"Кан Кубрат": Заплаха за "Бат Сали-тата" на власт!

Бойко Борисов в движението? Защо не, пита Божидар Димитров
2 май 2018 10:20,
58

Според Агенцията по вписванията нарушаваме член 1 от Конституцията, в който се казва, че България е парламентарна република, а не президентска. Такава промяна не можело да се извърши. Това не е вярно.

Така проф. Божидар Димитров коментира в "България сутрин" отказа на Агенцията по вписванията да регистрира основаното от него Национално движение "Кан Кубрат".

Още по темата

"Според чл.158 Велико Народно събрание или референдум може да премахне не някой член от Конституцията, а цялата Конституция. Ние ще се борим за това", допълни Димитров.

Професорът обясни, че мотивите за отказа не са сериозни и очаква подкрепа от хора като Бойко Борисов и Валентин Радев.

"Ние сме заплаха за около 2/3 от политическия елит. Много ще изчезнат от политическата сцена, ако ние дойдем. Ние се борим срещу влиянието на партиите. Искаме от 240 депутатите да станат 100. Те са напълно достатъчно да коват закони, а не две седмици да разсъждават дали е имало Народен съд", отбеляза още основателят на движение "Кан Кубрат".

Според него националното движение е "заплаха за много Бат Сали-та, които в момента са на власт".

"Смяна на Конституцията може да стане. Търсим подкрепа не само от Слави Трифонов, а и от организации като партия "Възраждане", "Зелените" и други. Все още не съм обявил референдум. Чакам НС да свика ВНС. Кога Божидар Димитров се е отказвал?", подчерта историкът пред Bulgaria ON AIR.

Димитров отбеляза, че има хора, които са се отказали от участие в движението, само защото ги грози уволнение от държавна работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
10
 
! Отговори
мълчи от страх преди 5 години
Покръстването през 866 г. е като Възродителен Процес през 1986 г. само че Историка мълчи като риба от страх да не го изхвърлят завинаги от власта
20
1
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
що, ше им изпият ракията ли? един от шефовете на компартията кусна един милион лева от граждански сдружения. айде да ми се не правят на светци, назначените медийни звезди.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13. Ти който така си "наясно" кой на кой служи, как не си разбрал, че все още в България управлява БКП ? Да не смяташ, че ГЕРБ не са ком'унета мръсни или, че ВМРО са някакви демократи, а не червени мазни пед'еруги ? Коя партия в Парламента не са ком'уняги замислял ли си се,или си от лесно манипулираната овча българска сг'ан !
18
2
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
:Професора", яко е Слънчасял. Опит за въвеждане на Саракт, Идея, която ние проповядваме от много години. Саракт, само,че с Бойко, хахахахахахахах. Пак Бойко, но в друга версия, като "кан Кубрат". Велико! Наистина, тогава няма да му е нужен ГЕРБ. Ще управлява вече с "интелигенцията", сред които разбира се, той пак ще бъде Първи. Борба срещу 2/3 от политическият елит, но не и срещу Бойко, който днес е точно тия 2/3!
17
2
 
28
 
! Отговори
служител на 6-то преди 5 години
Такива като Божидар Димитров пренаписаха фалшивата История на България , това което не се харесва се махна и сега четем само позитивни и хубави неща все едно само хубави неща са се случвали
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божо е решил да прави бутикова партия,зер професорите от БАН и вече пенсионираните са доста изгладнели и под благовиден предлог и патриотично име да се докопат до властта.Хем малко да я облагородят,хем да се подредят на хранилката.То верно,че народа е ***,ама чак пък толкова.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Димитров е решил да се възползва от това, че е медийна звезда и да стане политик, но май няма да му се получи.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето го хан Цоцолан, владетел на Тиквостан.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплахата са всички партии, които не спират да ограбват народа вече 30 години и изкуствено да го държат в унизителни условия на съществуване... Цялата държава е притежание на управляващите и техните протежета. Затова нищо не се развива нормално, а царува зверски див капитализъм, целящ геноцид на обикновените хора, чиито права са само да плащат безумно високи цени за стоки и услуги, да работят и да умират,
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как "Кан Кубрат" ще е заплаха за "Бат'Салитата" на власт,като те ни управляват,а вие се готвите да им станете под.логи.Нема да стане.
11
1
 
20
 
! Отговори
Вие го направихте преди 5 години
Не Божидаре,проблемът е че вие не допуснахте никакви други различни от вас около властта .Поколението на късния соц доминира и на практика отнема всички живителни сили на страната при реално най -доброто геополитическо статукво за нас .Да,вие браните вашето статукво ,на старите представители на Живковизма .Днес няма да представят моята книга ,а твоята или на Стефан Цанев или на Левчев ??? .От университетите излизат мацки дето не знаят що е Райстаг или кои са трите триби на Рим ,но ще са учителки
10
2
 
13
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 5 години
Повече е заплаха за миналото ни тоест Историята ни , крият такива като тоа Историк неща които не са удобни пример е Покръстването през 866 г.което е налагане на Християнството от Византия по тези Земи което всъщност се крие от такива Историци
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с неговите далавери и тези на фирмата на дъщеря му покрай музея? Тихо и покрито, нали? И след пенсия продължава да ламти за пост и пари.... Сякаш в България нвма други историци специалисти! С десетилетия такива като него не спират да се изявяват като несменяеми и богоизбрани, натрапвайки се на обществото и драпайки за всякакви облаги!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия са патерица на Боко
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божка..айде стига се напъва де!С вашия Ханку брат до никъде няма да я докарате!Намери си други доходи..до субсидии няма да се докопате!Аман от подобни борци-теоретици на маса!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Герб да се регистрира под друга форма? Добре, че са му отказали.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАЗАХ ВИ, ЧЕ Е ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ !! ДОБРЕ, ЧЕ НЕ ГО РЕГИСТРИРАХА!
4
16
 
8
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Мачкай Божо!Желая ти успех!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично за българския съд ДОСТ на турски прител може, трета турска партия, но ХАН КУБРАТ НЕ МОЖЕ? Доктора от пловдив го изкараха виновен, а плъха с 9 присъди на свобода невинен? Това е бъллгарския съд. Да се закрие, струва ни 500 млн лева годишно, за да работи срещу българите. Закривай, ше си наемем румънската съдебна система за по малко пари и по голям ефект
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне си признаваш,че ще бъдеш сол т...к на Бойко.Не че не се досещахме,де.