Радев за отношенията ни с Турция: Приятелство, но без намеса!

Според президента Анкара трябва да поеме ангажимент за това
21 мар 2018 19:30,
113
Радев за отношенията ни с Турция: Приятелство, но без намеса!
Снимка: Пресцентър на президента

Президентът Румен Радев коментира отношенията на България с Турция седмица след като Реджеп Ердоган обяви, че Кърджали е в духовните граници на страната му.

"С Турция трябва да продължаваме да градим отношения на приятелство, но при ясни принципи на взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи", каза държавният глава.

Радев обясни, че Турция е изключително важен съюзник и партньор по линия на НАТО и на нея дължим до голяма степен и сигурността по отношение на мигрантската криза.

"Но също така трябва да имаме ясни условия в нашите отношения и Турция трябва да поеме ангажимент за ненамеса от тук нататък във вътрешните ни дела, в изборния процес. А това са просто принципи, които трябва да се спазват", каза още държавният глава.

Още по темата

Той направи коментара си пред български журналисти в Израел, където бе на официално посещение. Днес той участва в Шестия глобален форум за борба с антисемитизма и поднесе венец пред гробовете на жертвите на кораба "Салвадор".

По-рано Радев разгледа и музея към Мемориала "Яд Вашем" и подари снимки на българи, участвали в спасяването на евреи.

"България не просто спаси своите евреи, а и достойнството на своя народ и достойнството на Европа", каза пред българските медии по-късно президентът.

"България е единствената държава, която не допусна нито един неин гражданин от еврейски произход да бъде изпратен в лагерите на смъртта. Това е наистина достойно за уважение и този факт става все повече известен", каза още той.

Държавният глава обясни, че има изключително близки и топли исторически връзки между двата народа, но е необходима още работа за още по-активно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
19
 
6
 
! Отговори
НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА! преди 6 години
"ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА"---ОЗНАЧАВА САМО "ДИКТАТУРА ПО ПУТИНСКИ"...!!!ТОВА --НЕ Е "СВОБОДА" ---А "СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ"...по комунистически и руски!!НЯМА ДА ИМА ПАК КОМУНИЗЪМ!!!ЗАБРАВЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
8
 
18
 
! Отговори
Свобода или смърт! преди 6 години
Пише се софиянец, ходи ти при султана...дай му дъщеря си и се кланяй 24/7. България има други приоритети, базирани на взаимноизгодни международни отношения. Този хал е от десетилетия демокрация т.е кражби, продажби и слугинаж. Аман, България за Българите, евала на Президента, създава гръб срещу *** и се бори като лъв, макар в Парламентарната република, за интересите Ни !Винаги бих предпочел един отговорен, пред два пъти свалено правителство!Президентска република!Съединението прави силата
63
5
 
11
 
! Отговори
A защо преди 6 години
само пред бългаски журналисти и медии ? Одобрявам узказването на Президента, но е трябвало да произнесе словото си пред израелски, турски, арабски , европейски журналисти и медии. Иначе каква е ползата, ни сме на едно мение.
62
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДНЕШНАТА , "ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА МИЗЕРНА БЪЛГАРИЯ" ---НЕ Е БИЛА И ПРИ СУЛТАНА!РОБЪТ--Чорбаджи Марко от "Под Игото" е имал имот , къща с дувари и 8-деца!ВИЕ В ПАНЕЛКАТА ОТ "СОЦА".......КОЛКО ДЕЦА ИМАТЕ...??!
61
17
 
17
 
! Отговори
Българин от София преди 6 години
БЪЛГАРИЯ Е БИЛА 100-ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ПРИ СУЛТАНА ..ОТКОЛКОТО В БЕЗПРАВИЕТО И ГНЕТА НА РУСКО--КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО , НА ОТНЕМАНЕ НА ИМОТ , ПОМИНЪК , КРАЖБИ, ЛАГЕРИ , УБИЙСТВА...И ЗАГРАЖДАНЕ НА ДЪРЖАВАТА С БОДЛИВА ТЕЛ С ТОК И КУЧЕТА!!!ТОВА И СУЛТАНА НЕ ГО Е ПРАВИЛ!ТОВА Е ТО "СОЦ-ЛАГЕР"-----"СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ --КОНЦЛАГЕР"!!!!!!!!!!!!!!
60
9
 
