Борисов за срещата ЕС-Турция: Готвим се, от нас очакват много!

Премиерът настоя, че истината по случая "Скрипал" трябва да бъде разкрита
Обновена: 23 мар 2018 06:49 | 22 мар 2018 18:15, Веселина Йорданова
188
Борисов за срещата ЕС-Турция: Готвим се, от нас очакват много!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че си е поставил за цел продължаване на споразумението за мигрантите с Турция, макар да призна, че това трудно ще се реализира.

Пред журналисти в Брюксел премиерът припомни вълненията в бежанските центрове у нас - "Харманли, "Овча купел", бунтовете, палежите, боя, знамената, националистите" и каза, че станалото преди месеци може да се възобнови "със страшна сила".

Още по темата

"Тази алтернатива на мен не ми харесва и затова заедно с колегите Туск и Юнкер ще се опитаме да водим този диалог", заяви Борисов по повод предстоящата във Варна среща на 26 март с представители на ЕС, на която се очаква турският президент Ердоган.

Борисов коментира, че може би тя е последната възможност "да останем в диалог" с Турция и че за момента ще се състои.

"Толкова много са се влошили отношенията на много места по света, водят се войни, агресивни действия, обличат се с различни хубави думи - свобода, демокрация, правда, но всъщност гинат хора, това е реалността", каза той.

По думите му не е най-приятното нещо да се организират подобни срещи, но в ЕС всички имат надежда, че чрез диалог може да се постигне някакво съгласие.

"Подготвяме се много и всички много очакват от нас и това ни натоварва, защото никак не е лесно", обясни Борисов.

По случая "Скрипал" премиерът коментира, че цялата разузнавателна общност по света трябва да се заеме.

"Който го е направил - дали е Русия или терористична организация, трябва на всяка цена извършителите и поръчителите да бъдат разкрити, защото това означава, че щом могат в ресторант във Великобритания да пуснат боен отровен газ, те могат да го пуснат и тук, в Брюксел. Само преди две години тук се извършиха няколко терористични актове", припомни Борисов атаките срещу летище "Завентем" и в метростанция, при които загинаха 34 души и бяха ранени близо 200.

Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед, коментира той пред български журналисти в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел. От една страна е много плоско, видно, брутално, насочващо, добави премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
5
 
5
 
! Отговори
трудна среща преди 6 години
Руските медии говорят за предателство.Предателство на Министър Председателя Бойко Борисов и пРезидента Румен Радев.Какво е предателството?Ами по това време България председателства ЕС и се опитва да постави като акцент приобщаването на Западните Балкани. Това е остро болезнена тема за Русия.И на връх тържеството Радев изказва благодарност на Фински /тогава част от Затвора на Народите/, Черна Гора /Западни Балкани/ че и Сърбия дето си я имат за своя.И разбира се килимявката кипна . . .
125
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичката от Банкя съвсем се е побъркал, повярвал си в, че от него нещо зависи. Тези които са гласували за този главчо трябва да се срамуват много. Ограби ни, лъже, продаде и предаде на който е пожелал, ходи из Брюксел без една дума Английски. Дано ЕС реши да не кани сатрапа Ердоган у нас!
124
3
 
11
 
! Отговори
sity 40 преди 6 години
От нас очакват много.Толкова много,че нас нищо хубаво не ни очаква.Колкото до вас,вас вече ви чакат там.
123
3
 
15
 
! Отговори
ГЕРП да фнимааът преди 6 години
да си незаборави Винетутната книга и буркано с лойтЪ, че на тез Ку.рференции одът едни нядничари сао чекат и надничат и туку си земале некоъ трипохлава булкъ от Бункя
122
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакват боб с наденица и чисто легло. Друго нищо не може да очакват от теб. Нема толку ъпгрейд на втория ти етаж, за да ти възложат повече.
121
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Много се очаква от нас"Мда....С загорелият анадолски дивак, Симитли ще ти се види като Дисниленд.
120
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горе в гората (над стената на плажа) има стар снаряд от войната... Да не вземе да гръмне ми е мисълта, и да изплаши високите гости...хахаахах
119
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербер само с вазелин се готви...
118
12
 
19
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Боко отново кърти мивки.Прилича ми на притеснен сервитьор , който чака компанията на шефа.Бакшиш няма да има , но погалване по главата да.Еххх горки ми Стамболов , ти караше комшиите да ни викат Велика България със страхопочитание , изгони Русия и застави Европа да ни слуша.Сега сами се наричаме малки и жалки.Но и това ще мине , русофили , няма да ви дадем тази Велика България.
117
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се какво ли му обеща бея? Колко процента от това което ще даде Брюксел?
116
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига лобирал за Ердо бе Тикво, смешен си вече.
115
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всяка дупка полицай.Комиците-Шоуто на канала.
114
2
 
18
 
! Отговори
Че преди 6 години
...сега пак ще има - там са делфините, а малко по-натам е Украина и Крим! А малко по-надясно е Босфора. Оп! Щъркела кацна - край! Отивам да го спасявам и се връщам след малко...
113
17
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Почетох малко от вашите простотии и разбрах,че само глупави хора пишат тук.Чао!
112
2
 
27
 
! Отговори
... преди 6 години
С. Йосич = възможния освободител на България
111
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- важното е да смаже цефта с качествена грес, за бързи обороти.
110
2
 
20
 
! Отговори
змей преди 6 години
чак пък много да очакват :)))суджук има , ще затвориш квалитетните дискотеки във Варна , както м/у другото често правиш като ходите да пиете с картоиграча от лукойл , ще викнеш Ивана да пее на ушенце ... и те така . както пее лирическия герой от популярна песен : всичко е точно ! :)))
109
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Банкянски Едно е да си роден да пълзиш, тогава можеш да се изправиш, но да пълзиш с призвание и по желание - това е професия, не ген. Нали, Бокич, пълзачо свлечен! Сега се задава пълзенето пред Тайпи, тупунгер.
108
2
 
20
 
! Отговори
Че преди 6 години
В момента бъркат шербета в гаража в Банкя. Има едно разногласие между Катето и Бойко колко гъст да е и колко да ври, но ...казана клокочи! Катето предложила да се обадят на Надка за консултация (нали е посланик в Истанбул), но Бойко го приел лично и забранил. Ако не се състои срещата .. няма да го хвърлят я, ще го сварят на ракия и ще я изпият на тиймбилдинга - цъфнал герб, цъфнал герб.... :)
107
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подковаха ли те с кураж, попреляха ли ти малко кръвчица в скапаната тиква продажна?