Борисов не се конфронтира ни с русофили, ни с русофоби

Премиерът с позиция, която отговаря на обществените нагласи
2 апр 2018 10:15, Петя Славова
174

Бойко Борисов и правителството заемат позицията, която отговаря на обществените нагласи. Премиерът знае, че ако има по-крайна гледна точка, ще се конфронтира или с русофилите, или с русофобите, заяви социологът Мира Радева в сутрешния блок "България сутрин".
Още по темата

Заедно с политическия психолог проф. Антоанета Христова, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха позицията на България, която реши, че няма да отзовава български дипломати от Русия заради случая "Скрипал", но заяви подкрепата си към Великобритания.

Това съобщи самият Борисов на извънредния Съвет по сигурност в края на миналата седмица. На него присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че с този подход - да не се караме с никого - "каним вълка в кошарата".

"Точно пък в момента проявяваме характер. За първи път България е в ситуация, в която може да играе ролята на международен посредник, независимо от дългите периоди на демократично развитие", подчерта проф. Христова.

Мира Радева обаче е съгласна с мнението на Плевнелиев и твърди, че той е прав по въпроса с ценностната позиция: "Когато губим ориентири, ценностите трябва да ни водят", категорична е социологът!

Политическият психолог пък не е убедена, че стойностните ориентири в Европа са преследвани устойчиво и систематично. Според проф. Христова българинът отдавна се е разочаровал от неспособността на ЕС да защитава своите ценности и ориентири, както и да разписва стратегически политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
3
 
! Отговори
тролчета, преди 6 години
не се напъвайте, нищо не зависи от вас! Накрая Боко ще изгони руски дипломати и ще виете кат сибирски вълци, а аз ще ви бъзикам. Защото ако ЮК спре еврофинансирането на Боко, той ще остане само с джобните от Путин... Щото хората му дадоха милиарди да краде цялата *** околонего. Рублите на путин са стотинки за сравнение...
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може без доказателство да гониш дипломати, няма значение дали си русофил или русофоб.Има си принципи на правото ,които би следвало да се спазват
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тука иа русофили и русофоби, българофоби, но българофили няма!
21
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Той добре, че не се влусшва в народа, че тогава жална ни майка. Като чета какви простотии бълва въпрсния народ по-добре да прави каквото си знае.
20
2
 
13
 
! Отговори
сеерасс преди 6 години
Скъпи софииски джендари, не се напъвайте напразно. Можете да получите я херния , я някакво друго вътрешно увреждане от толкова напъване.
19
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко Бойко, психично болните русофили са толкова малко в държавата, че от тях не зависи абсолютно нищо дори на избори :)) остави ги да си лаят то друго не им остава :)Има няма още най-много 5-10 години и русофилите ще си отидат от този свят по естествен път :)
18
13
 
4
 
! Отговори
историк преди 6 години
нищо ново. за разлика от Тошо Тиквата, инсталиран от Москва, Боко е като Борис 3 - лавира между 2 та лагера, докато пукне! И в тази позиция никой не те обича и на никой не можеш да угодиш - едните ти бомбардират столицата, другите те тровят с тогавашния "Новичок".
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три месеца европредседателство и само със скандали се занимават....Гости идват, нареждат и си заминават...
16
1
 
15
 
! Отговори
:):) преди 6 години
хайде сега от Биг Брадър героиня ще черпим акъл. Мира закъсалата социоложка, богоугодна, тръгнала и тя за ценности да ни учи.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това няма нищо общо с русофобите и русофилите, а със здравия разум по отношение на аферата "Скрипал". Друг е въпросът дали решението да не се гонят руски дипломати е продиктувано от вътрешни убеждения на родните политици, или просто е поредното продиктувано отвън, с оглед на обществените нагласи.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Боби . Най после едно мъжко решение. Со ро сои ди те умират от злоба с изкривени и позеленяли физиономии.....
13
2
 
20
 
! Отговори
Агент Буда преди 6 години
Селски тарикат.
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 пехотинецМнението на джендарите е без всякаква стойност. Между другото джендарите нямат право на дума.
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът си е комунист по убеждение, обича си пРосия. А трябва да се слага на американците, които го държат за, не знам точно какво, амфетите и контрабандата на цигари и оръжие. Освен това цялата ни олигархия е проруска. та го е страх. Побойко е фурнаджийска лопата...
10
22
 
16
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Не е прав Борисов. С русофили не може да има никакви човешки отношения просто защото тези същества са на изключително ниско еволюционно ниво. Все едно да попаднеш на остров с човекоядци и да започнеш да ги прегръщаш. Естествено че веднага ще започнат да те готвят защото те само това си знаят. С русофилите в БГ е същото. Безсмислено е да им се говори. Трябва да бъдат поставени в клетки и хората да ги гледат отстрани но не и да ги доближават като в зоологическата градина.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борката Баннкянски така се е родил - разкрачен и наведен с разтворени бузки.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците са си обикновни лъжци. Да си спомним, че те и излъгаха цял свят за химическите оръжия на Саддам, убиха го, потопиха в кръв Ирак и ни заляха с бежанци.После убиха и Лейди Даяна.Не излязоха и доказателства за сваленият от украинците самолет, за който бе обвинена Русия.Сега и това с пенсионирания британски шпионин Скрипал, когото очистиха за да не проговори.
7
12
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До zeus - и за кое по точно - защото угоди на шутове като теб ли? Ето това ни разделя от цивилизования свят - винаги въртим г-ъ-з-а на Изток. Искаме Мерцедес, но по душа сме водачи на Москвич, искаме AC DC, ама пеем за Катюшата, копнеем евро но сме рубладжии. Да не мислиш, че някой на Запад се е излъгал каква развалена стока сме? О, а от позицията на Председател на ЕС със сигурност с тази "позиция" оправдахме всичките им страхове. За това - обратно на село в калта.
6
2
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Сори, ама си много заблуден. Това е просто поредния театър.Борисов е страхливец и иска да угоди на всички. Той няма позиция.
5
5
 
16
 
! Отговори
ттт преди 6 години
"Когато губим ориентири, ценностите трябва да ни водят".Ценността не трябва ли да е истината? Нека има доказателства, че е Русия, ще я санкционираме. Също така, ако се окаже, че Великобритания е отровила Скрипал, ще санкционираме нея. Според мен това е единствената правилна позиция.