Няма безстопанственост в "Пирогов", следи се стриктно

Екип финансисти ще изготвят баланса, коментира доц. Спас Спасков
Обновена: 27 мар 2018 23:31 | 27 мар 2018 21:58,
2

Министерството на здравеопазването наложи на болницата "Пирогов" оздравителен план, който включва сливане на отделения и клиники с цел намаляване на разходите.

"Парите, които се събират за здравеопазване и достигат до Здравната каса, са сравнително малко, за да откликнат на нашите желания. Ние искаме нещо прекрасно, но нямаме средства да го постигнем“, посочи бившият директор на болницата доц. Спас Спасков.

По думите му в студиото на "Денят ON AIR" в момента държавата започва да гради стратегическа линия и вкарва ясни правила, които са свързани с държавните механизми в големите болници.

"Общинските болници задлъжняват, защото не могат да имат достатъчен оборот. За да не задлъжнеят, те трябва да имат над 40 000 пациенти, ако паднат под този праг - закъсват. Това може да се реши, ако различните общински болници станат специализирани и си подават ръка", категоричен бе доц. Спасков пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора медикът подчерта, че в "Пирогов" реално няма безстопанственост, тъй като в държавните структури приходите и разходите се следят изключително стриктно.

"Не става въпрос дали директорът си записва нещо в някакво тефтерче. Има цели отдели, които следят това. Сега имаме голям екип от финансисти, който трябва да изготви баланса", обобщи гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
ooo преди 6 години
Тая уродлива болница, когато и да я закрият все ще е късно !
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вярваме ти дядо😃