Срещу ултрасите: Дълъг арест, големи глоби и без мач доживот!

Новите санкции срещу футболните хулигани - до 2 месеца
4 май 2018 15:15,
14
Срещу ултрасите: Дълъг арест, големи глоби и без мач доживот!
Снимка: архив "Булфото"

Дълъг арест, големи глоби и доживотна забрана за посещение на мач предвиждат предложения за нови наказания за футболните хулигани.

Това стана ясно от думите на шефа на спортната комисия в парламента Славчо Атанасов.

3 конкретни точки в чл. 21 на "Закон за футболното хулиганство” ще определят какво точно означава футболен хулиган, каза Атанасов пред "Дарик".

Още по темата

Новите текстове предвиждат тежки наказания за нарушителите – като арест до 25 денонощия, големи парични глоби, подписки в районните управления на МВР, полагане на принудителен обществено полезен труд до 80 часа и др.

При инциденти като този на 18 април, при който бе тежко ранена полицайка на дербито ЦСКА-Левски, на задържаните ще им бъде налагана забрана доживот да посещават спортни събития.

"Ако Законът бъде приет, ще се наказват дори феновете, които прескачат оградата и преминаването в друг сектор", коментира още Славчо Атанасов.  

Той съобщи, че законът ще бъде готов до 2 месеца. Според депутата в него се налагат толкова много промени, че реално това ще бъде един абсолютно нов закон, в който ще са взаимствани най-добрите законодателни практики от Испания, Англия, Италия и Холандия.

Атанасов обясни, че в закона ще бъдат упоменати конкретно ангажиментите на всяка една институция. Така ще се ограничи общата безотговорност, която според депутата е най-големият проблем в момента в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Диспатер преди 5 години
А в розаво-оранжевата такава сте свтци ли?
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България няма проблем с никакви четири агитки, а само с една и тя е синята подуенска измeт. Само те хвърлят бомби и осакатяват хора. Никой друг и това е ясно на всеки който ходи по стадионите и вижда.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във България има само четири проблемни агитки на Левски,ЦСКА,Ботев и Локо Пловдив немогат ли да ги усмирят че ще правят нов закон заради хиляда крайни ултраса.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ултрасите са тази утаечна част от обществото, която навремето като се играеше квартален футбол с останалите нормални момчета, правеше всичко възможно да развали мача.
6
0
 
3
 
! Отговори
уффф преди 5 години
До Анонимен 3както и в Германия, Швейцария, Нидерландия, Швеция, Турция, Гърция, Испания, Италия, Англия и пр.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закрийте футбола бе, какво се занимавате с тия?!
4
10
 
7
 
! Отговори
Иван Тодоров преди 5 години
Един псевдо футболист съсипва цяла България и народа й, а ние сме взели да мислим за тези хулиганчета
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вместо да пращат полиция ПО СЕЛАТА, държата праща полиция за тия терористи
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме бедна и слабо развита държава, няма как да очакваме да няма ексцесии по трибуните, в държавите от нашата черга - Колумбия, Аржентина, Мексико, Египет, Конго, Босна и .т.н. стават същите неща
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закриване на двата клуба и да се спасяват, феновете да се обяват за терорсти, а собствениците на клуба да бъдат съдени за подтрсекаване към тероризъм. Тия по триуните са рецидивисти всеки мач едно и също някой набит или ранен , по стадионите се води гражданска война.