Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко си осигури гласовете на ДПС и Дост, а вие се правете на патриоти! Ни българи ще ви оценят, ни турци, а ромите ще ги изкупят на етност!
22
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това доживяхме --- турски военни Хамъри с развято турското знаме да пътуват по НАШИТЕ пътища и уш да охраняват турския султан Това е чудовишна провокация от страна на Турция По закон със знаме на държавата на предния калник има право да пътува само посланика на своята държава Незабавна оставка на този който е разрешил този гаф Но нищо чудно ние вече сме си събули гащите через ББ е чакаме султана само да ни го наб-а Браво на Президента че отказа среща с Ердаган и показа как се работи в ползу Родина
21
8
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Другарят мистър България не разбра ли че е по-добре да мълчи и да не си навира гагата в политиката. Да си гледа приемите и да си чете опорните точки спуснати от трите каки
20
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Радев дори не може да стопли защо точно във Варна е срещата, а после иска въпроси да задава и да я съгласуват с него. Това е дипломация, а не война.
19
13
 
24
 
! Отговори
42 преди 6 години
Гуменчо, а ти какво каза на руския патриарх?
18
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А храбрата Банкянска мишка къде се скри. Или вече е препасал престилката и е сложил наколенките.Ами коалиционните му партньори - големите патрЕоти. И те се скриха като мишки.БЪЛГАРИ, управляват ви мишки !
17
4
 
13
 
! Отговори
Апо преди 6 години
Селски мисирок оклюман.....накълван от собствените си ***
16
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румбата панежи си дудне редовно с Решетников да му каже не него да не се месят. Щото от тяхното 140 години месене държавата ни прилича на петмез. А на турците има кой да им каже.
15
18
 
11
 
! Отговори
Попа преди 6 години
На никой не му трябват територии които се намират в ЕС просто защото ще им струва скъпо при положение че с достатъчно пари можеш да купиш всичко в дадена държава, например България. Я си помислете колко от нещата които генерират пари са българска собственост. Дори златото не си добивате. Териториалните претенции са само в главите на форумните плъхове и ВМРО просто защото така им се иска, някой да има претенции към *** им с лош материал която нищо не струва.
14
9
 
15
 
! Отговори
кажи му преди 6 години
като се види с негово сюлеймание в Брюксел, да му го каже лично, а Корни ще му се скара като стане министър-председател май ли беше или септември май
13
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, отиди на срещата и постави въпросите си като си толкова корназ! Ония евроутрепки не смеят да отидат на крака при Ердоган, за да не би след това да ги болят коленете, както нашия юнак след всяко посещение там! Ердо ги привика тук, в сопствения си вилает, белки престрашат да дойдат.Голям страх е, но вчера престрашиха!
12
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, а ти защо не го кажеш това и на Руснаците!!!! Или нямаш куража???
11
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Радев ли е канил Ердоган за да ни се меси и да ни изнудва и рекетира за пари ????
10
33
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румене, когато си уредиш такава среща си задавай колко въпроси си искаш. А, сега бягай да направиш едно коремно.....
9
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Президента се занимава да върти коремни, а после някой друг му е виновен.
8
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е че Ердоган не иска само пари, а вече и територии.Освен 3-те милиарда е поискал ЕС да му даде и част от България.Какво да се прави, ако от Брюксел му наредят Тиквата ще изпълнява.Той и без това си е със свалени ***.
7
34
 
29
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 6 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България се оказа един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора нямат необходимото ниво за този пост и си мислят, че света се върти около тях.
6
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен "журналиста" освен да задава въпроси, друго може ли????
5
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво донесоха Борисов и ГЕРБ на България?Никой в ЕС не приема този клоун на сериозно и добре че е *** както сам се нарича че не може да разбере как го бъзикат и му се смеят. България продължава да е най бедна и нещастна с най лошото здравеопазване и образование в ЕС. Корупцията в проникнала навсякъде, по свобода на словото сме на 109 място през 2000 г сме на 35! Нито един осъден политик нищо че от КТБ и Белене са откраднати 6,5 млд лева 16млд откраднато ДДС.
4
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, кажи на Ердоган и на ЕС, че Беломорска тракия е в нашите духовни граници. Какво мълчиш като *** и уреждаш срещи .