БСП ще орязва привилегиите на депутатите. Кой друг почива 70 дни?!

Корнелия Нинова призова народните представители за самоосъзнаване
Обновена: 18 апр 2018 13:49 | 18 апр 2018 11:00,
102
БСП ще орязва привилегиите на депутатите. Кой друг почива 70 дни?!
Снимка: Bulfoto, архив

На старта на новата парламентарна сесия соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че левицата ще се бори за орязването на всички привилегии на народните представители.

Тя настоя, че пропастта между политическия елит и народа се е увеличила и призова за самоосъзнаване.

"Ако правиш смели заявки, че искаш да промениш системата, трябва да започнеш от себе си и да дадеш личен пример. Предлагаме промяна в правилника на Народното събрание, която да отнема всички привилегии на народните представители.

Кой българин, освен политическия елит, работи на заплата, зависеща от средната заплата. Ние ще си вдигаме всеки път заплатата, защо? Колко българи почиват над 70 дни? 240 са", отбеляза Нинова в декларация от името на БСП.

Тя се закани и че ако мнозинството не приеме това предложение, то ще стане факт, когато БСП управлява.

Нинова отхвърли обвиненията на управляващите, че това е популизъм и настоя, че това е принцип за равни права.

"Това не се казва популизъм, това се казва самоосъзнаване. Това ще покаже, че сме разбрали, че народът не признава привилигированите. Всеки споделя тези мисли наум, малцина са тези, които ще си позволим да ги изречем. Малцина са променяли държавите си и са наричани лидери. Призовавам тези, които споделят тези мисли, да се обединим и да бъдем водачите на народа си, който той очаква", заключи Нинова.

Лидерката на Столетницата отбеляза и че европредседателството остава основен приоритет, но разкритикува властта, че нито веднъж от началото му паралментът не е бил информиран за напредъка му. Тя отново настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да отчете европредседателството.

Соцлидерката настоя и да не се прави политика на парче, а да се решават проблемите на хората в дългосрочен план. Като основни проблеми тя очерта икономиката, образованието и здравеопазването.

"Колкото и да кърпим проблемите, образованието ни не е адектвано за света. Трябва ни нова система в здравеопазването, а не хората да умират по пътищата", настоя Нинова.

Червената шефка обяви и че през новия парламентарен сезон ще се бори за изсветляването на "паралелната държава" и посочи кои са сферите, които "стоят на тъмно".

"Имаме една официална държава и едни отзад, които купуват официалните. Искаме тази сесия да бъде началото на това признание и решаването на този проблем. Направихме преглед кои са тези сфери, които стоят в тъмното и които ежедневно изсмукват жизнените сили на хора. Това са производство и търговия с лекарства, производство и търговия с пшеница и хляб, пренос на енергия", заключи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
не ти вярваме преди 6 години
другарката Лъжа пак *** народа нищо от това което казва няма да направи
86
0
 
1
 
! Отговори
93 преди 6 години
До 76 с герб, пърдон с гроб по различно ли е ???
85
0
 
1
 
! Отговори
teohar преди 6 години
За голямо съжаление това което казва Нинова е истина и защо си кривите душите,че това не е вярно. Защо ГЕРБ ръководят 3-ти мандат а не направиха нищо за да живеем по смислен и ползотворен живот и децата ни да ни бягат в чужбина.Защо сме на последно място по заплати, защо не ни искат в ШЕНГЕН ? Трябва ли ни парламент от 240 депутати,когато и 120 могат да свършат същата работа и защо трябва да ползват толкова почивни дни и да получават такива високи заплати?
84
0
 
4
 
! Отговори
teo преди 6 години
Поредната комунистическа голяма ЛЪЖА на ***, защото БСП-БКП ако мислеше за народа щеше да предложи да лиши депутатите от МИЛИОНИТЕ СУБСТИДИИ, което означава, че се лишава от НЕ ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИИ И ОТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРИВИЛЕГИЯ НЕ СЕ ЛИШАВА ! ПОРЕДНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАНИПУЛАЦИЯ - НО 45 + 28 ГОДИНИ СТИГАТ, СТИГАТ....!!! БЪЛГАРИНО ?????
83
1
 
