Борисов за Путин: Знае, че първо са България и ЕС! С Русия - каквото можем!

Премиерът очи в очи с президента: Обиден съм, но уважавам институцията
Обновена: 23 апр 2018 15:32 | 23 апр 2018 11:00,
240
Борисов за Путин: Знае, че първо са България и ЕС! С Русия - каквото можем!
Архив: Булфото

България е на първо място, а външнополитическите приоритети са ЕС и НАТО. След тях е каналът за комуникация с Ердоган, а Путин знае, че след ЕС, всичко, което можем, го правим  с Русия.

Тези и други признания министър-председателят прави в интервю за Дир.бг.

В него той обяснява, че никой не е имал нищо против позицията на България по случая "Скрипал". Страната ни не изгони руски дипломати, както направиха редица страни от ЕС.

"За радост вече съм си извоювал позиция с мен да разговарят, а не да ме осъждат", казва Борисов. Той обяснява, че приоритетите му във външната политика винаги са били ЕС и НАТО. В същото време държи канала на комуникация с Реджеп Таип Ердоган, а с президента на Русия е в много добър, работен, изпълнен с доверие контакт.

Още по темата

"Той знае, че първо гледам България, второ ЕС и тогава всичко, което можем да направим с Русия го правим", казва Борисов.

Той е категоричен, че не гледа към президентския пост, а след пет години се вижда само като партиен лидер.

"След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, но само Господ разполага", отвръща Борисов на въпроса къде се виждате след петилетка.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че не се стреми към президентския пост, целта му стига до това да си изкара мандата.

"Да си изкарам мандата. Ако питате директно президентската институция никога не ме е интересувала", казва премиерът.

Той дава да се разбере и че управляващата коалиция е стабилна. Борисов е категоричен, че с Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов има прекрасен диалог.

Премиерът коментира и отношенията си с президента. Той признава, че е обиден, но е готов да превъзмогне това от уважение към институцията на държавния глава.

Борисов обяснява, че на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност в четвъртък е казал на президента очи в очи каквото има.

"Аз съм казал на КСНС това, което имаше да казвам в очите, че се чувствам обиден и в същото време уважавам институцията", казва той.

За сделката около ЧЕЗ премиерът казва, че всичко, разиграло се около нея, е един голям балон. Според него БСП са против всичко, което правят управляващите.

"Но както и да е, това е тяхна работа", казва Борисов.

Премиерът се връща до влизането си в политиката. "Не бях наивен, а ядосан, когато влязох в политиката. Ако не ме бяха изгонили от МВР, още щях да си марширувам по плаца", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
20
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
129
5
 
23
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
Искам да попитам политиците какво хубаво сме видяло от запада освн бомби над София и уножени.
128
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителството на този неграмотен им неук човек се крепи на корпоративния вот- държ.служители, заплашвани и принуждавани да стават членове на партията му. В средните и малките градове е така, не си член на ГЕРБ, изритват те от работа. Полицията е купена, комисиите също. Цветанов тръгва 2-3 месеца преди това и подготвя "победата".Не забравя и ромовете. Освиркването му в НДК показва ясно, няма да успеят още един мандат. Хората са отвратени от лъжите им, от корупцията която прави България най-бедна
127
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е изостанала, но Крим е руски, скоро и Донбас. И въпросът е приключен.
126
10
 
20
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Ако имахме политик като Путин България щеше да цъфти.В България трябва управник с твърда ръка а не мекотели и картунковци.
125
2
 
19
 
! Отговори
Не се учудвам за ЕС преди 6 години
ЕС, САЩ, МВФ, СБ подържат само правителства от " бивши комунисти, комсомолци, доносници на ДС, грантови олигарси, грантаджии на Сорос и роднините им"! Сега ЕС са на гости в НДК на " бившите комунисти и сие"!Русия и Путин не са виновни за мизерията в България!А баш ЕС и САЩ, които бълват доклади за корупция срещу правителствата в България, но поддържат и работят с тези правителства от " бивши комунисти, комсомолци, доносници на ДС, грантови олигарси, грантаджии на Сорос и роднините им"!
124
19
 
6
 
! Отговори
кънчев преди 6 години
Има изследвания , че Борисов ще бъде премиер още ДЕСЕТ ГОДИНИ .
123
23
 
