Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!

Иначе България може да бъде изолирана, смятат шефът на ПГ на ГЕРБ
29 мар 2018 13:30,
573
Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!
Снимка: БТА

ГЕРБ втвърди тона по случая "Скрипал" и обяви категорична солидарност с Великобритания и демократичната общност в страната. 

Ден по-рано евродепутати от управляващата партия заявиха, че страната ни трябва да подкрепя Лондон, но и да запази добрите си отношения с Москва. Волен Сидеров пък похвали премиера Бойко Борисов за балансираната политика по случая.

Още по темата

Днес обаче шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че страната ни трябва да е категорично на страната на ЕС и обяви, че предстои кабинетът да вземе трудно политическо решение.

"Ние трябва категорично да застанем солидарно зад евроатлантическата общност. В противен случай България може да бъде изолирана и това няма да ни го простят всички българи, които подкрепят евроатлантическите ценности", каза Цветанов. 

На въпроса как трябва да се изрази тази солидарност - с отзоваване на посланик или изгонване на дипломати, Цветанов отвърна: "Това ще бъде тежко управленско политическо решение. И това по конституция е ангажимент на изпълнителната власт". 

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че изразява мнението на по-голямата част от демократична общност в България. Цветанов обясни, че е наясно с позицията на партньорите от "Атака" и че до момента няма единна позиция в коалицията. ГЕРБ обаче са за това страната, а и премиерът като част от лидерите на ЕС, вече е подкрепил единната европейска позиция. Сега предстояло, както всяка страна, да вземем индивидуално решение. 

"Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев. И след това, предполагам, че ще има действия, които ще бъдат публично обявени", каза зам.-шефът на ГЕРБ. 

На въпроса имате ли информация, че Волен Сидеров може да напусне властта, Цветанов отвърна: "Уважавам всяко различно мнение и аз не мога да се сърдя на Волен Сидеров, защото той го е декларирал през всичките години, в които участва в политиката. Но всяка партия може да изразява своето мнение, което не кореспондира към коалиционното споразумение. Това  е ситуация, която не е коментирана, когато е подписвано споразумението, но сме си оставили възможността всяка партия да изразява позицията си". 

Цветанов коментира и думите на президента, че с него не е съгласувана позиция по случая. 

"Не случайно казах, че това е в компетенцията на правителството. Ако президентът прочете чл. 105 от Конституцията, ще си даде отговор и няма да задава въпроси", каза той.

Цветан Цветанов обясни, че си говори с част от патриотите, а с премиера е разговарял сутринта.

За разговора си с премиера той отбеляза, че са имали конструктивен разговор. "Изразил съм фактите защо трябва да сме солидарни с европейското семейство и с евроатлантическите държави. Не бих искал да пресъздавам разговора, но е важно, че премиерът има една невероятно чувство за отговорност и да чува различното мнение", каза зам.-шефът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
476
1
 
4
 
! Отговори
До 517 преди 6 години
Бай ти Тошо ходеше да го тупат по главата но вземаше много неща за България. Сегашните *** ходят като плазмодии само да се кланят и в крайна сметка за едното потупване по глава! Разликата между *** и к...ва. Познай от кои са сегашните
475
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
после ще отидат като послушни кучета да ги потупат по главите! -----Говорите за бай Тошо
474
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повръща ми се от мазните им продажни мутри, от слугинажа на една свършена страна, от корупцията в която се въргалят, и от думите евроатлантически ценности! Решението няма да го вземат те, а ще им заповядат като всичко което правят! Ще изгонят руски дипломати, и после ще отидат като послушни кучета да ги потупат по главите! Чувството от всичко това, и в какво превърнаха страната ми е на гадене! Срам! Отвращение!
473
25
 
6
 
! Отговори
Росен П. преди 6 години
До Анонимен 490 Определено платените рубладжии сте повече от нормалните хора в този форум.Това не значи,че като лъжете за мнозинство,че някой ви вярва.Вие и на Бузлуджа бяхте мнозинство,но чинията на ви отнесе в Русия за огромно съжаление.Ясно е че дните са ви преброени.Квичете докато ви довършим.
472
22
 
5
 
! Отговори
Росен П. преди 6 години
До Пацu Как няма да ***,като целият цивилизован свят им го заби в мутрите злобни.От как свят светува няма такъв резил.Северо- азиатската *** кърви и *** на умряло.Не знаят още,че Трамп сега ги започва-Нямат на идея какво ги чака.
471
1
 
0
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 508Говориш за мсетки и акъл!Объркал си езика и мястото!ХА ХА ХА
470
1
 
