За или против еврото: Очаква ли ни финансов апокалипсис?

Изостанали с приемането на валутата, смята бивш зам.-министър
Обновена: 30 апр 2018 23:17 | 30 апр 2018 22:45,
111

Бизнесменът Николай Дренчев е твърдо против приемането на еврото у нас. Според него това ще доведе до апокалипсис, който ще се изразява в скок на цените, но без скок на заплати и пенсии.

"Нас ни очаква пореден грабеж на публични финанси, какъвто видяхме в края на 20 век", каза Дренчев в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му едни и същи субекти ни примамват в схеми, но обществото ни вече разпознава, че ни водят към поредната измама.

От своя страна Любомир Дацов, който е бивш заместник-министър на финансите обясни, че тезата на бизнесмена е "говорене без покритие", а според самия Дацов България дори е изостанала с приемането на еврото.

"Гърция е един от поредните митове. Там проблемът е в правителството и политиката на правителството", заяви бившият заместник-министър пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че пропадането на гърците е заради неефективно управление на страната и високите разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
9
 
! Отговори
Кори преди 6 години
Не съм финансист, но сега с какви пари се разплащаме? В борд сме - лев пише на хартийката иначе е марка. А марката отдавна отиде при еврото. Нищо няма да се промени.
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дацов, проблемът е, че нашите упрвляващи са в пъти по-зле от гръцките! В Гърция доходите и пенсиите и сега са над нашите! А кражбите са в пъти над техните! Много се надявам Европа да не ни пусне в еврозоната!
36
3
 
25
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
Защо ли Полша,Чехия и Унгария упорито не искат да въведат еврото????По-будали ли са от нас?
35
3
 
28
 
! Отговори
АЗ, ТИ, ТОЙ преди 6 години
ПРОТИВ ЕВРОТО СЪМ.... ТО СЕГА БЪЛГАРИЯ, Е НАЙ БЕДНАТА... А АКО ИМА ЕРВО ХЕП-ТЕН ЩЕ ОКЪКАМЕ....
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41 САМО за РУСИЯ сме интересни!!!
33
2
 
18
 
! Отговори
Шерлок преди 6 години
До До 35 Запада изобщо не се интересува от нас ама изобщо. А крадците = престъпниците пак ще са си същите.
32
4
 
15
 
! Отговори
маке преди 6 години
предлагам за да не се карате да въведем сомалийски шилинг и без тва сме зле кат сомалийците еееее те са мако по добре
31
8
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Но там нямат крадци като тук. Влизането в еврозоната значи допълнителен контрол върху БНБ. Ако бяхме в еврозоната преди 4 години КТБ щеше да работи още. Само заради тази кражба си заслужава.
30
5
 
35
 
! Отговори
Стефка преди 6 години
До Аз...Аз пък бях в Кипър ,когато въведоха еврото.Всички знаем какво се случи в Кипър няколко години след това.Пълен финансов срив на една развита икономика с една много печеливша туристическа индустрия.....но Кипър има протекциите на Англия и криво - ляво си стъпиха на краката ,ами ние ???? Ние ще сме първата държава ,член на ЕС ,която самия ЕС ще фалира.....и ще ни принудят чрез опрощаване на дългове да приемаме бежанци и да станем задния двор на Европа.....
29
4
 
43
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Чудя се дали икономиките на Чехия,Полша ,Унгария,Швеция,Дания са в по-лошо състояние от тази на България .Но чудно защо тези държави не напират към еврозоната с развети финансови лозунги,а кротко си използуват националната валута
28
4
 
35
 
! Отговори
Аз... преди 6 години
...съм категорично ПРОТИВ въвеждането на еврото! Бил съм в Берлин, когато в Германия въведоха еврото. Беше през 2003! Всичките ми приятели германци бяха против и преди да го въведат, и повреме на въвеждането, и след това. Един доволен германец нямаше! Само те си знаят как търпят още. Така ще стане и при нас, понеже търпим...
27
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ефективното управление на Еднокнижника е:Унищожен малък бизнес, унищожено здравеопазване, масова емиграция, унизително заплащане, "светъл" бизнес - внасящ талибани, фалирала пенсионна система, неграмотност, ограбени фондове и публични средства, фалшиви храни, фалшиви институции и... добавяйте си още.. Да живее олигархията и задкулисието! Гарантирано от ГЕРБ!
26
4
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Приемането на еврото означава официялно да станеме два пъти по бедни!
25
6
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
(продължавам) Кое ще е по лошото в БГ спрямо всички държави приели еврото- Всички икономисти от десетилетия казват едно - Евро се приема при силна икономика и стабилност в дадена държава -Ние сме изкуствено стабилни с най вероятно празна хазна. Магазините ни няма да са празни от клиенти ( както бе в Италия 2001г) А напротив- Те ще са пълни с гладни пенсионери които ще се хранят директно от щандовете! полицията не може да направи нищо- Магазините ще затворят и това е началото на граждан. анархия
24
5
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Бизнесменът е прав- БГ направи най лошата приватизация -най големият грабеж на народът си с банковите пирамиди - после измамата с боновите книжки- Накрая допреди няколко години Борисов се хвалеше че имаме най стабилната банкова система и!! КТБ гръмна с милиарди изчезнали пари- Държавата тегли заем 16 милиарда лева които изчезнаха някъде! И как да повярвме че еврото ще е безболезнено? Бях в Италия 2001 г Магазините бяха празни от клиенти- Хората бяха в ценови шок- В Бг ни очаква нещо по лошо !
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Горанов.Геноцид до дупкс за това просто племе.
22
20
 
10
 
! Отговори
Кори преди 6 години
" Апокалипсис" !? За такива прокоби трябва да се носи наказателна отговорност. Който всява страхове,объркване и смут публично - да носи отговорност!
21
5
 
41
 
! Отговори
А защо? преди 6 години
Дания на два пъти искаха да я вкарат в зоната, но народът им знае колко алчна е южната им съседка и каза НЕ. А Чехия, Полша и Унгария да не би да са по-зле от нас? Това би било края на суверенитета на тези държави, дано това да не краят на България, защото Германия е обречена да губи.
20
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повдигането на темата и коментарите на "експерти" предизвикват САМО УСМИВКИ :)По простата причина, че въвеждането на еврото НЯМА да стане с "Борисов разпореди!":)Вие си чешЕте езиците "за" и "против". Изказвайте се. Колко ли ни се смеят тези, които въведоха валутния борд, като ни гледат?Обикновеният български гражданин НЯМА НУЖДА от евро той и сега си го има чрез твърдия курс на лева и свободното обращение на еврото у нас.
19
6
 
40
 
! Отговори
Разбира се, преди 6 години
че против еврото! А и на всичкото отгоре Съюза им Европейския върви към разпад