Борисов за срещата ЕС-Турция: Готвим се, от нас очакват много!

Премиерът настоя, че истината по случая "Скрипал" трябва да бъде разкрита
Обновена: 23 мар 2018 06:49 | 22 мар 2018 18:15, Веселина Йорданова
188
Борисов за срещата ЕС-Турция: Готвим се, от нас очакват много!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че си е поставил за цел продължаване на споразумението за мигрантите с Турция, макар да призна, че това трудно ще се реализира.

Пред журналисти в Брюксел премиерът припомни вълненията в бежанските центрове у нас - "Харманли, "Овча купел", бунтовете, палежите, боя, знамената, националистите" и каза, че станалото преди месеци може да се възобнови "със страшна сила".

Още по темата

"Тази алтернатива на мен не ми харесва и затова заедно с колегите Туск и Юнкер ще се опитаме да водим този диалог", заяви Борисов по повод предстоящата във Варна среща на 26 март с представители на ЕС, на която се очаква турският президент Ердоган.

Борисов коментира, че може би тя е последната възможност "да останем в диалог" с Турция и че за момента ще се състои.

"Толкова много са се влошили отношенията на много места по света, водят се войни, агресивни действия, обличат се с различни хубави думи - свобода, демокрация, правда, но всъщност гинат хора, това е реалността", каза той.

По думите му не е най-приятното нещо да се организират подобни срещи, но в ЕС всички имат надежда, че чрез диалог може да се постигне някакво съгласие.

"Подготвяме се много и всички много очакват от нас и това ни натоварва, защото никак не е лесно", обясни Борисов.

По случая "Скрипал" премиерът коментира, че цялата разузнавателна общност по света трябва да се заеме.

"Който го е направил - дали е Русия или терористична организация, трябва на всяка цена извършителите и поръчителите да бъдат разкрити, защото това означава, че щом могат в ресторант във Великобритания да пуснат боен отровен газ, те могат да го пуснат и тук, в Брюксел. Само преди две години тук се извършиха няколко терористични актове", припомни Борисов атаките срещу летище "Завентем" и в метростанция, при които загинаха 34 души и бяха ранени близо 200.

Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед, коментира той пред български журналисти в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел. От една страна е много плоско, видно, брутално, насочващо, добави премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравай вазелина !!
45
3
 
29
 
! Отговори
Пълния запис преди 6 години
- Готвим се, от нас очакват много... хубаво турско кафе, баклава, ханъми... ама шъ оправим нещата. В СИК нали това съм правил 10 години - шут на повикване.
44
26
 
8
 
! Отговори
Колев преди 6 години
ВЕЛИК ПОЛИТИК,ДЪРЖАВНИК,ПРЕМИЕР И ЧОВЕК! ГОСПОД ЗДРАВЕ ДАМУ ДАВА! ЩЕ ИМА И "БОРИСОВ 4" И "БОРИСОВ ПРЕЗИДЕНТ" ---1 300 000 СМЕ ГЕРБАДЖИИТЕ НАЙ-МАЛКО! ...Я ДА ВИДИМ СЕГА ДЕЖУРНИЯ КОЛКО МИНУСА МОЖЕ ДА МИ НАПИШЕ! :) АЙДЕ...ДАВАЙ ЯКО!
43
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям Държавник! Милее за страната.
42
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов нарочно подбира простаци и некадърници в ГЕРБ за да може да не изпъква самият той колко е *** и некадърен. Това е истината.Жалко за нормалните българи, които останахме в България.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ония с доносите ли чудя се место да работят се чудят с какви глупости да се занимават интересно мие едно тая простотия докога ли ще продължи да четем глупости на *** политици маи феисбук е на изживяване ами хора а поработете бре тия градове ги закрихте само скандали затова ли ви избрахме ако не работите боико да ги маха с нови една година сън за какво ви избираме да се карате у феисбука смях баце смях
40
8
 
9
 
! Отговори
Sami преди 6 години
bat Borisov bravo,na sledvashtite izbori imash glasovete na turcite
39
24
 
5
 
! Отговори
ф преди 6 години
Бойко казва истини и е почтен човек .Много късмет имаме ,че е начело на България в това предвоенно време .Дано успее да спаси света и да отложи войната поне с една година както цар Борис навремето е успял да ходатайства пред Хитлер .
38
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо да не идва у нас този турски идЕОт!!! Ако дойде, да го утепат поне. Това ще е ползата за Европа и света.
37
1
 
12
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Техника бяла черна техника орегинал с точност копиеКопирне на техника вишараса с физика и в сайт грматика копютър лаптоп мобилен телефон таблет орегинал всички технологи в едно чист орегинал
36
10
 
8
 
! Отговори
PD преди 6 години
За пореден път, Бойко изпраща ясен сигнал накъде е новия европейски вятър. Който има уши, да чува, щото следва отсвирване, на незаелите правилна позиция. На Ердо ще му предложат пари отново, и ще търсят начин да му ги приберат от другаде. А мигрантите, са интрига на определени служби, и понеже ЕС няма с какво да отговори, ще поеме още от натиска. Паралелно с това, ще генерира собствени въоръжени сили, и едва след това, ще си покаже суверенното мнение, с кого и при какви условия ще другарува.
35
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца със заплата 120 лв си купувах 40 долара х 3 лв. Сега долара е 1.60 лв (намалял е около 2 пъти). Значи за да запазя стандарата си трябва да взимам 75 долара х 1.60 лв, трябва да взимам 120 лв. А на практика взимам малко под 1 500 лв, тоест забогатял съм около 12 пъти.
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ ПРЕВЪРНАХА РОДИНАТА МИ В ЕДИН ОГРОМЕН, ЛАЙ-НЯН АТРАКЦИОН НА БЕЗХАБЕРИЕТО, ***-ОТИ-ЯТА, КОРУПЦИЯТА, ГЛУПОСТТА
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименте службите му може вече да са тук и охраната му, ама ти да не си разбрал, няма да дават интервюта за жълтините, пък ако не дойде, по-добре - я какъв студ е навън, ще му измръзнат мустаките, после пак ще ни обвиняват, че пил кофти лимонада
32
1
 
21
 
! Отговори
парле ву франсе? преди 6 години
От нас нищо не очакват и от нас нищо не зависи.У нас само е хотелът.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган никога няма да дойде в американската колония България.Опитаха се да му направят преврат преди две години и сега ще идва тук.Да не е луд.
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука оправи стандарта на Българите , та взе да се занимава с пуйките и ес
29
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Слаба ракияда бе, оправяше ги Тато - вкара от Влашко и Гръцко още хиляди такива изгонени поради безчинствата им там, та развалиха и тукашните, които си бяха що-годе интегрирани и цивилизовани.
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Erdogan kakvoto kaje tova schte e imperiata i bg s 6,5 miliona vajno e 4e putin kani zipras v moskva v garzia nama djamii nama moscheta djamiite sa sabraneni bravo jalko sa bg nai bednata v eu koi ja divede do tuka koi koi ?? 29 g demokrazia miseria laji dupki skandali mrasotii prehvarljsne toplata vse kam bsp 80% v gerb sa komunjagi bkp jivkovisti sa kajvo ispolsvat dumata komunisti stuga ve4e
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко се готви, разгрява снагата , че да може да прави метани и спешно си търси ***-секретарка , че да покаже колко е съпричастен с каузата.