Депутатите в стъклен купол в Партийния дом! Местят ги, но кога?

Залата – амфитеатрална, 12 реда с банки и ложи за първенците
Обновена: 15 мар 2018 12:49 | 15 мар 2018 12:45, Камелия Цветанова
48

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

200 000 лева без ДДС ще бъдат похарчени за инсталиране и конфигуриране на активно и пасивно мрежово оборудване на залата в сградата на парламента на пл. "Княз Александър I" № 1, бившият Партиен дом.

За целта е обявена обществена поръчка, а който я спечели, ще трябва да се справи със задачата до 15 ноември и да поеме гаранция от не по-малко от 60 месеца.

Новата пленарна зала за депутатите трябваше да е готова август. В момента се преустройва зала "Света София" в сградата, която ще приюти избраниците изцяло, а не както е в момента - само когато имат заседания на комисиите.

Ремонтът на бившия партиен дом започна на 31 октомври 2016 г. Бъдещата пленарна зала ще е амфитеатрално разположена. Депутатските банки ще са в 12 реда, като денивелацията между най-долния и най-горния ред ще е 1,70 метра.

Широчината на банките ще бъде около 90 см. Президиумът ще е долу, като там ще са местата за председателстващите, а под тях - тези за премиера и министрите.

Предвидени са и официални ложи за патриарха, президента и вицепрезидента, разположени симетрично от двете страни на президиума, ложи за официални гости, чуждестранни гости и представители на дипломатически корпус и журналисти. Депутатите ще заседават под стъклен купол.

В началото на юни 2016 г. Народното събрание обяви обществена поръчка за ремонт на бившия Партиен дом на стойност 24 000 000 лв., с ДДС. Двайсетина дни по-късно администрацията на парламента обяви обществена поръчка и за строителен надзор на стойност 280 000 лв. без ДДС.

Причина за ремонта бе и българското председателство на ЕС, като се очакваше именно в обновената зала "Света София" да протичат част от предвидените по време на председателството форуми.

Заради Brexit обаче българското председателство на ЕС бе изтеглено с половин година по-рано - от 1 януари 2018-а, така че залата ще е готова едва след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 години
Питам се няколко неща:1. Колко точно се облажил някой покрай тия поръчици за ремонта.2. Дали са си го направили както трябва (все пак е за тях) или както винаги. 3. Наистина ли си мислят, че тази сграда може да ги спаси от народният гняв.Питам, НО отговор не искам.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ей ще вземат да слънчасат под този стъклен купол, това по 8 часов работен ден"Тъкмо ще си имат добро извинение да не стоят повече от 15 минути на работа.
20
1
 
27
 
! Отговори
Lavazza преди 6 години
В затвора трябва да ги преместят, не в нова зала...
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво става със сградата на парламента ???
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо стъклен купол, трябва да ги натъпчат в полицейски фургони и от там по затворите, където е мястото на тези алчни ненаситни, престъпни и корумпирани го.***! Избрани с 20%процента гласуване и 10% са от неграмотни диваци за 1 бира с кебапчета! Толкова е станало отвратително всичко! Няма да се оправи никога тази страна в ръцете на некадърници, и корумпирани продажници. Нивела на "политическата класа" е трагично нисък и нищожен. Пример, бат Сали, Пеевски,Цветанов, Чобанов и др. Пълна трагедия!
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самозабравили се, алчни, арогантни...
16
2
 
9
 
! Отговори
смях преди 6 години
България е рая. Тези турци , върнали се в отечеството си, са най-големите му пазители. Те са видяли с очите си кво значи османлия. Кво значи терор. Уважение турци. Точно те ще сложат и краят на омразното ДПС. Нека ще !
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха-хаОт партийния дом идват и пак там се връщат.Отговорни партийни другари им казваха.
14
1
 
21
 
! Отговори
Превенция преди 6 години
Помним какво стана с партийния дом, този път трябва сравняване със земята!
13
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Там им е мястото. От партийния дом идват и пак там се връщат
12
1
 
17
 
! Отговори
стъклен купол преди 6 години
Ей ще вземат да слънчасат под този стъклен купол, това по 8 часов работен ден няма да е човешко за тях.
11
1
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Пак ли ще се карат ГЕРБ(крадци) със БСП(крадци) ?!Не се налапаха .... ей !
10
1
 
24
 
! Отговори
Депутат-бизнесмен преди 6 години
А старата сграда дюнержийница ли ще я правим или мол?
9
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарочно се местят там. Сградата е непревземаема и отдолу е свързана с тунели, които излизат до много сгради в съседство. Вече няма да имат нужда от бели автобуси за да се измъкнат от там ако ги наобиколим. Страх ги е от народната любов.
8
2
 
28
 
! Отговори
българина преди 6 години
Ние ще ги намаляваме наполовина те се разширяват... Герберска му работа
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
старата сграда кой си е харесал за една кооперация или ще се ползва по предназначение. Преди 130 лета е била за изложба на ***.
6
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 6 години
Богата държава с префинени така наречени народни представители, които масово не се вясват в пленарната зала. И в кръга на шегата - добре, че поне за тях има пари.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За депутатите трябва лукс, останалите да ***. Затова теча през терминал 2 ще продължи докато тук останат само политици и бежанци от Афганистан, Сирия и Пакистан.
4
1
 
25
 
! Отговори
Лукчо преди 6 години
Също като оранжерийни домати.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А след време Партийният дом ще бъде превърнат в мавзолей за мумията на Боко.