Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... а пък Ние ще си врътнем по едно коремно, бай дъ уей между другото.
142
16
 
19
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
До BurzumНормално е турчин да живее по-охолно от българите, защто по принцип турците са много работливи хора, за разлика от българина, който е отраснал с мотото "Учи мама после да не работиш!" Не може човек, който работи от сутрешния здрач до тъмнината на нощта да е на същото ниво с човек, който ще намине нивата си след като изтрезнее по обяд и по икиндия ще е пак на пияндурската маса!
141
13
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Деси шепне на Радев: кажи на Бойко, че е по-корназ, да каже на Ердоган да спре да ни се меси.
140
7
 
21
 
! Отговори
новата конституция! преди 6 години
Когато по времето на ВНС се приемаше новата конституция, управляваха комунистите. Те нарочно обезличиха фигурата Президент, до истински фигурант, защото си крояха плановете още дълго време да карат влака РБ чрез парламента. Сега техният президент се гърчи в амбициите си за власт.
139
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ястреб ОсманлийскиЕдна от немаловажните ви привилегии беше приема ви с предимство в специалности,където влизахте с тройки и измествахте,кандидат студенти с по-висок бал и оценки! Атентатите са си чисто турска диверсия,не те знам какви съдебни документи си чел,поне сподели и ние да се запознаем с тях!А независимост отивай да си искаш в Анадола!
138
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 145Бегай ти с Борисов при Ердоган и ни остави да си живеем живота.
137
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селският зелен чорап още не се е извинил за позора, който ни натресе на 3-ти март.
136
16
 
31
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Роумене, не разбра ли, че си една безгласна буква.. и нищо е разбираш от дипломация. А колкото до съглсуванена срещата... трябва ли да се иска твоята благословия ?
135
16
 
30
 
! Отговори
На баба ми Фърчилото преди 6 години
Защо бе РадеФФ не го поканиш Ердоганя и не му ги кажеш лично тези неща? А, никой не те бръсне за слива.
134
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ястреб ОсманлийскиПри всичките ми уважения към турците,да те светна,че никой не ги е гонил насила-те самите си го признават! И да ти припомня,че тук останаха имотите им,а всички които имат право,получават и български пенсии,въпреки че си живеят в Турция! За двойното гражданство и останалите им права по Конституция да не говорим. да не говорим и за привилегиите с които се ползваха по времето на ТЖ.,а дали да не говорим за атентатите на г.Буново,Сливен и Сл.Бряг?
133
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
султана вън! марш от тука!!!
132
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде е Батко Волен и Валерито Симеонов,дето буташе турски баби по границата лани?За дедо Щкембю нямя да питам,сигурно нагъва чевермета и тренира за Великден!
131
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, да се занимава с въпроси за Западни Балкани - може, с Джендар Конвенцията - може, а с българските въпроси - не може! Бъх си положението!
130
12
 
23
 
! Отговори
Президент надали ? преди 6 години
Летци си имаме, ама президент надали...
129
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре говори Радев на Деня на Тракия! Тук както винаги е тенденциозно, малко отстрани поднесено! БСП да си направят телевизия, че да има малко разнообразие! Нямало Буко да поставя въпроси, сакън да не ядоса Ердо! Сам Ердо каза, че ще разговарят по важни за двете страни въпроси!
128
10
 
5
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Браво!!
127
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган ако поиска да му предадем Радев, както гюленистите, Бойко веднага ще му го достави като подарък опакован с панделка и надпис! И външната министърка ще му прати и всички, както досега!
126
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом не иска да носи шербет, ще лъска обувките на Владимир Владимирович
125
5
 
4
 
! Отговори
сега пък тупрчин преди 6 години
Така е! Имаме връзка с Българите в РФ. Две републики Башкорт и Татарстан.Между другото турците не са се чуствали добре в Отоманската Империя. Той затова и Левски казва че ще се бори и за тяхната свобода.
124
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое от казаното от Радев не е вярно? 1.Турция се меси в изборите от много години!ФАКТ! 2.Турция налива пари в стоежи на джамии в БГ и имамите получават инструктаж от Анкара! ФАКТ! 3.Тракийските прогонени българи също са факт,както и това че Турция се прави на умряла лисица и не е платила обезщетения ,които ако имаше и лихви досега да са стотици милиарди! Кое в защитата на нац. ни интереси не ви устройва?