Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент

Според бившия държавен глава настоящият обидил Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 16:37 | 20 апр 2018 16:37,
600
Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент
Снимка: архив "Булфото"

Румен Радев действа като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Така президентът (2012 – 2017 ) Росен Плевнелиев коментира спора между политиците след вчерашното заседание на КСНС.

Малко след края му вчера Цветан Цветанов обвини Радев, че се е опитал да прокарва на съвета решения, които ни отдалечават от ЕС и НАТО. Президентът отрече и публикува документа, който имаше предвид зам.-шефът на ГЕРБ. Цветанов обаче и днес настоя, че Радев очевидно гледа на Изток, а Радев му отвърна, че явно трудно осмисля това, което чете.

Още по темата

След тази размяна на реплики Плевнелиев коментира, че отношението на държавния глава към депутата е обидно и не му прави чест. Бившият президент нарече настоящия популист, който продължава да разделя вместо да обединява.

"Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава", каза Плевнелиев, цитиран от "24 часа".

Той припомни думите на Радев, че Народното събрание е нотариат и че институциите са разградени. Преди година пък изгонил Цветанов от тържествата на Свищов.

"Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че щял да се радва, ако Радев се промени и му пожела успех, но призна, че към момента нямал илюзии за това.

"В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
7
 
23
 
! Отговори
Българан преди 6 години
Защото е защитавал интересите на КРИД а те държат полвоината медии ,та затвоа ... . А иначе е гола вода Роската и само как е написано президента на България 2012-2017 ,а не екс или просто Роско Плевнелиев търговеца на трабанти америскански подлизурко ,ако беше още соца ,то той щеше да е първа цигулка в комсомолския състтав или партиен ръководител .... .
330
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ген.Румен Радев беше избран мажоритарно от над 2 милиона българи.Пред президентството беше посрещнат с аплодисменти от всички,които бяха там.Роската беше изпратен с освирквания и дюдюкания от същите хора.Излишно е да коментираме рядкото щастие,което е споходило бившия президент,щом заговори за сегашния,ама много се реазмириса,бе.
329
2
 
5
 
! Отговори
Deletin преди 6 години
Dve kalinki s beli perelinki...:-)
328
9
 
34
 
! Отговори
Американ преди 6 години
На тoзи noдмaзeн nлyжeк Пyтeвнелиев защо ли още му дават да roвнopи по вестниците!?
327
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Dimov335 Със забележката,че"Цвък"не прави нищо без Борисов,а управляващите заеха същата позиция,като на Москва по случая "Скрипал".Далече са от САЩ,ЦЦ разиграва евтин театър.Проруски са всички,срам!
326
7
 
36
 
! Отговори
ММ преди 6 години
До КохортаА вие по-добре САМ прочетете текста в сайта на Президента и САМ преценете за какво се говори в проекто-документа. Цветанов е един папагал, който непрекъснато повтаря едни и същи заучени фрази. Какъвто впрочем е и гаджето на Деси Банова. Пък и бившата председателка на Народното събрание...
325
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Президента. Навря Цецко там, от където е тръгнал - училището за бавноразвиващи се.
324
46
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамувам е от президента Радев,не вярвам на ГЕРБ.Управляващите заеха същата ,като на Русия позиция,по случая "Скрипал".БСП върви към излизане на България от ЕС и НАТО,за какво да говорим повече?
323
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плевньовщини ..
322
22
 
34
 
! Отговори
Додо преди 6 години
И двамата продуценти ...упс, пардон, президенти, са застъпници на чужди интереси. Единия е марионетка на Сороcoидния Ционизъм, а другия на Късия кагебист от Кремъл. БЪЛГАРИН РОДОЛЮБЕЦ ни трябва за лидер на държавата, а не фафльовци, като тези двамата.
321
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за тази работа трябва образование. За това говори Радев. Ама Плевнелиев и той не го разбра.
320
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте антивирусна да блокира тоя бацилда не ми изкача на компютъра.Или поне да сменя неговата ухилена физиономия с онази на бановата
319
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мишок
318
7
 
41
 
! Отговори
шофер преди 6 години
Докога ще давате гласност на бившият президент, който мнозинството го е срам от него...
317
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой му иска мнението.
316
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е нашия президент. Плевнелиев е случайност.
315
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя още малко да обяви война на Русия
314
0
 
3
 
! Отговори
бобо преди 6 години
кк
313
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки ден и със всяко изказване сегашната политическа каста показва истинския си вид,скоро само те няма да си го виждат заслепени от самовлюбеност
312
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевня. Кво работиш ?Кой ти плаща данъците ?! Какво произвеждаш и какво продаваш ,за да съществуваш ?! С дрънканици не става !Пробвай друго !Докато беше Президент ,какво си направил за България !?!?Корупция ,безхаберие ,фалирали болници съсипани икономика ,земеделие ,стотици хиляди напускащи България ,разнибичкана армия ...Скрий се !