Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров

Според него химическата атака е била инсценирана
128
Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита дали при ударите срещу Сирия е спазено международното право и ако не е, дали атаката не е агресия.

Сидеров цитира генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, който според него косвено е приднал, че ударите са извършени в нарушение на устава на ООН и международното право.

Гутериш коментира атаката така: "Внимателно следя съобщенията за авиоударите в Сирия, извършени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено когато става дума за мира и сигурността, да се действа в съответствие с устава на ООН и международното право”.

Още по темата

"В случая вече само Франция е член на ЕС, но все пак имаме член на ЕС, който е участвал в бомбено нападение над суверенна държава. Ако международното право не е спазено в този случай, то такива нападения се наричат агресия. Тогава световното обществено мнение трябва да изрази отношение дали това е агресия и ако да,  то тогава какво става?", попита Сидеров.

Той зададе и въпроса дали всяка държава, която реши, че може да наказва друга и е по-силна от нея, може да изпраща ракети.

"Така излиза. Това е изключително тревожно положение. Знам, че ще има много анализи, които ще посочват , че това е изпитване на нервите на Русия, но за мен е тревожна формалната страна - нарушението на международното право”, каза още лидерът на "Атака".

Сидеров изрази надежда президентът Радев да свика КСНС, на който да бъде обсъден и този въпрос.

Лидерът на Атака смята и че има достатъчно данни, по които да се установи, че химическите атаки в Сирия са инсценировка. "Такова химическо нападение не е имало, ако нещо е инсценирано, то е с цел да дискредитира Сирия”, смята той.

Сидеров припомни и началото на войната в Ирак.

"Там също беше посочена причината за нападението -  притежаването на химическо оръжие за масово унищожение. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме само "Сори". Само, че това "Сори" струваше стотици хиляди животи. Не е добре, ако това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които трябва да определят дали тези удари имат правно основание или са агресия”, заключи Сидеров.
 


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
21
 
! Отговори
зевзек преди 1 година
то и ти Болене, като налиташе на продавачите на цигари, също проявяваше агресия, която ти се размина ... ако беше друг човек щеше да лежи със сигурност . да се напиеш да биеш полицай и стюардеса пак е агресия Болене ... та баш ти не говори за агресия ...
7
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За колко хиляди рубли е въпросът на Волен
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой задава въпроси ?!
Волен !??
5
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато един престъпник помага на друг престъпник да упражнява геноцид над сирийския народ, не е ли престъпление ?
4
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бомбардирането на сирийци на сирийска територия от комичните сили на Русия агресия ли е?
3
11
 
21
 
! Отговори
Джукър преди 1 година
Пинчера изпълзя..
2
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анексията на Крим агресия ли е?
1
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Химическата атака ,агресия ли са ?
Питаме!!