Пенсионер с 200 лева, а депутат – с 4 000. Нормално ли е?

Идея: Депутатите безплатно в градския, но без коли
Обновена: 20 апр 2018 14:06 | 20 апр 2018 13:55,
175


Орязване на депутатските заплати и привилегии? Необходима мярка или евтин популизъм? Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите на депутатите да се намалят от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. и драстично намаляване на ваканциите в Народното събрание. Управляващите реагираха мигновено, обвинявайки социалистите в евтин популизъм.

Според политолога и бивш депутат Минчо Христов на хората им писна народните представители да си вдигат заплатите с 600 лв., а след няколко месеца, за да си направят евтин ПР, да я намалят с 500 лв.
 
"Добре ли работят депутатите? Приемат престъпни закони и текстове. И какво, ако са високи заплатите, те няма да крадат? Въобще защо Корнелия Нинова се сеща чак сега да направи тази стъпка. Аз бих поставил и въпроса за престъпно високата партийна субсидия", подчерта в "България сутрин" политологът.

Още по темата

По думите му не е нормално една партия да взима за депутат около 13 хил. лв., което е 11 лв. на глас по време на изборите.

"Нека депутатите да пътуват безплатно в градския транспорт, а не да се возят в служебни автомобили. Освен това за година депутатите почиват безбожно много. Ако е само заплатата - да махне човек, но ако си вършеха работата. Не може един пенсионер да взима 200 лв., а един депутат с всички бонуси около 4-5 хил. лв.", допълни още бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Журналистката Кристина Кръстева също е на мнение, че големите ваканции на депутатите трябва да бъдат намалени значително, но заплатите не, защото все повече ще се влияят от външни фактори.

"Ако в България депутатската заплата е 3 пъти над средната, то в Италия народните представители получават пет пъти над средното възнаграждение. Все пак там и доходите са по-високи и не може да говорим за сравнение", завърши Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
42
 
! Отговори
ГГ преди 6 години
Нормално е за България.Това е показателно за нивото на нацията.Примитивизъм, простотия и лакомия. Просто няма държава.
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на депутатите им отрежат по 1000 лв от заплатите, на всеки пенсионер могат да вдигнат пенсията с по 12 стотинки.
35
2
 
35
 
! Отговори
vlady преди 6 години
За участие в комисии може да се дават допълнителни до 10 дни годишно платен отпуск за сметка на държавата, настаняване докато работят комисиите.
34
0
 
41
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До ИлкоНаистина е най-добре Негодното Събрание да се събира само когато трябва да се приемат или променят закони. Негодните представители да получават определена сума пари, осигурено настаняване и да им се покриват транспортните разходи до София за всяка сесия, също за работещите на трудов договор да се дават допълнителни платени отпуски за сметка на държавния бюджет през време на сесиите до 30 дни годишно.
33
0
 
43
 
! Отговори
niki преди 6 години
Стара предъвкана тема за отвличане на вниманието.
32
4
 
35
 
! Отговори
Лозунг преди 6 години
С бедни депутати - към прогрес!
31
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите на бутононатискачите трябва да се намалят. И без това не изразяват свое мнение
30
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да си имат коли , но Great Wall , Dacia и други подобни Защо е необходимо да са Мерцедеси
29
0
 
53
 
! Отговори
11 преди 6 години
Да им махнат ваканциите!!!! Какви са тези работи ваканции!? 20 дни годишен отпуск и това е ! И без това не ходят на работа. Няма стресс при тях , освен как да откраднем някой друг милярд..
28
1
 
37
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
Италианците са известни с италианската мафия, не с честността си... (искам да кажа, АБЕ ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕЕЕ Кр.....а)
27
2
 
53
 
! Отговори
123 преди 6 години
Когато депутат покаже как се живее с 200лв на месец , тогава да получава заплата по-голяма от 200лв на месец! Това е подигравка с родителите ни! Подигравка с нас!
26
0
 
53
 
! Отговори
Илко преди 6 години
Защо заплатите на депутатите не стане равна на 3 средни пенсии?В Швейцария депутатите нямат заплати. Там, успели и доказали се личности работят за благото на народа.В България, депутатите влизат във властта за да крадат и забогатеят незаконно.
25
1
 
36
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Другарю Куминев, защо докато бяхте пасивен гей, не поискахте пасивните гейове да работят без заплата? / по документи другарят е Минчо Христов Куминев/.
24
2
 
49
 
! Отговори
Евтин популист преди 6 години
Аз предлагам пенсионер с 4000 лева, а депутат с 200.
23
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в частният сектор взимаш толкова колкото изкараш. Ако те си ги изкарват посреством многото работа - ОК, ама дори да не ходиш на работа и да ти се води заплата (имаше един дето за 4-те години мандат бе отишъл два пъти). Е какво се вика на това?трябва малко повече контрол.
22
1
 
39
 
! Отговори
13 преди 6 години
До До 12 с име 13Народа много глупости е казал като: "Не е важно аз да съм добре, а на вуте да му е зле"!Затова сега вместо да искат да им се вдигнат техните заплати хората се радват как щели да намалят депутатските :)
21
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато някой работещ свърши некачествено работа ремонтира за своя сметка.Когато депутатите ни сътворят безумни закони прибират парите за това и за всички последващи поправки им се заплаща отново пак от парите на данъкоплатците!
20
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите не мислят за това как пенсионерите да станат по-богати, а само за това как всички да станат по-бедни.И целите заплати на депутатите да им вземат, какво от това? Колко пари ще се съберат? По колко ще има за пенсионер, ако всичките се разделят по равно между всички пенсионери? По стотинки!
19
0
 
49
 
! Отговори
haha преди 6 години
КОЙ ДЕПУТАТ ЖИВЕЕ САМО СЪС ЗАПЛАТАТА СИ ОТ 4000 ЛВ. ЗА КОМИСИОННИТЕ И РУШВЕТИТЕ ИНФОРМАЦИЯ НЯМА.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Колега това си е бизнес тайна. Не мой така бизнеса требва да се отглежда и поощрява. А ти искаш да го секнеш.
18
1
 
59
 
! Отговори
До 12 с име 13 преди 6 години
Народът е казал, че "апетитът идва с яденето", т.е. колкото повече си вдигат заплатите депутатите, толкова по-корумпирани стават.