БСП иска оставката на МВР шефа заради непроверените пътници

Според социалистите случилото се е скандален пробив в сигурността
29 мар 2018 11:52,
12
БСП иска оставката на МВР шефа заради непроверените пътници
Снимка: архив, БТА

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев след случая с непроверените пътници от граничните служители на Летище София. Социалистите обвиниха управляващите в престъпна небрежност и немарливост и настояха, че така сигурността на страната е била поставена под въпрос.

Още по темата

"Искаме бързи и адекватни отговори и поемане на политическа отговорност - оставката на вътрешния министър. Само това може да върне доверието в институциите и в България", настоя соцдепутатът Иван Иванов в декларация от името на ПГ на БСП.

По думите му случаят е скандален пробив в сигурността и налива вода в мелниците на най-големите критици на пълноправното ни членство в ЕС. Той посочи и че реакцията на премиера и вътрешния министър е била неадекватна.

"МВР сътворява невероятен скандал, който поставя под въпрос сигурността на страната, но и на цяла Европа. Това ли са усилията на правителството да опази европейските граници?", запита риторично Иванов.

Той настоя, че отдавна БСП сигнализира за пробойни по сухопътните граници и пропуски в сигурността.

"Благодарение на липсата на адекватност от ваша страна сигурността на страната се превърна в проблем, който се задълбочава", заключи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
БСП иска оставка на шефа на МВР , а виновните гранични полицаи нямат вина и да си останат Те са наши хора.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, БСП пак иска! Абе "другари" дайте нещо и от Вас!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами за оставка си е и то отдавна .С какво се е подобрила работата на полицията ? бандитите ли намаляха, показните убийства ли намаляха, разкриеваемоста ли се увеличи / можебе само по техните отчети /, по спокойни ли са хората за себе си, за децата и за имота си? Може би само се увеличиха / след увеличението на заплатите на полицаите / глобите.
7
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
БСП иска ...! Многоточието може да си го попълните с каквото и да е :)Те и малките деца така искат. Понякога и с крака тропат, и се търкалят и т.н. докато отнесат шамарите
6
2
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
До кога ДИРЕКТОРА НА ГДГП л.к-р Кичиков ще се крие зад МВР И НЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ КАТО ПОДАДЕ ОСТАВКАза тежкото престъпление оето което сътвориха граничните полицаи на Айрогарата и поставиха под въпрос сигурноста на страната и на чяла Европа .
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я се разкарайте руски продажници и скандалджии от БСП !
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toва на снимката наподобява лого на бардак. Доста грозно, но напълно издържано в стила на съвременна София.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако бяхме в Шенген, както искаме, всички самолети от ЕС ще минават без проверка, така че какъв е проблема с този френски самолет, не е от Сирия."ПроблемЪТ е, че не сме в Шенген.
2
3
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Искам само да се поясни дали Нинова е бясна, или е скочила... - и да попитам и още... - след като през ден излизат побликации Нинова е бясна, Нинова е бясна... - не е ли време тая женсшчина да бъде прегледана от специалист вирусолог... - може пък и наистина да е бясна...
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме в Шенген, както искаме, всички самолети от ЕС ще минават без проверка, така че какъв е проблема с този френски самолет, не е от Сирия.