Радев: Родовата памет на тракийците не е изпепелена!

Президентът поднесе цветя по повод Деня на Тракия
26 мар 2018 13:30, Анисия Иванова
40
Радев: Родовата памет на тракийците не е изпепелена!
Архив: Булфото

Разрушените домове и прекършените съдби на тракийските българи не успяха да изпепелят родовата памет и надеждата, че справедливостта някой ден ще възтържествува.

Това каза държавният глава Румен Радев по време на тържествено поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея в столицата.

"Преди 105 години на днешния ден камбаните на храм "Александър Невски" възвестиха падането на Одрин. Тази славна военна победа бе триумф на българския национален дух, въплътен във войниците и командирите по бойните полета на Тракия. Но тази победа остана в хрониките. Последва я политическо поражение, довело до една от най-големите национални трагедии - преследването, изтреблението и разорението на тракийските българи", заяви държавният глава, цитиран от "Фокус".

Събитието се проведе пред паметника "Одринска епопея" в градинката до църквата "Св. Николай Софийски".

В тържественото поклонение взеха участие още вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, лидерът на БСП - София Калоян Паргов, народни представители, общински съветници и десетки граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Москва пак ще му дърпат ушите на нашият резидент-генерал. Не спомена че победата ни при Одрин е благодарение на Русия.
38
1
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
До АнонименИмаме си истински ПРЕЗИДЕНТ и той е истински ГЕНЕРАЛ!!!Не е паркетен чиновник и д-пелизец, като другарите от "управляващата коалиция" :)Може ли това да го осмислиш !?
37
0
 
2
 
! Отговори
Браво на Генерала преди 6 години
До генерал-смешно еБраво на армейския генерала - президент!Еврогейска Европа никога няма да постави генерал на ръководна позиция, защото генералите следват правилата, които са в интерес на държавността, нацията,.. И нямаше Европа да бъде залята от бежанци, и от какви ли не .. и защото си избирате некадърни политици да ви управляват, а не армейски генерал затова и България вече близо 20 години е най-бедната Европейска държави.. факти.. Ще чакаме още 20, но дали изобщо някога, нещо ще се оправи
36
1
 
5
 
! Отговори
генерал-смешно е преди 6 години
Мястото на генералите е в армията, а не в политиката. В цивилизована Европа в мирно време няма нито един президент(прецедент) генерал.
35
5
 
2
 
! Отговори
Съжалявам,но е така! преди 6 години
Другарю Радев,някога ще чуем ли нещо,което вие сте измислили и искали да кажете??? До сега само повтаряте като папагал това,което са ви написали и което ви се казва в слушалката в ухото! Вие мисъл лмате ли, някакви познания имате ли??? Нито познания, нито ерудиция, нито начетеност, нито рутина,нито собствено мнение и милъл!!! Оказва се,че нямате и чест,кавалерство и джентълменство! ПОУЧЕТЕ СЕ ОТ БОРИСОВ! ОТ БОРИСОВ! ТОЙ Е В НЕБЕСАТА А ВИЕ СТЕ В БЛАТОТО НА ПОЗИТАНО И ВСЕ ПОВЕЧЕ ПОТЪВАТЕ!
34
4
 
1
 
! Отговори
д преди 6 години
По принцип тук президентът е прав, но защо отклони поканата на Ердоган за посещение. Как си представя да се реши въпросът без преговори?
33
7
 
3
 
! Отговори
7 преди 6 години
ЛОШ ПРЕЗИДЕНТ,НАЙ-ЛОШИЯ,КОЙТО СМЕ ИМАЛИ!
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАМЕ СИ ПРЕЗИДЕНТ-РУСКИ АГЕНТ!
31
10
 
4
 
! Отговори
Такси преди 6 години
Румен Радев е руски агент спуснат от Решетников за да пречи на развитието на България! За сега се справя блестящо! БСП работи в същата посока!
30
6
 
6
 
! Отговори
чети преди 6 години
До КаралайненСлед ката българите натупват яката росите през първата световна и стигат до Молдова от страх Русия предлага мир в Брест като приема да освободи и възстанови държавите Полша и Финландия
29
10
 
6
 
! Отговори
памет преди 6 години
Този президент дума не продума от 100 годишнината от ПОБЕДАТА на БЪЛГАРИЯ над съветска русия на 3-ти март 1918 год велик подвиг на 10 срещу 100 без *** завоеватели "братушки".
28
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле какво т.по парче излезе този Радев . Ще подпали война с бъл турци и Турция като едното нищо
27
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рядко глупав и ограничен човек с беден речник и тромава мисъл
26
11
 
6
 
! Отговори
къде е Деса ? преди 6 години
А къде е Деса ?
25
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румба, дали знаеш какво са направили нашите войски в източните родопи ?За населението на източните родопи Балканската война е една трагедия, свързана с грабежи, палежи и изнасилванияНали си президент на всички БЪЛГАРИ, защо отново и отново разделяш народа и сееш раздори
24
19
 
7
 
! Отговори
Грешка! преди 6 години
До АнонименИмаш грешка,другарю! Прецедентчето го слагат само за поднасяне на цветя! От него нищо не зависи в държавата ( и слава Богу! ) ,а държавните дела се вършат от държавници! Но ти,другарю,си руска *** и не можеш да разбереш тези неща.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там е работата че няма държавници. Сори, ама факт. Преди под.логи на СССР, а сега на ЕС и САЩ. Не харесвам комунизма по много и различни причини, но видяхме и прелестите на днешното време. Еврог.ейско-щатските цености, толерирането на изв.ратеняци и прочие болни мозъци.Дано имаме държавници, независимо от кой цвят, но преди всичко обичащи и отстояващи родните интереси.
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев се превръща в нещо като необходим балансьор на това правителство. Докато ГЕРБ, патриоти и компания се въртят като мухи без глави в отношенията между Турция и ЕС, президентът се старае да насочва вниманието към по-важните неща - в случая родовата памет. Може да се каже, че изборът на Радев е подобен на този на Тръмп - на практика нищо не зависи от него, но е фигурата, която дава гласност на вътрешните проблеми в обществото. Натам трябва да гледаме, а не във Варна.
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като наследник на българи от Източна Тракия благодаря на Президента ,че уважи родовата ни памет и не е като оня изменник премиерчето, дето се е надуп.ил на Ердоган!
20
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а бойко посреща ердоган ....мъ1но ми е за България