ГЕРБ с нови обвинения към БСП, обяви Мездрагейт

Соцкметът на града дал 1,4 млн. лв. за зала, която я няма
4 апр 2018 13:35,
42
ГЕРБ с нови обвинения към БСП, обяви Мездрагейт
Антон Тодоров. Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ отправи нови обвинения към управлението на БСП по места. Този път гербаджиите взеха на мушка Мездра и кмета й Генади Събков и нарекоха разкритията си "Мездрагейт". 

От партията на Борисов обявиха, че ще внесат сигнали срещу него както в прокуратурата, така и в Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество. 

Депутатът ог ГЕРБ Александър Иванов разкри, че през 2014 година община Мездра е изплатила авансово 1,4млн. лв. на изпълнител за строежа на спортна зала в града. И до ден днешен зала няма и изплатените средства са се превърнали в безлихвен заем, разкритикува Иванов управлението. 

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че партията ще сезира и Комисията за конфискуване на незаконно имущество. Причината и информацията, че синът на кмета, Николай Събков, получавал земеделски субсидии за десетки хиляди левове, когато градоначалникът все още бил зам.-кмет на Мездра. 

Субсидиите били за наети от общината пасища, земи и ниви. През 2015 г. Събков-младши получил 16 000 лева, а  2016 - 15 000. На всичкото отгоре през това време синът бил студент в Шотландия. 

"Нормална ли е тази практика, в която синовете, дъщерите, шуреите, баджанаците в община Мездра получават лакоми хапки от едно или друго парче земя, които превръщат в държавна субсидия", попита Тодоров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на Тонката, махнаха го от депутат ни го направиха Главен мадурист на Винету. За заместник му е Милото, некъв артистин някъде. А за тяхна резерва, онзи Мутафчиев, който ако не подкрепя двамата, както и Човека Слънце, едва ли некой би се сетил за него.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ САМО КОГАТО СЕ ДОКАЖЕ. КАТО СЕ ИЗДАДЕ ПРИСЪДА ОТ СЪДА, ТОГАВА Е ВИНОВеН,ДО ТОГАВА Е НЕВИНЕН.НАЛИ ТЪЙ Г-Н АНТОН ТОДОРОВ?
28
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-32,a а сега на какво дередже е,при управлението на путрих,от герб,не е ли същото,като при червените кметове.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Варна , кво беше 15 години? :)) От перлата се превърна в бонущето . Кой управлява червен кмет. 15 загубени години .
26
11
 
10
 
! Отговори
валери преди 6 години
В Мездра не получаваш работа докато не минеш за одобрение през червения кмет , абсолютен феодализъм и то от 25 години и никой не смее да се оплаче , дано най-после обърнат внимание .
25
11
 
21
 
! Отговори
ПИСНА МИ преди 6 години
Стига ни занимавахте с глупости. Държавата се разпада от всякъде. Измислят все неща да ни занимават, а истината е смайващо грозна. Какво ново ще ни кажете. Амши стадиони в затънтени села, ами разпадащи се новопостроени магистрали, пътували ли сте скоро по Тракия. Да махаме вече тази .......
24
6
 
18
 
! Отговори
ХАХАХАХААААААААААААА преди 6 години
До Бож.ПРАВИЛНО...ЗАКРИВАМЕ ДЪРЖАВАТА БУЛГАРИЯ И СЕ ИЗНАСЯМЕ---ЕДНИ ЗА ГРОБИЩАТА ДРУГИТЕ КЪДЕТО ИМ ВИДЯТ ОЧИТЕ....
23
0
 
10
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Що па в Шотландия? Този нещо се е объркал.Албания му е майката. Да научи как загрява албански реолтан.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спасвнието е едно закон със задна дата и който е ощетил държавата или общината без значение дали е било законно по времето когато е станало - в панделата. Обаче няма кой да прием , а още по-малко да приложи такъв закон.
21
3
 
24
 
! Отговори
До въпрос преди 6 години
Кмет на Мездра от 1944г е само от бкп после от бсп!!!Кмета преди беше от бсп мноооого години и после стана от бсп патерицата на Първанов абв!!!Но това пак си е бкп-бсп!!!За това не ми казвай в кои какъв е бил и защо и какво не е направил!Тук комунистите са с традиции при пенсионерите и магаре да кажат че им е кандидат пак за него ще гласуват!То и за това град с много големи възможности нищо не става от него!
20
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Къде се намира този мездренски портал?
19
26
 
14
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
България- президентска република,Антон Тодоров- президент а Бойко- министър председател! Тогава ще видим края на комунизма е началото на новото Българско възраждане!
18
21
 
12
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Антон Тодоров- президент!!!
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За залата в Мездра се отдавна.Всички в града се чудихме как така без платен проект за три зали се е реализирал в два града а само в Мездра няма нищо освен основи!Ама така е като бкп-бсп са на власт тук от 1944г.!Най интересното е че града е с малко повече за различни от бкп-бсп но селата в общината са шашави комунисти!
16
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджукът е у БСП! В БСП са най-богатите хора на България, които най-нагло се опитват да убедят хората, че "мислели" за тях! Далаверите им нямат край, а ги замазват с обвинения спрямо други партии. Не чувстват вина и грам, защото самата природа им е такава-разбойническа и крадлива!
15
3
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
"Нормална ли е тази практика, в която синовете, дъщерите, шуреите, баджанаците в община Мездра получават лакоми хапки от едно или друго парче земя, които превръщат в държавна субсидия?" - риторичен въпрос...
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Antin todorov todi deto olu i pisa kniga protiv boiko i go nari4a v knigata mafiot mutra toja li komunis bkp anton gerbarite da go pratat na psiho test boiko sa6to ne go sadi anton4o deto pische 4e e mutra mafiot saachto obijda dobria boiko borisov
13
5
 
20
 
! Отговори
асен преди 6 години
Най - после , цялата община пропищя от тоя кмет , чак сега ли чухте и разбрахте какво става !!!
12
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
пускаите червена бюлетина за издирване на двамата убиици
11
11
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
значи ни отвличате вниманието с кметовете на бсп а двама убиици са на свободаако бьде убит някои бьлгарин дупе да ви е яко