Преди бягството: Единият затворник получил Тетрис, другият - бързовар

Цачева обмисля награда за чистачката, опитала се да спре бегълците
Обновена: 5 апр 2018 15:14 | 5 апр 2018 15:00,
51
Преди бягството: Единият затворник получил Тетрис, другият - бързовар

При бягството от затвора на Радослав Колев и Владимир Пелов е допусната престъпна небрежност по отношение на изпълнение на задълженията на служителите. Това станало ясно от записите на камерите, обясни пред журналисти в парламента правосъдният министър Цецка Цачева.

"За мен от видяното на записите на камерите има престъпна небрежност по отношение на изпълнение на задълженията. Какви са конкретно, ще се установи в хода на разследването", допълни тя.

Цачева обясни, че бягството се е случило в момент на предаване на вещи, които предварително са били заявени.

"Личен контакт с посетители за свиждане не е осъществен. Пратката е получена от служители на затвора, които след преглеждане са я предоставили на двете лица. Пелов е заявил електронна игра Тетрис, а другият беглец - бързоварче", уточни тя.

Министърът коментира и проблемите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и обясни, че има огромно текучество на кадри. Въпросът обаче не бил само в заплащането, а и в условията на труд.

"Текучеството е толкова голямо заради условията на труд, че хора, които са спечелили конкурса, след месец-два се отказват и преминават в други системи", обясни Цачева.

По думите й само увеличението на заплатите не би решило проблемите на надзирателите, ако нямат съответната надзорно-охранителна техника.

"Действително е много тежко. Само служителят на поста до входа е въоръжен. Всички други служители, които са разположени на различни постове и са в затвора, нямат право на никакви помощни средства", обясни Цачева.

Правосъдният министър обеща и че след празниците ще помисли дали ще бъде наградена чистачката, която се е опитала да спре двамата бегълци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Според мен цялото бягство на двамата затворници е много добре обмислено и организирано с помоща на вътрешният персонал, т.е.надзирателите.Не казвам че всички надзиратели са участвали, но е вероятно поне трима от тях да са получили достатъчно пари за да подпомогнат бягството.Няма ли камери в този затвор? Или точно тогава са били случайно изключени? Как така безпрепяствено двама въоръжени затворника ще напуснат централният затвор необезпокоявани от никого?
46
1
 
2
 
! Отговори
Arlie преди 6 години
Cicka Cacheva i culturnia munistar da nagradiat shefa na zandana....celata bulgaria podskacha i sa tresse ot lecheben svej smiah...taka ne sa se smeli bulgarite ot vremeto na Parcalev....tva nadziratelite na sofiiskia zandan sa veliki komediini bulgarski aktiori na 21 vek... nadminaha baretite, notariusite i sadiapalnitelite...
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати и майтапа,от два дена съм се скъсал да се смея.Убийци с тежки присъди,и строга тъмница тръгнали да бягат от Централният,и чистачката с метлата хукнала да ги гони.Ха,Ха,малиииииии СМЕХ,...голем .....СМЕХ.От днес чистачките с палки,белезници и пищови/служебни разбира се/.И по някой и друг лев ,,Рискови''.И вместо чистачките да правят протест,протест искат да вдигат ,,толупите''.АБЕ СМЕХ ОТ ВСЕКАДЕ.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охраната в затворите е някаква импровизация, която си заслужи настоящото смешно положение, в които ги поставиха избягалите затворници, дано има промени.
43
0
 
0
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Коментар номер 2!!!!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хигиенистката рязко си е превишила правата! Ами ако бе въоръжена охрана сега щеше да е в следствения арест за употреба на оръжие без да е в положение на неизбежна отбрана!
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистачка - министър, Цечка - с метлата!
40
0
 
11
 
! Отговори
въпросът е: преди 6 години
А надзирателите и началниците какво са получили?
39
0
 
10
 
! Отговори
ограда? преди 6 години
каква е тази декоративна ограда на централния вход? оградата трябва да е висока колкото довара и да се отваря и затваря само дистанционно. и да е винаги затворена освен когато някой минава. закривай...
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете хората на мира!
37
0
 
10
 
! Отговори
Тетрис преди 6 години
2018 - игра от 90-те на миналия век - от къде я купиха?!? И аз си търся, а ако е останала пратката от затвора, ще я взема аз
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че не е получил куки за плетене...
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само чистачката ги е погнала защото само тя е била въоръжена с метла. Пък и явно е била най-смела. Охраната на затвора е оставена на добрата воля на затворниците.
34
0
 
18
 
! Отговори
с метлата напред! преди 6 години
Чистачката да си направи партия. 100% ще влезне я като депутат, я като общински съветник. И май доста добра работа ще върши. Храбра дама да подгони въоръжени пандизчии. Огън мадама ще да е, а има и чувство за какво е редно и какво не. Дайте някое интервю с нея! Народна героиня ще стане сега
33
1
 
20
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Преди бягството: Единият затворник получил Тетрис, другият - бързовар------------Я си представете какво щяха да изобретят ако бяха получели Ютия и Миксер!?))))))
32
6
 
18
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 6 години
СЛЕД ИДВАНЕТО НА ГЕРБЕРАСТИТЕ НА ВЛАСТ СА ИЗЗЕТИ И ПАЛКИТЕ ОТ НАДЗИРАТЕЛИТЕ--ТОВА Е СТАНАЛО СЛЕД АКЦИЯ ЗА ОКЛЕВЕТЯВАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ДЖИХАДИСТКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ--БХК---ТАМ СА СЪБРАНИ ГАМЕНИ И ГРАНТАДЖИИ---ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОСТ И СЪПРИЧАСТИЕ КЪМ УНИЩОЖАВАНЕ НА СИСТЕМАТА ЗА ОХРАНА НА ПАНДИЗЧИИТЕ...
31
2
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
бързовара единствено показва цялото невежество и тъ.поумие на ГЕРБЕРО-МИЛИЦИОНЕРСКАТА примитивно-посредствена С.*** и цялото им връзкарско обкръжение настанено като държ. служители. Дори в ареста на най-задръстената провинция на Пакистан няма ей така да ти дадат бързовар, и не защото може да удушиш някой, както по долу един е написал - а защото може да се ОБЕСИШ с него. По същата причина в нормалните държави ги карат връзките на обувките да свалят при арест...
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че нещо ми разбира главата от тези работи спрямо експертите от мистерството и управата на занданите, ама кабела на бързовара не може ли да се ползва като оръжие за задушаване например?
29
0
 
20
 
! Отговори
65 преди 6 години
Ами ,що да не излезе през парадният вход?Та само вода не само плиснали за късмет.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистачката е от болшой театро романеле