5
 
! Отговори
куриоз преди 6 години
В България има една много малка част -- путинофили , които крякат за военнопрестъпника от Кремъл !! С рубли , или без , няма значение .Това са напълно деградирали личности и в никакъв случай не са БЪЛГАРИ .....
122
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123 прогнозата за разпадане на ЕС не ти е реална.1. ЕС ЩЕ СЕ РАЗШИРИ ПО ЗАКОНА НА ПРИРОДАТА ДА ТЪРСИ И ЗАЕМЕ ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО В РУСИЯ.2 В РУСИЯ населението очаква запада. 3.няма друга сила която да СМЕНИ ЕС
121
5
 
3
 
! Отговори
Кака Кури.. преди 6 години
Който може го може...
120
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ще пикаеме газ като спрат руската газ
119
16
 
6
 
! Отговори
Не преди 6 години
Комунистите и атакистите нямат място в България !! ! Тук е НАТО И ЕС и няма смисъл да си губят времето в страната ни ....Спокойно може да заминават за държавата Русия !
118
1
 
9
 
! Отговори
МОНКАТА преди 6 години
До тонкатаНе е хубаво дрогар да гази дрогарете
117
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минаха 9 години откакто Сикаджията излъга хората, че е победил на изборите. И какво добро ни се случи? Чувахме как ни строи, дава, разрешава, позволява, колко сме забогатяли, как всеки уикенд ходим до Гърция и се плицикаме в морето. А се оказа, че сме останали твърдо най-бедни, корумпирани и умиращи, с все по-лошо образование и извратено здравеопазване. Богат ли си, ще се лекуваш, не си ли, гушваш чемширчето. Омразата към този лъжльо е огромна, към слугата Цецо още по-голяма. Убиха държавата!
116
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При условие, че рейтинга на президента Радев е по висок отколкото на премиера Борисов, а рейтинга на Нинова е равен с на Борисов, каквото и да кажат Борисов, Цачева, Цветанов, Захариева, гаджето на синоптичката от Нова то няма необходимата тежест сред гражданите на България!Иначе всички граждани щяха да поискат *** ИК, опитана да им се наложи силово- властово от ГЕРБ и редовите ГЕРБ депутати! ИК доказа само, че ГЕРБ се опитват да налагат чужди интереси и ценности на българските граждани!
115
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трижди проклети да са ЕС и НАТО!
114
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времето ще покаже колко ще просъществуват ЕС и НАТО в " колониалната си форма, ценности и съюзност"! Самият ЕС е нещо като колония- васал на САЩ, окупиран с военни бази на САЩ и Англия!Вътре в ЕС има икономическа и социална дискриминация!20 държави са колонии-васали на 7 държави от западния ЕС! Доставчици на евтина работна ръка за западния ЕС- гастарбайтери, 90 % бачкащи за минимум надник по 10- 14 часа! Колкото европейците и арабите в ЕС за 4 часа работа или без да работят- социални евра!
113
5
 
14
 
! Отговори
Призна си преди 6 години
След ЕС е "каналът" с Ердоган... каквото и да означава. Браво! Истински "българин" и "патриот"! След ЕС, по важност му е ТУРЦИЯ!!!! Всъщност, Турция му е на първо място, но няма как да го каже!
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатен обяд нямаТова с даването ми прилича на оня виц, дето жена на един, ей така получавала скъпи подаръци
111
4
 
17
 
! Отговори
А преди 6 години
ММАЛКО ПОМИСЛИ ББ,ЗАЩО МЕРКЕЛ НЕ МИСЛИ КАТО ТЕБЕ,А ВТОРО ГЛЕДА НТЕРЕСИТЕ СИ С РУСИЯ, А НЕ ПРАВИ КАКВОТО МОЖЕ.99% Е ЧАСТНО,КАКВО МОЖЕШ,ПОСТРОЕНО ОТ БАЙ ТОШО,ПЪТИЩА,КЪЩИ,ПАНЕЛКИ,ВК МРЕЕЖИ,ЕЛ.МРЕЖИ,ЦЕТРАЛИ,ВИЛИ,ПЛОЩАДИ,УЛИЦИ,ЗАВОДИ,ФАБРИКИ,КАТО Е ВСИЧКО ЧАСТНО ЗА 10 ГОДИНИ,КВО НАПРАВИ,ЗАМЪЦИ ЧАСТНИ,САНИРАНЕ10%ПЪТИЩА АСФАЛТИРАНЕ10%,СТАДИОНИ ЗАНЕМАРЕНИ,ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА ОТ БАЙ ТОШО,ПРИЗНАВАМ САНИРА СА,ПОДНОВЕНИ СА,НО ТОВА,КОЛКОТО МОЖЕМ,СЛАБИЧКО Е ,НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СРАВНИШ С БАТКО СИ ТОШО.,,