9
 
! Отговори
българина преди 6 години
приятелство между евреи и палестинци?, турци и кюрди?, само че ние не искаме чужда територия искаме си нашата от 1400г е все наша тук сме и никъде няма да ходим, тук ще мрем но земята не даваме, ни Вишеград сега Кърджали нито педя земя, ще си вземем и това което ни взеха тракия до Константинопол! а предателите жална им майка и на родата им, не усещат ли че ще ядат дебелия край на българската тояга?
59
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е, че Ердоган започна да говори за турските духовни граници след като стана гъст аркадаш с Путин с когото в момента заедно рсзпарчетосват Сирия !Бог да пази България от Рускотурската империя !
58
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aве за какво Кърджали ,за какви сънища бълнува този Ердоган ,не му се връзвайте ,той е на косъм да загуби половин Турция , не знае с кой да дружи с Русия ли , със САЩ ли .Ай е мръднал малко и е готов .Кюрдите узряха и искат самостоятелност .
57
7
 
16
 
! Отговори
Erdo преди 6 години
Какво приятелство, бе? Съседката ни за пореден път извършва геноцид!!!
56
7
 
5
 
! Отговори
фатмак преди 6 години
Шамията на Деси е с черна дантела на буфони ....СЪЩО , КАТО НА ВИЦЕТО !/..ДВЕТЕ СА НАПЪЛНО ЕДНАКВИ ---като нощни шкафчета../
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е истински патриот!В най-решителния момент, тогава когато черни сили заплашваха да отклонят България от евро-атлантическия и път на развитие, генерал Румен Радев жертва себе си и собствената си кариера! Знаейки, че повече няма да гласуват за него след като разберат играта му, той обра гласовете на тези черни сили, заблуждавайки ги, че следва тяхната кауза, и така не позволи Родината да бъде отместена от правилния и път на развитие!Ето това е то истински патриот и евриатлантик!
54
8
 
1
 
! Отговори
До66 преди 6 години
Интересува те тайната неразказана биография на прабаба ти ли? Имаш ли +18? Нецензурната версия ли те интересува?
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Деса дали си е покрила главата с шамия какъвто е еврейският обичай за жените? Шамията била ли е в тон с тоалета?
52
9
 
3
 
! Отговори
Бай Тодар преди 6 години
Аз възраждах турците, защо днес вие не ги възраждате ? Питам Тиквата, моя личен масажор на ушите ми .
51
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган не казва нищо лошо, но от няколко години никой в Европа не може да спечели избори ако не каже нещо лошо за Ердоган. Всички се плашат от нарастващата мощ на Турция.
50
10
 
22
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Според мен Ердоган не каза нищо лошо за България. Не разбирам тази истерия в България. Човека се готви за избори. Как ще забрави балканските турци?
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Деса с каква рокля е била?
48
9
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
За , кво му е на Ердоган ...*** ,бе...ха,ха,хааааааааа..ЗА ДА Я ХРАНИ ЛИ..??!НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ , ТАРИКАТИТЕ БЪЛГАРИ , ДА СИ КУПУВАТ ДОМАТИТЕ , КРАСТАВИЦИТЕ И ЯЙЦАТА ЗА ВЕЛИКДЕН ....ОТ ТУРЦИЯ С ДОЛАРИ И ЕВРА...??!ТЕ ЕДНИ ДОМАТИ , НЕ МОГАТ ОТГЛЕДА .....А , РАЗПРАВЯТ ГЛУПОСТИ , ЧЕ НЕКОЙ ИСКАЛ ДА ГИ "ЗАВЛАДЯВА"!НАЛИ , АКО НЕКОЙ ВИ "ЗАВЛАДЕЕ" --ТРЕБВА ДА ВИ ХРАНИ ,БЕ ***!!????НЕМА ТАКЪВ , ВЕЧЕ...ХА,ХА,ХАААААААА...
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много турчуляци защитават тук болника ЕрСдухан, като си мислят, че удари лиБългврия...Тебе все някой те удря. Много ли са те "удряли" като малък?
46
7
 
18
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
На нас НЕ МОЖЕЩИТЕ,все някой ни е виновен.Като държавници не ги ли заболя,от Истанбул пристигна линейка в София да прибере болна етнически българин.Тогава не ги ли беше срам да се нарекат управници