Депутати със замразени заплати... Евтин популизъм, скочиха от ГЕРБ

Искането й за орязване на привилегии било опит за реваншизъм
Обновена: 19 апр 2018 14:07 | 19 апр 2018 10:50, Камелия Цветанова
93
Депутати със замразени заплати... Евтин популизъм, скочиха от ГЕРБ
Снимка: архив, БулФото

Червената шефка Корнелия Нинова ядоса мнозинството в парламента със заявката си, че БСП ще орязва привилегиите на депутатите.

Според Спас Гърневски, който изрази позицията на парламентарната група на ГЕРБ, изказването на соцлидерката е евтин популизъм.

Още по темата

Нинова обяви в първия работен ден на Народното събрание след дългата ваканция, че трябва да се сложи таван на депутатското възнаграждение, както и да се съкратят почивките на избраниците.

"Кой българин, освен политическия елит, работи на заплата, зависеща от средната заплата. Ние ще си вдигаме всеки път заплатата, защо? Колко българи почиват над 70 дни? 240 са", отбеляза Нинова в декларация от името на БСП.

Според правилника на Народното събрание, депутатите получават 3 пъти средната заплата на работещите в обществения сектор през последния месец на изтеклото тримесечие и имат няколко ваканции – за Коледа, за Великден и лятна, която е през целия месец август.

Според Гърневски обаче искането на левицата е само заради опитите за реваншизъм спрямо управляващите. "Не разбрахте ли, че времената на шикалкавенето тука има-тука няма приключиха", отсече депутатът.

Той допълни, че Корнелия Нинова недвусмислено е загатнала, че партията ѝ ще следва продължаващата вече една година конфронтационна и реваншистка политика спрямо легитимното българско правителство.

"Тя дори не направи плахи опити да се разграничи от безспорните успехи на управляващата партия ГЕРБ и нейните коалиционни партньори и във вътрешен, и в международен аспект. Нямаше как да е иначе, защото след всичките й рухнали опити за създаване на напрежение и дестабилизация в обществото с фалшиви новини, интриги и незабравените прийоми за охулване и компрометиране на противника, би се превърнала в посмешище. Вътрешният и международният авторитет на управляващите и особено този на премиера Борисов, са безспорни", каза Гърневски.

Той припомни, че в 41-ото НС мнозинството от ГЕРБ в парламента наложи мораторуим върху нарастването на заплатите на депутатите, който обаче не беше продължен от следващия парламент, в който мнозинството беше на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
20
 
! Отговори
.../да не обиждам/, преди 6 години
бе вие ги замразете и оставете да е евтин популизъм!Никой няма да се чувства обиден от това! Гарантирано! От ГРОБ!
66
0
 
25
 
! Отговори
мак преди 6 години
герб да посочи няколко успеха постигнати тук и сега, но без да бръщолеви за евроатлантически ценности, европредседателство и тн.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65Нинова е опозиция и това и е работата.От коалицията ли очакваш да скачат? Марешки ли ще скочи или Симеонов?
64
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАЩе скача я, тя нинова иначе ще бъде забравена от бога и от всички медии - нали трябва да напомня за себе си
63
3
 
20
 
! Отговори
ДО 61 преди 6 години
Тогавашните народни представители имаха достойнство, командированите от провинцията ги извозваха с автобуси "Чавдар", не ползваха мерцедеси, БМВ та и др. Бяха по скромни и отговорни.
62
1
 
20
 
! Отговори
ХоХо преди 6 години
Защо ограниченията на алчността да са популизъм. Уплашихте се, че ще ви бръкнат в зад ника и нададохте вой !
61
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТехника - бяла /нямаше инокс и черна/, кола,........ ВСИЧКО ПО ВТОРИЯ НАЧИН. НЕ ми ги говори на мене тия. Тръчкай при КИМ ЧЕН - там ще намериш всичко за което толкова бленуваш. ОК
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен. Живков депутатите ни не взимаха заплати като такива. Всичките си получаваха заплатите там където работеха като тъкачки, стругари, инженери и пр. и пак вършеха много повече работа за народа си от колкото сега ,след 1989г. Ако трябва да взимат заплати да са на минималната, да пазаруват от магазина и се хранят в обществени заведения, а не в евтиния парламентарен стол и бюфетИ кьорсофри на корем, "ПОДАРЪЧЕТА" доволно, т.н. "КОМАНДИРОВКИ" с колежките за сметка на държав
59
1
 
13
 
! Отговори
гошо тарабата преди 6 години
43 год. бех кофражист с най високия разряд, работих по национални обекти, трисменна работаи пенсия 430лв., замене значи е достатъчна а депутатските заплати над 3 бона е малко, това лие демократичното господа управляващи ?
58
1
 
12
 
! Отговори
Чичовото преди 6 години
Ани да ги последат и да докажат ,че не са само пуполисти и те!
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пре Т. Живков депутатите ни не взимаха заплати като такива. Всичките си получаваха заплатите там където работеха като тъкачки, стругари, инженери и пр. и пак вършеха много повече работа за народа си от колкото сега ,след 1989г. Ако трябва да взимат заплати да са на минималната, да пазаруват от магазина и се хранят в обществени заведения, а не в евтиния парламентарен стол и бюфет.
56
0
 
9
 
! Отговори
Направето го скъп преди 6 години
ГЕРБ има полезен ход: направете го скъп. Обединявате се с БСП и правите броя на депутатите 100. Все пак президентът на ГЕРБ го махна този въпрос от референдума. След това броя на съветниците в Софийска община на 21 и така надолу всички чиновници. Така нагледно ще ни покажете как се спестяват по 5-10 милиарда годишно, които могат да се използват за пътища, улици, образование, здраве.
55
0
 
18
 
! Отговори
Питащ ? преди 6 години
Като е пупулизам, ми намалете ги, стига с тези надбавки и какво ли още не.
54
0
 
17
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Едно нещо се разбра-управляващите и техните патерици нямат никакво намерение да се лишават от облаги, привилегии, дълги отпуски и т.н. благинки! А някои от патериците ми се пишат "патриоти", а как само говореха преди време?!
53
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
защо популизъм,***,гадове,крадци,как се живее с 200лева на месец,*** тъкива,какво мислете че ще продължаваме да ви търпим гадове такива.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ като чуят за заплати много скачат. А какво ли ще е ако им се каже за субсидия от 1 лев както е в западните парламенти.
51
3
 
19
 
! Отговори
права е преди 6 години
говорете си квото искате, права е жената
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
думи казани през далечната 1944Ще обера кадърните ви хора и ще ви оставя кундурджиите да видите как се управлява с кундурджии!
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазните чичовци и дебелите лели, които уреждат това и онова срещу комисиона също работят! Това - да уредиш сделка или финансиране на нещо с пари от хазната, да не би да е лесно? И това е труд! При това, добре заплатен.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 47 са пропуснати няколко посолства и Военния клуб, като се правят конференции с богат бюфет и виенски балове.В заведенията наоколо мазни чички и дебели лели уговарят сочни комисиони, за да уредят сделчица, обществена поръчка, финансиране на "научен" проект и други подобни благи инициативи.Пък който е улав да бачка, да се сърди на себе си!