че дори не си даваш сметка че когато не си нужен на американските ти господари и нямаш защита тогава ще трябва наистина да отговаряш за думите си,не си прави илюзии че руснаците ще забравят такава обида ,само че те ще ти потърсят сметка когато най-малко очакваш.
399
6
 
8
 
! Отговори
42 преди 6 години
До 445Ура, и ако Турция и НАТО спечелят войната ще се възстанови Османската империя.***.
398
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заедно с Турция и НАТО да обявим война на Русия. Русия са нашите врагове
397
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден противник съм на тн. "патреоти" . Винаги съм ги считал/с основание /,че са руски агенти. Вземете например Белоглавия лешояд-срам за човешкия род.Другият мех-агент на КДС. И сега , о чудо! Винкела изми очите им.Той, а не Министър-председателят със съмнителна /меко казано/репутация, не вицепрезидентът, строполил се в краката на ген. лейтенат Гундяев, не пРезидентът, който свел клепарестите си уши, му биеха цимбали, А Винкела постави на място нахал. руски милиционер-поп. Но има ТОПКИ !
396
14
 
24
 
! Отговори
истината излезе преди 6 години
браво на Симеонов че открито каза истината за ченгето-агент на кгб патриарх на русия
395
7
 
11
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Честит празник на Сидеров и компания от руски п....... патриоти бе....ха.ха да не разбрахте нещо друго..ха.ха