Цветанов зове: Да спорим за политики, но без лични нападки

Пред Жени ГЕРБ: Делегациите се възхищават на София
21 апр 2018 14:10, Анисия Иванова
175
Цветанов зове: Да спорим за политики, но без лични нападки
Архив: Булфото

Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, съобщиха от партията. Форумът е във Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация "Конрад Аденауер".

Според Цветанов заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики, смята той. 

"Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти", е обяснил Цветанов и е добавил, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми. "Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките", е допълнил зам.-председателят на ГЕРБ.

"По време на КСНС Румен Радев не успя да даде разумно обяснение защо назначеният от него служебен кабинет побърза да завърши процедурата по избор на нови бойни самолети. Попитах и защо е допуснал служебното правителство да подпише толкова неизгодни за нас дългосрочни договори в сферата на отбраната, а той прехвърли отговорността на тогавашния министър. Този министър сега е негов съветник", е посочил Цветан Цветанов.

Той е коментирал, че в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните-членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия. "В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия", е добавил Цветанов.

По думите му БСП е изкривила дебата по много теми, като за пореден път от партията са се заиграли със страховете на хората.

"Примерите са много - провалът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската конвенция. До 15 декември БСП са организирали редица кръгли маси и са правили парламентарни питания в желанието си да натиснат властта по-бързо да ратифицира Конвенцията. След това усетиха накъде духа вятърът и промениха позицията си. Това е БСП. Този техен подход ще продължи и занапред", е анализирал председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според него през септември и октомври миналата година всички хора са асоциирали председателството само с ремонта на НДК. "Днес няма делегация, която да си е тръгнала от София и да не е била възхитена", е добавил Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият овластен политик без присъствие в рейтинговата система! Сигурно системата не отчита отрицателен рейтинг! Дори и ГЕРБ не го подкрепят, защото се страхуват от него! Мълчат и търпят, за да оцелеят!
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и с прякор като хората не можа да се уреди-Цвъки?!Кой-златния пръст,кой-Баце,кой-сокола ,а тук-Цвък
52
1
 
17
 
! Отговори
А преди 6 години
НЕ МЕ ЯД,ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАЙ,А САМО ПЛЯМПА,ЯД МЕ Е ЧЕ ЯЛ ПАРТИЙНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРИ,И НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ,А ПЪК СЕГА СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ ДЕМОКРАТ,ЕВРОПЕЙСКИ,АМЕРИКАНСКИ,АНГЛИЙСКИ И Т.Н.
51
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе все едно народе не ни се мешай в работите ,оставете ни да си покрадем като за последно.
50
2
 
28
 
! Отговори
Психиатър преди 6 години
Може би трябва да му се направи лоботомия?
49
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо става така в живота, тези които най-малко знаят и могат, те се натискат да ни учат и ръководят? Цецо е пример за това. Няма ли чувство за реална себеоценка, възможности и умения? Най-вероятно няма, заслепен от неограничената власт и кохортите слуги с които е обграден. Той отдавна е забравил как се мъчи българина а това което им натресе ГЕРБ. Не се ли срещат с обикновени хора, които да им казват каква е реалността? Явно живее във виртуален свят а и не го интересува. Шаблони вместо нормален и
48
0
 
35
 
! Отговори
Цвицилизацията преди 6 години
този ограби доведената си майка, тъща си! такъв няма морал да се мерка с каквото и да е предложение. да върне заграбените от тъща си апартаменти, после да иде до килийното и да зъвърши курсовете по четене, писане, говорене и мисленекойто краде от тъща си- не мисли за народа си
47
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този не трябва да му се говори бързо, защото е от училище за бавноразвиващи се и трудно схваща.
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е симпатичен.
45
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
личните нападки ги отравяш ти. Президента е избран с 80 процента и има личен рейтинг 66 процента. Герб има 23 процента, ББ - 30 процента, Цвъки постоянно се заяжда с Президента. ИСкал да ни изкара от ЕС и НАТо. откога обосновката че нападение в Сирия без мандат на ООН е същото нещо като изкарване от ЕС и НАТО? Цветанов е душе-вно болен.
44
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сирия ЦРУ разчита на главорези и сърцеядци, в България - на Цецерон и Боку. От един дол дренки са ...
43
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз имам чувството, че сме 1980 година. Същата пpocтотия и пълно с блюдолизци! Интелигентните хора са смачкани и завряни в ъгъла, като непрекъснато им се обяснява как са излишни, а новият "елит" са този и същества като Николета Лозанова! Не ни остава още много като държава и нация.
42
0
 
34
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Представяте ли си го Цвък президент!!!!!! Боко премиер???? Не за смях и подигравка, не знам за какво ще сме тогава. Унизително е за огромната част от нас, Цвък да ни определя живота, а Боко да ни дарява с Божествена светлина. Че крадат, ОК, всеки на тези позиции пълни гуша. Да бяха направили поне едно, за да кажем, че мислят за нас. Боко посегна на инвалидите - българи, житаните не закача. На децата и болните също. Всеки докопал се до власт краде. Тона даде Боко още като кмет. Колко ще издържим?
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И те от Герб са били в БКП или членове на семействата им. Просто след 1989 г. се разделиха на много партии, но са поколения наред във властта и поддържат връзките на всички нива.
40
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мис и Мисис Герб ще номинират ли? :) А мистър Герб? :) Все са техни си хора, "умни и красиви", как ли ще се изберат помежду си, че да няма сърдити после на следващите избори?Цветанов зове да е премиер или президент, това му е болката на него...
39
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чувството, че сме 1980, когато царуваше една партия, БКП. Такива като този, винаги верни на партията, имаше навсякъде, което отврати българите. И тогава като сега, прости но верни, дали можеш, нвма значение. Все едно гледам Гриша Филипов или Димитър Стовнов, идЕоти на квадрат. Държавата се тресе от протести, Каратиста ни беше построил пътища, а те цъфнаха като френско сирене. Крал та се съдрал! От лични далавери не направиха нищо и резултатите ги усещаме. Скъпотия, беднотия, корупция, мигра
38
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жени Герб? И такава ли организация имало? Сигурно и там ги избират с конкурс...
37
0
 
36
 
! Отговори
Пояснявам преди 6 години
Възхитени са от това, че такива подобия, като лицето на снимката, могат да "управляват" подобие на държава, като нашата.
36
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбрах точно от какво са били възхитени чуждите гости???? От януари месец държавата се тресе от скандали и проблеми във всички сектори и институции по важни обществени въпроси????
35
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не употребявам турски изрази, но за този определено нагъл, ***, грозен и неук човек, най-подходящия би бил, "гьон сурат". Жалкото е, че има семейство и съпруга, които цял живот ще бъдат дамгосано като членове на семейството му. Явно в неговата партия царува наглостта и тъпотата, щом са го оставили са им върши партийната работа. Тиквата не разбра ли вече, че трябва да събира много пари за да "победи" на следващите избори.Всяко явяване на този видим интелект Цецо, нанася непоправими щети на ГЕРБ