Румен Радев: Днес моралната криза е факт, нужна е храброст!

Свобода не се гарантира с думи и декларации, заяви президентът
Обновена: 6 май 2018 12:25 | 6 май 2018 10:47, Александър Попов
272
Румен Радев: Днес моралната криза е факт, нужна е храброст!
Снимка: БТА

Президентът на България Румен Радев даде началото на парада на Българската армия със слово, по случай нейната 140-годишнина.

"На Гергьовден отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. На кръстопътя на географията България е оцеляла 13 века и когато силата на противника е сломявала нашия многоброен народ, силата на духа го е възкресявала дори след векове на робство", заяви той.

"Точно век ни дели от края на Първата световна война, последва я Втората – още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от преживяното ще предотврати нови кръвопролития, но те са факт по улиците на Стария континент. Свят, в който личният егоизъм се налага като мироглед, националите егоизми се завръщат, а това ще рече нови рискове и сблъсъци. В този свят армията възвръща ролята си на действен гарант на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия обременен с история регион. На съседите си гледаме като на приятели и днес на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци", каза още държавният глава и уточни, че българите трябва да осъзнаем, че свобода и суверенитет не се гарантират с думи и декларации, а се обезпечават с достатъчно сила и доблест, че нехайното отношение към армията подкопава държавността.

"В миналото героизмът на българския войник често е плащал цената на политическата корист и недалновидност. Затова неотложно трябва да помислим за хората, които са призвани да бранят България. Но 6 май не е само празник на Българската армия, той е ден на храбростта. България е била силна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната криза е факт, днес трябва да преоткриваме всекидневната храброст на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния гражданин, който се бори с беззаконието и произвола. Затова благодарност към храбрите, защото свободата на всяко общество – нашата обща свобода, се крепи на върха на тяхното копие. Да живее България!", завърши Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
6
 
! Отговори
до 165 преди 5 години
Пълни ( глупости) диаспората в Чикаго и до днес е най-голямата в САЩ...има и градче Сопот...Дан Колов се връща - за да умре от туберкулоза...Факта е, че "останалите" в България се превърнахте в *** , присвоили си правото да плюети собствените си братя и сестри, които ви издържат с труда си!
161
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е като Гъливер в страната на лилипутите , сред родния политически елитРадев е руска марионетка!Плешив Буратино с уши като джапанки...и горещ ветър между тях!
160
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин63 Борисов е на посещение в българския манастир в Атон.Това правителство даде 890 000 лева за ремонт на обителта.
159
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези българи,които са се изселели в Чикаго през 1912 се връщат доброволно и умират по бойните полета.Дано Колов също се връща и завещава парите на съселяните си.Нещо което вие никога няма да направите.
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен48 И това щ естане,но засега не ни дават визи,защото сме пълни с руски агенти.Когато изгоним руските *** и агенти от БГ,тогава САЩ ще ни свалят визите.
157
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питате се къде се скри пожарникая ли ? Неговата егоцентричност не му позволява да е близо до Президента на подобни събития, защото ще изглежда нищожен и незначителен.Радев е като Гъливер в страната на лилипутите , сред родния политически елит
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен58 Имаш да вземаш,отсега вече няма визи за руските политици,много от тях са на листата със санкции срещу Русия.Тръмп окастри до минимум визите за руснаци и при първия сигнал срещу някой от тах,на самолета и обратно в Русия.България е в ЕС от 10 години и в НАТО от 14,тъй че няма проблем да пътува,дори за САЩ,откъдето българите получават визи.Ако Русия бе велика и богата сила,нямаше руснаците да се натискат,да живеят на запад.
155
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 156Целия цивш соц.лагер е в "миграция"!Поляци...румънци...руснаци....сърби( те поне можеха и по време на Тито) Разликата е, че само българите плюят по сестрите и братята си - избрали тежкия път на емигранта! И по времето на Дан Колов - цели села са се изнесли за Чикаго...но тогава българите са били нормални!Сега сте се превърнали в *** .. срам за България!Няма друга нация с подобни "патриоти-***"Само у нас!
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, гадна селска сгaн, кка да няма криза .... Половината му връстници в училище са ЗА РАЗТРЕЛ, зщаити са чалго-хаус-фешюън ***.
153
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 151,Откакто емигрирах със семействотоси далеч от България , разбрах какво е щастие и спокоен и уреден живот.А ти си стой там и се бори с вятърни мелници ,щом ти харесва.
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80% - Еминкак да няма криза ...
151
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Зачуден57 Борисов се упокои в Атонските манастири.Бе поканен от клира ни там.Това е голяма чест,но и той се представи добре,заделената сума за ремонта на манастира не е за подценяване.
150
5
 
4
 
! Отговори
151, преди 5 години
Има много държави със сходни на нашите проблеми,но народите им не бягат през глава оит проблемите,а остават в страните си,борят се и ги решават.Отивате на запад и работите най-черната работа и никой не ви пита и не го интересува дали сте образовани или не.Вие сте само едни наемни работници и нищо друго.Какво като получавате повече пари?Щастливи ли сте?Едва ли-зарязали майки,бащи и деца,за да робуват на чужди държави.
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 152Непознаващите - собствената си история - червени ***...ще си останат такива!Продажници - преписващи великите победи на българският войник на партията "столетница"Преди нея - българската армия е била от фашести!
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 137 ,138Спокойно,ние ще се оправим,след 50-годишния грабеж на руските ***,но ти ще си останеш все същата руска подметка.
147
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България над всичко!Слава на ЕС и НАТО.
146
0
 
4
 
! Отговори
До 145 преди 5 години
"Прусаците на балканите"заставаха все на грешната страна.Печелеха битки,но не и войни,следствие на което загубихме половината от територията си,както и уважението на великите сили,които след последната война си разпределиха териториите и ние попаднахме в орбитата на СССР,за добро или лошо,историята ще го оцени.
145
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 146И в какво са излъгали "еничарите" бе другарю?Ти ли си истинският българин? Живеещ на ( бърз кредит) , умиращ безропотно заради закъсняла линейка, и липса на животоспасяващи лекарства? Ти ли - с мощната заплата от 510лв. ? С мощната пенсия от 300лв? Ти ли с детските от 17??Ти ли със съд и прокуратура ?Ти ли с ромските побоища над български деца?Ти ли - парче от 80% вия матрял?
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 75 години едни сто квадрата от Македония не завлядяхме ... Срам.
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! ТАКА Е ! Забрана на чалгата !