2030 г. – най-скорошният реалистичен срок за еврозоната!

Корупция, бедност, липса на реформи са пречките, смята икономист
27 апр 2018 12:15, Петя Славова
32
2030 г. – най-скорошният реалистичен срок за еврозоната!
Снимка: архив, Reuters

През 2022-2023 г. България би могла да влезе в чакалнята на ИРМ-2, а от 2030 е най-скорошният реалистичен срок за влизане в еврозоната, коментира пред "Фокус" финансовият експерт Мика Зайкова.

По думите й прогнозите на премиера за стартиране на процедурите през следващата година няма да се сбъднат, поради промените, които предстоят в Европа, а и заради множеството вътрешни пречки, стоящи пред страната ни.

Още по темата

"Пречат ни така наречените допълнителни 14 критерия, в която част са именно реформите и достигане на доходи и конкурентоспособност на средноевропейско равнище. На нас ни пречи липсата на реформите в съдебната система и системата за сигурност.

Второ: високата корупция, а България е първа по корупция. Трето: високата бедност, първи сме и в това. Да, вдигахме доходите, вървим напред, но темповете, с които вървим напред не означават конвергенция, тоест сближване, ние напредвайки - изоставаме", поясни финансовият експерт.

Мика Зайкова коментира още, че положителния икономически цикъл в Европа няма да трае вечно, като България трябва да хване отворения сега прозорец за членство в еврозоната. Притесненията гръцкият сценарий да не се повтори и у нас, не са основателни, опасности обаче крият други фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2030 ще влезем в чакалнята. Но дали ще има обща валута не се знае, защото не е ясно дали ще има ЕС.
31
1
 
0
 
! Отговори
Кака преди 5 години
На кой му пука за народа.На Боко и сие са толкова затлъстели вратовете, че немогат да ги извъртят и на 2 градуса в страни.
30
2
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Целта е колкото може пенсионери да измрат и още повече млади хора да избягат.Да се освобождава територията.
29
2
 
2
 
! Отговори
Т Тодоров преди 5 години
2050 е реалистичен срок.2030 г=1997 г ,ако цената на билета е 1.6 лв става 1.6 евро-3,2 лв ище бъде поредния шок за България.Гласувайте за Бойковци и други подобни!
28
0
 
5
 
! Отговори
we`eeeee преди 5 години
вече е написан плана на най-невероятната кр***жб@, която предстои в историята на целия ЕС. Има едно важно условие, за да бъде осъществена, а именно приемането на ЕВРОТО.О, и представя си нямате за кво иде реч. То ще бъде нещо нечувано, не виждано.После бързо ще падне правителството и кво от туй? Последствията ще бъдат катастрофални.Винаги е така! Антихрист дига империя и после я събаря. Вавилон, Рим..., че един Брюксел ли?Га *** Ви казваше да пуснете на IBM софтуера за икономически и полити
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с две думи предлага се да изчакаме Вожда и бандата му да измрат от старост та да се реши проблема с корупцията
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23...какво говориш бе ***, в света няма държава с по-нисък стандарт от България ! Но ти си достатъчно тъ'п за да разбереш какво съм искал да кажа !
25
0
 
8
 
! Отговори
Стенли преди 5 години
Има хора, които и в момента си живеят в България като кралицата на Англия, че и по-добре.
24
2
 
2
 
! Отговори
Иво Андонов преди 5 години
Зайко, зайко, колко пари получи за да измислиш тези аргументи?
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Ей будали български, еврото съсипва животаЯ покажи една страна, която е приела Еврото, ня която стандарта на живот е по-нисък от нашия.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей будали български, еврото съсипва живота, питайте испанци, италианци, чехи, словенци, ще ви се намалят заплатите и ще ви се увеличат цените ! 2002 г. еврото влезе в Испания от тогава до днес испанците обедняват поголовно и си искат песетата отново ! Тогава Азнар обещаваше нишо да не се променя, просто се сменя валутата и излъга нагло и цинично, но тогава все пак Испания беше водеща икономически сила в Европа и испанците бяха богати, елате сега и вижте как всеки испанец обеднява и недоволства !
21
3
 
1
 
! Отговори
Arenemanujda преди 5 години
Dotogava ste imame kitaiska valuta.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да ни залъгват с еврозоната, но се опасявам, че целта е просто да се отърват от борда, че да им се развържат лепкавите ръчички! Като за последно целите в бяло! А следващите ще отнесат катрана! И най-вече народа!
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В приеманието ни е еврозоната не трябва да се търси икономическа логика.Както е писано по-долу това ще стане по политически причини.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви икономисти, социолози и тем подобни нямат думата.България ще бъде приета в ерозоната както я приеха и в ЕС.Набързо, набързо за да не може Русия да ни разсипва повече или поне не в такава степен.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Покажи някой с добър стандарт на живот който е под руско робство.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11А какво казва пролетариата.....
15
5
 
3
 
! Отговори
НИЕ И НЕ ИСКАМЕ! преди 5 години
много сме се засилили а никой не иска да влиза в Евродупката!
14
3
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
Споко бе хора! Всичко тече, всичко се променя! До 2030 година, дали ще оцелее БГ в ЕС. Може и да намалее още по численост, може и да им писне на хората от бедност и корупция. Нали постоянно ,като народ ни мачкат с тези статистики, Нали ядем *** на ЕС и то на по-висока цена. Ха дано, ама надали, ще издържим в ЕС. Тогава ще видим, откъде ще се краде! А, и най важното следващото поколение няма да е така търпеливо!!!!!!!
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой иска още България да влиза в Шенген? Не разбраха ли тези хора, че тези държави дето са в Шенген се чудят как да напуснат с неустойки. Остават, защото са се вързали вече.