5
 
! Отговори
Комунистите лъжат преди 6 години
БСП управлява 19 години от 28 години "преход" и още 45 години преди това. В момента сме последни в Европа по доходи и качество на живот.Не знам как може да обяснят тези ФАКТИ Станишев, Нинова и овцете гласуващи за тях. Вероятно с "международното положение", "американския империализъм", с Маркс, Енгелс и трудовете на др.Т.Живков.
82
1
 
3
 
! Отговори
nina преди 6 години
Г-жо Нинова, доста депутати са влезли в НС точно заради привилегиите. Един от тях е г-н Марешки. Вчера господинът дълго обяснява от екрана на една ТВ ка през 90-те години детето му се изхранвало с помощи от Червения кръст /смешно, ако не е срамно и нагло!/. Сигурно е имало много по-нуждаещи се, но господинът се е вредил. После обясняваше как е спестявал стотинка по стотинка.Помним един политик как икономисваше от закуски. Как ще му отнемете привилегиите на такъв?
81
0
 
7
 
! Отговори
цървуланков преди 6 години
искаме само 70 депутата със заплати два пъти средната учителска заплата и отпуск 20 дни в годината.Да не получават пари за работа в комисии защото го правят в работно време. Ще отида на парламентарни избори когато горното стане.Амин.
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази *** не бяха я показвали от кое време.Нека ореже привилегиите на депутатите. Вече не я бърка защото следващия път може и да не са парламентарно представени.
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа Лъжа + Бойко Тато-Мутра = български кереч и упадък!
78
0
 
5
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
депутат това е символ на почтеност,честност,неподкупност.За разлика от мързеливите българи, депутатите се скъсват от бачкане за някакви си мизерни 4 хилки.А българина недоволен че с 510лв минимална-чисто 410 лв не можел да връзва двата края.
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гербави вие сте най-продажната партия, събирате кинти без свян от валута и източник. Затова сте и на власт половината преход вече.
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия - колко хора не само нямат отпуска, но нямат и трудов договор. Какво ме грее, че ще си намалите отпуската - направете нещо за хората. Кметицата от Младост поне е карала като Робин Худ мутростроителния бизнес, който я сготви да строи безплатно детски площадки, пейки и тн. Все е нещо. Хванали я с единствения и подкуп, ама светела ама не пипала парите, няма отпечатъци. В дома и няма склад с пари както на митничари и другите корумпета, в чиито домове се пръскаше от кинти.
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато рейтингът им взима да пада - слагат отдавнашното искане на народа за депутати, министри, работници, служители, данъкоплатци да са една категория ХОРА. От кога се иска тази справедливост, да се премахнат субсидиите, отпуските на депутатите да са като на обикновените работници,да плащат осигуровки, заплатите съразмерими на средната за страната, да се движат като хората с обществен транспорт, да нямата имунитет. Ама къде е Орбан е Унгария.....
74
10
 
13
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник,.Михайлов, Явор Дачков
73
13
 
20
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
72
14
 
18
 
! Отговори
Курнелия лицемерна преди 6 години
*** е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
71
12
 
20
 
! Отговори
БСП = БКП = СМЪРТ преди 6 години
Другарката да се извини за престъпленията на БКП и да подаде оставка!Благодаря!
70
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въпросът не е в дните, а в качеството. НС трябва да има заседания, когато всички депутати са готови за даден закон, както и да се въведат някакви изисквания за депутати и т.н. Така един два пъти ще се събират в месеца, но ще приемат смислени закони, а и разходи ще паднат. Тази да вземе един закон и да види, колко страни са написани датите с промените. Където въртоглав не е стъпвал имат закони прези 100-200 години. Какво ще излезе пред всички и ще каже много работим - г-жа Лъжа
69
10
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Нинова, споко. Никога повече няма да управлявате.
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са производство и търговия с лекарства, производство и търговия с пшеница и хляб, пренос на енергия", заключи Нинова.за преноса на енергия можеш да питаш жената на другаря Кадиев. Тя изкупува на безценица тока на АЕЦ Козлодуй и беше одобрена лично от Р.Овч.