6
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Мом1ета и моничета!Не е тревожно положението!Двама се карат трети печели-Китай де!Англичаните имат нещо предвит! Амам баб Ванга умря! Няма кой да познае.Дали е Сирия,Китай ,новите оръжия ,северен поток 2, суровини или друго!Обаче България къде е! Елитът ни ще закудкудяка по причина ,че е на яслата им.Обаче България къде е тук! Ка да стоиш неутрален ,като си самия проводник!ха ха ха Квото ни докосне-всичко преминава като ток! ха ха ха
469
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам някой да ми обясни какво означават евроатлантическите ценности?!?!Примерно - антируска пропаганда в България, с цел вместо АЕЦ Белене за 10 милиарда да купим 15 самолета от запад за 10 милиарда. Или конвенцията на джендърите.Или системно посочване с пръст пет-десет страни в света и приписването им само на отрицателни качества.Или Европа на две скорости.Или бедна България дава злато на концесия на едно процентче на богатия запад.
468
4
 
17
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
"Премиерът" наш ходи на посещения в Гърция, Турция, Западните Балкани, Румъния, Франция до Саудите опря и накрая при Тереза Мей се озова. Всички обаче поставиха диагноза една! Тиквата все още не е узряла до сега. В Норвегия ходи на боровинка да го присадят, със надежда вече да го приземят! Сега във Варна ги събра за да го чукат по кухата глава. Ердоган отсече и каза, парата дайте тук и сега, че пускам пак арабската орда. Да опита да пусне Цвъко Каунья, та да чукат него по празната кратуна.
467
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е по-опасен и от Гьобелс!
466
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата е проста, но Цветанов е злият гений и ако е допринесъл за победата на ГЕРБ, сега ги тласка към дъното с продажната си политика. В групата на Отвратителните Цв.Цв. е върхът и затова не му показват рейтинга. Чудя се кога Бойко изпадна в тази зависимост и дали някога ще може да се откачи от котвата.
465
1
 
21
 
! Отговори
Mitui преди 6 години
Само *** е останала в тази държава. Срам ме е от вас. Ако това е България, то аз се отказвам от гражданството си.
464
14
 
4
 
! Отговори
Добрутро русофили преди 6 години
Е кой уби Немцов бе рускиньо? Явно не е МИ5, някой от вашите е пак.
463
4
 
20
 
! Отговори
Рускиня до п.петров преди 6 години
Като доказателство на убийство на Скрипал посочвате убийство на Немцов? Сериозно? Шерлок Холмс да ходи да се гръмне. Вие освен че не притежавате дедукция, нямате и елементарна логика, па и с акъл не е много добре. Апропо, доказателства за убийства ,посочени от вас???? Поне 1
462
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изповядването на "евроценностите" и обичта към Родината ни България, са несъвместими понятия! Това ще доведе до изчезването ни от географската карта. Едно е да си европеец, друго е да живееш под диктатурата на Брюксел! Крайно време е русофобите да го осъзнаят. Но всъщност те са си чистокръвни комунисти захапали големия кокъл, и се тупат по гърдите - ние сме демократи. Смешно, защото и понятие си нямат от демокрация. Крадци от класа които плачат за адекватни присъди!
461
2
 
5
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Попе, попе, не знам колко имаш на мястото, където си носиш килимявката но със сигурност знам, че не си от защитниците на Българските интереси! Някой пише, че ние скачаме, като другите уж, но накрая те имат потоци а ние само гълтаме живи смоци. Господ, казва недей да бъдеш краен, ще ти помогна с една поговорка ,която дядо ми Мъдрият Заек обичаше да цитира: " Прекален светец и Богу не е драг"!
460
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото Садам имаше ядрено оръжие, толкова и другите лъжи ще издържат.
459
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако изгоните дори един руски дипломат, ще отнесете много яка храна! Презрението към герб ще скочи стократно!
458
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балансирана политика? Няма такова нещо! Или, или. Или гониш руснаците, или гониш английски дипломати! Ами че ингилизите навиват фитилите на на всички! Тази клевета е най големият международен гаф от доста години. Тези лицемери , и всички които ги подкрепят на практика се опитват да запалят нова война. Всички които разбират истината трябва да ги изгонят без много много приказки. Докога ще водите балансирани политики? Докато стъпят на вратовете ви? Стига сте се ослушвали като шушумиги.
457
5
 
25
 
! Отговори
Цветанов грешиш преди 6 години
Спомнете си солидарността ни по време на проекта Южен поток. Ние бяхме солидарни, но после гърците си построиха газов тръбопровод за руски газ, а сега и немците. За нас няма Южен поток. Няма да има и туристи от Русия, бизнес отношенията ни също ще се развалят. Защо ли, ами, за да могат хамериканците да печелят повече и повече. Цветанов да си смени приоритета Америка над всичко с България над всичко!