Почиват ли много депутатите? Не, при хората в страната са!

Цветанов иска формулата за заплати да остане, икономиката вървяла
19 апр 2018 13:30,
101
Почиват ли много депутатите? Не, при хората в страната са!
Снимка: Bulfoto, архив

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че няма лошо да се запази досегашната формулата за формирането на депутатската заплата, когато икономиката върви нагоре.

Той настоя, че е по-добре народните представители да получават пари от държавата, отколкото да станат "хрантутници на определени икономически кръгове". Въпреки това той допълни, че от ГЕРБ са готови за диалог по предложението на БСП да се фиксират депутатските възнаграждения.

Още по темата

По-рано днес социалистите внесоха искане за промени в правилника за работата на Народното събрание, с които народните избраници да получават фиксирана заплата от 2976 лв., а не 3540 лв., както е в момента. Друго предложение е и депутатите да почиват само на официалните празници и през целия месец август.

Цветан Цветанов настоя, че като народен представител не се е възползвал от привилегии и нито веднъж не се е възползвал от командировъчни за работата си в страната.

"Като народен представител не съм се възползвал от привилегии, а съм се възползвал от това, че съм се натоварил с отговорност. Няма събота и неделя, в която аз да не съм в страната. Това са почивни дни за нормалните граждани, но за мен това е лишение от времето със семейството", каза Цветанов.

Той бе категоричен и че няма нещо, от което да се срамува пред гражданите.

Цветанов уточни, че от ПГ на ГЕРБ се включват в различни каузи и всеки месец депутатите отделят между 500 и 700 лева от заплатите си, за да участват в определени инициативи.

"Като искат да си намалят заплатите, да направят това, което правим в ГЕРБ - да внесат тези 700 лева в тяхната каса и да дадат гласност за това, което правят", посъветва Цветанов социалистите.

В отговор на въпрос дали е било популизъм и замразяването на депутаските заплати в 41-вия парламент от ГЕРБ, Цветанов обясни, че тогава това са били рестриктивни мерки и страната е излизала от криза.

"Но сега имаме икномически растеж. По-добре държавата да подпомага дейността на политическите партии, отколкото икономически кръгове и те да имат възможност да си определят законодателство, което ще бъде в милиарди лева щета на гражданите", заключи вторият в ГЕРБ.

От коалиционния партньор "Обединени патриоти" пък дадоха заявка за диалог по темата със замразяването на депутатските заплати.

"От ОП никога не сме били привърженици на привилегиите и ще се включим адекватно в дискусията", коментира Искрен Веселинов.

Той също коментира и депутатските ваканции и настоя, че е повърхностно съждението, че те са прекалено продължителни.

"Т. нар. ваканция е едно средство за пестене на бюджетни средства, тъй като в този период депутатите нямат право да използват командировъчни, служебни коли, а те свършват не малка работа по районите си.

Реално погледнато няма събота и неделя, в която да сме реално в събота и неделя, защото всеки от нас си има графици, обикаляме населените места", обясни Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, Борисов и всички от Герб, четете статистиките истинските обаче - хората се самоубиват ежедневно заради вашето "управление " . Не издържат вече смазани от безпаричие, глад, болести, крайно отчаяние и стрес!!!
28
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите им да са на базата на МРЗ.Три МРЗ- толкова! Народът ги е избрал, народът ще определи заплатите им. НАРОДЪТ Е РАБОТОДАТЕЛЯ ИМ!И аз искам сам да си определям заплатата, ама не става.
27
0
 
41
 
! Отговори
ДО ДНЕС преди 6 години
СТИГА СТЕ ТРИЛИ БЕ ПИЧОВЕ---НАРОДА НЕ Е ВЛЮБЕН В ТАЗИ МУТРА--КАКВО ТОЛКОЗ ГО ПАЗИТЕ---НА ХРАНИЛКА ПРИ ГЕРБ ЛИ СТЕ...АЙДЕ ЧАЙ...
26
1
 
47
 
! Отговори
избирател преди 6 години
От 1990год. съм избирател в гр. София, до ден днешен богами не съм се срещнал, да не говорим разговарял с народен избранник, не че не съм желал напротив има да им кажа много наши болки и неосъществени техни обещания !! Заклех се! /Ходели на срещи с избиратели, виж ми окото ./
25
0
 
42
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА... преди 6 години
ДА, ПРИ ХОРАТА СА! НА СОФРАТА ИМ...
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мача е договорен,всички разбраха,че населението не иска ГЕРБ да управлява и скоро ще се сменят с БСП.И въпреки,че мача ГЕРБ-БСП е договорен,се надявам от БСП поне да пожалят населението,защото от както управляват ГЕРБ,България се е стопила с половин милион,според статистиката!Няма да говорим и за заемите и останалите далавери.
23
1
 
44
 
! Отговори
Иван Колев преди 6 години
Този още ли е на свобода? Егати държавата! Мутри, физкултурници и тям подобни ни управляват, а ние спим! Срам!
22
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жив да го ожалиш, както викаше баба ми. Махни се от НС и си гледай семейството. И без това 240 хрaнтyтници са ужасно много.
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА ГАДОВЕ.
20
1
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Народът казва: "Наяла се въшка и излязла на чело". Това се случва и с нашите депутати. Хванаха ги от пътя и ги вкараха във властта, пооядоха се и забравиха за какво са там и от къде са тръгнали. Забравиха , че в жилите им не тече синя кръв и простолюдието не ги интересува.
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На следващите избори - много голям електорален среден пръст за вас!!!
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да се срамува един тотален безсрамник? Цветанов, ти ако изобщо знаеше що е то срам, щеше да потънеш с метри под земята! Де късмет де!
17
25
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Народът им искал оставките... - че възможно ли е цял народ да се събере на един адрес Позитано 20...
16
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин държава не може да управлява. БГ на концесия за 100-200 години на комшиите. И икономиката ще оправят и демографските ви кризи. хаха!
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставките си депозирайте при хората, все още се чакат с нетърпение в цялата страна!!! Ако не виждате и не чувате протестите им, отидете на лекар спешно да си прегледате слуха и зрението!
14
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде едно кратко социологическо проучване, от което да се разбера най-обективно работят ли в районите си, почиват ли :Кой от вас се е срещал с народния си представител в района, от който е избран, по време на мандата му? Срещал съм се: "+" Не съм се срещал: "-"
13
25
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Радвам се, че грандиозният замисъл на комунистите да разбият тандема Борисов - Цветанов се провали... - Борисов се оказа много прозорлив и не се подаде на шантажа...
12
22
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Цецо е Левски и Ботев. Велик народен будител борещ се с комунистите.
11
29
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ГЕРБ разчитат единствено на заплатите си... - докато комунистите са приватизирали по няколко предприятия и не им пука...
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т е. при техните протежета, които управляват техните фирми и карат хората да работят по 10 часа за минималната заплата и минималното осигуряване плюс бонус унижения...