МВнР: България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати!

Ако има нарушаване на националната ни сигурност, ще предприемем действия, каза Цветанов
Обновена: 25 мар 2018 08:12 | 24 мар 2018 18:16,
187

България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати заради случая "Скрипал", заявиха от МВнР за БТА.

Изявлението е по повод публикация на вестник "Таймс" в която се посочва, че САЩ и до 20 европейски страни, сред които и България, се готвят да експулсират руски дипломати, свързани с руските разузнавателни мрежи.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира случая и потвърди,, че няма данни за изгонването на руски дипломати.

"Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България", каза той.

"Има единна позиция на ЕС. Преди дни приключи съветът на лидерите. България като член на европейското семейство, разбира се, винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС. Това, което беше изразено от Великобритания, беше подкрепено от всички велики сили - това са държави, които изповядват европейските демократични ценности", заяви Цветанов.

На 4 март т. г. бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление /ГРУ/ Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени според Лондон в Солсбъри с нервнопаралитично вещество.

Британските власти заявиха, че това вещество е разработено в Русия и обвиниха Москва, че е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.

Вижте повече по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 20:30 угасете светлините.
54
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците не са ни братя по кръв. Повечето руснаци, които съм срещал са студени и невъзпитани като повечето Европейци.
53
4
 
12
 
! Отговори
. преди 6 години
Все още не е, ама ще вземе... Въпрос на време е.. като му набият канчето на нашия Бай Х., ще експулсира и бистришките тигри, ако трябва, щом е да си спасява дебелия *** ***... Дееее ба и цървула долен, дееее ба. Посредственяк нещастен. Карикатура.
52
0
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен65кнсб, половината поне "банкери" и ръководствата на зелените чорапи и ушеф контрабас не забравяй
51
4
 
14
 
! Отговори
PD преди 6 години
Специално за неразбралите: Освен прибалтийските и паляците, а може и франсетата, ама се кумят още, никой няма да изгони руски дипломати. Може и да се намерят варианти за разни ротации, на по хитрите държави, които да приличат на действие, но не е това което очакват Ингилизите. А Ингилизите имат *** план, война в Европа и после те спасители, отново с победителя. Дори и Меркел няма да им играе по свирката. И скоро ще си проличи.
50
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИМ ще е Руски, докато се вземе сериозно решение от НАТО. ЗА СЕГА е още търпимо.
49
3
 
4
 
! Отговори
АМАН от диверсии преди 6 години
Използването на такава нагло престъпна техника не може да се скрие.Иван СЛавков е сниман преди срещата с нарочно пратените диверсанти ,по време на срещата и след нея.Уврежданията са видими трудно лечими..Колеги да ползват мулти спектрална техникаФилма бе нагло набеждаващ ..МОК да съди престъпниците пол\вали тежко терористична пси хотронна видео техника срещу Славков подават отгоре проверяващи
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано Крим продължи да си е руски. Тия така им точат бюджета, красота. Искам и Новорусия да е руска даже.
47
0
 
7
 
! Отговори
Арести за бандитите преди 6 години
следящи нагло престъпното набеждаване на МОсква с цел трайно скарване между Москва и Брюксел подават че още се помни случая с НАГЛОТО НАБЕЖДАВАНЕ НА ИВАН СЛАВКОВ.Както бе съобщено веднага престъпниците са ползвали мощна пси блокираща техника с която са облъчвали Иван Славков по в реме на тн интервю. Цел да не може да каже нищо .. След облъчването Иван Славков член на Международния олимпииски комитет Боледува дълго видимо пострадал..
46
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам само един въпрос по случая с отровения руснак в GB. Как така все е Англия ги тровят и убиват, как така не се случи в Германия или другаде? Г. Марков, В. Костов (оцеля), един бивш МП на Украйна (оцеля), Литвиненко, сега този сигурно пропускам някой. Общо взето ясно става какво питам. Я да коментирате това.
45
1
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Беше ясно още онзи ден, с изказването на Боко, ама кой слуша. И Юнкер подсказа някой неща. И в крайна сметка, Ингилизите пуснаха в медийното пространство, желаното от тях за реалност, много медии го преписаха, а то не било така. Е от къде тръгва корена на т.н. Фейк нюз.А публиката се люшка от Осана! до Разпни го! Клатят я, ама явно и харесва. Но публиката не става за фактор в реалния свят. Липсва и твърда воля.
44
0
 
0
 
! Отговори
О О Н преди 6 години
А бе ще ви изчакаме, но после ще ви наложи ме, ако се чудите дълго. ИМА и в България ТАКИВА. НИЕ знаем
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Природно недоразумение е Ц.Ц. пък и се изказва по въпроси за които си няма и ни най малка представа ...ама това не е като да да ходи да закусва молитвено в Белия дом където да му пренабиват чипа -нали ако изгониш и един руснак -Сидеров ще ти тури майните и минавате в опозиция -щото кабинет Борисов 4 няма да има !!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вегенин 49Че ТО ИМА ЛИ ДРУГИ ДИПЛОМАТИ!!!! Нали знаеш приказката....."нашите са разузнавачи, а техните - шпиони"!!!!
41
4
 
18
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Ако Тереса Май се чувства преследвана от руснаци и се хвърли от покрива, ще скоча и аз от покрива! И ще накарам и всички шефове от ЕС да скочат! Да разберат руснаците какво е евроатлантическа солидарност! Ухили се доволен Донката Трумп.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Оооооо........ако знаеш КОЛКО СЕ РАДВАТ РУСНАЦИТЕ, че вече не ги приписват към тази нещастна, замърсена, пълна с терористи, безработни, просяци и неграмотници! Слава Богу, че продажните им политици, които грабеха и бягаха в уж-цивилизованата еуропка вече разбраха, че и там няма спокойствие за крадците и предателите! Че там могат да станат жертва на уж-своите си!!! Дано им дойде акъла! А на нас явно СКОРО НЯМА ДА НИ ДОЙДЕ!
39
13
 
11
 
! Отговори
Вегенин преди 6 години
Те от Външно се тресат от страх,отначалото на скандала,да не би да се наложи да изгонят руските дипломати! Целия политочески елит се е вцепенил и бързат да опровергаят всяка статия! Вероятно никой няма да иска това от нас,така че по-спокойно! Иначе руските дипломати са шпиони отвсякъде и когато и да ги изгониш,няма да сбъркаш!
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дипломатите, че и русофилите барабар. Байгън от тях!
37
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До закъсняхме 41Ти още ли не разбра, че Крим си беше върнат!!!! Там където повече от 300 години си е бил и за когото са проляли кръв РУСНАЦИ от няколко десетки поколения!!!! Сега остава и земите на окраината да се върнат.............тези, които Ленин, Сталин и Хрущов са ПОДАРЯВАНЕ на някакви нещастни укри, КОИТО НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ДЪРЖАВА!!!! А дадено назаем брашно, тъпкано се връща! Особенно от неблагодарници!!!
36
3
 
19
 
! Отговори
Единственото обяснен преди 6 години
Единственото обяснение е, че никаква отрова не съществува. Скрипал и дъщеря му изобщо не са отровени. Живи и здрави са и ги крият на някой далечен остров. Случаят е скалъпен и го ползват за пропаганда. Иначе щяха да покажат снимки от болницата и някоя епруветка с отровата. Като тази, с прах за пране, която размахваше Колин Пауъл.