Корнелия Нинова: Две години води БСП, накъде?

Анализатори коментират лидерството й пред Bulgaria On AIR
8 май 2018 10:10, Петя Славова
39

На 8 май 2016 година Корнелия Нинова стана новият председател на БСП. Тя спечели одобрението на 395 от делегатите срещу 349, гласували за предходния лидер на Столетницата Михаил Миков.

Две години по-късно - промени ли се нещо в партията? И защо мнозина анализатори не могат да поставят левицата в ролята на истинска алтернатива на управляващото мнозинство?

Още по темата

"Корнелия Нинова се превърна в част от два големи проблема, съпътстващи БСП системно. Единият е свързан с политическата легитимност, защото не успя да се превърне в онази левица в класическия смисъл на думата. Тя все още е наследник на партията на авторитарния режим в общественото мнение", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Цветанка Андреева.

По думите ѝ другият голям проблем, който червената лидерка не е успяла да преодолее, е "системният дефицит на малките шансове БСП да спечели властта".

"Партията не може да стане първа политическа сила и в този смисъл мисията да дойде на власт е провал за Нинова като председател", подчерта Цветанка Андреева.

Не на такова мнение обаче се оказа социологът Кольо Колев.

"БСП страда от това, от което страдат всички леви социалдемократически и социалистически партии в Европа. Проблемът е, че те напуснаха идеята за защита на бедните и неоправданите и се захванаха с т.нар. реална политика", посочи той.

Пред Bulgaria ON AIR Кольо Колев допълни, че това предполага грижа за капитала и икономиката, което от своя страна не се харесва особено на работническата класа.

"Всичко това съвсем естествено удря върху легитимността на левицата не само в България, но и в Европа", каза социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
14
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България.
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички партии и сте долниии гадниииии крадци и, да се махате всички видяхме ви че 30 години само крадетеее и нищо не правите, България си загива затварят училища, обезлюдяват села, а *** си играе мач всеки ден на Дианабад и въобще не го бръсне за нищо, освен 30 % от всички обществени поръчки нищо друго.
16
5
 
11
 
! Отговори
Ай ай ай преди 5 години
Още малко да го поводи и ше го закрие тотално ;-)
15
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 5 години
Към кривата круша !
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП имат само 1 посока - надолу, надолу, надолу...
13
3
 
13
 
! Отговори
Как накъде преди 5 години
Към светлото комунистическо бъдеще
12
21
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Традиционната левица... Боже. Нинова е таралеж в гащите на ГЕРБ и кошмарът в сънищата на Бойко. Бойко сън не го лови нощем и избягва да идва в Парламента, защото там е Нинова. Мутрата не обича жени да го командват:))) или да му дигат пътърдия;))) ЖГЕРБ па направо пяна из устата им излиза и вият кът примрели ***. Тва е добре. Под ръководството на Нинова, БСП стана първата и най-силна социалистическа партия в Европа. Факт! И Срам за ПП ГЕРБ. Но, не биваше да вдигат ръка срещу Тангра.
11
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова, мачкай комунизите от ГЕРБ!
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лявото в Европа се измести към тотален либерализъм и защита на малцинства, бежанци, гейове, екология и прочие неща косвено засягащи бизнеса и от които може и да се докара някой лев. Нинова, обаче, още продължава да се фокусира върху бедните, социално слабите и класовата борба, а това си е олд фешън и в него няма и пари.
9
2
 
11
 
! Отговори
Червен Колю преди 5 години
...Не на такова мнение обаче се оказа социологът Кольо Колев...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая шамандура е спусната от СДС за да унищожи комунизъмa навреМето тъй спуснаха Елцин с парашут отникъде. Някой да е чул тая нещо да казва за СДС А АС ЧЕ ДЕЦАТА И СА В сащ и е за окупация от САТАНАТО .
7
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до крадат милиардиЛичи че отдавна не си ходил при джипито си.
6
7
 
14
 
! Отговори
бай Ставри преди 5 години
за две години тая охранена муцуна отблъсна повече симпатизанти на БСП, от колкото всички предишни председатели взети заедно.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова е също като таралежа в "Автобиография" на Бранислав Нушич.
4
2
 
1
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 5 години
да се провери турско говорящи терористи вкл от министерства и ведомства какви милиарди крадат през подставени компании подават София.Визират и тн еко обекти пречиствателни станциики,сметища,дворци за активисти на ДПС с яхти,джипове...ЗА раждане и отглеждане на деца ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ТЕРорiСТИ НА ВЛАСТ крадат десетки милиарди от народа безогледно..
3
2
 
18
 
! Отговори
ист преди 5 години
Корнелия и мижи...турките около нея водят партията към ликвидация, което е добро за страната. Продължавай другарко, не спирай по надолнището.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП умря със бай Тошо тия да се прекръстян на Крупни капиталисти, граждани за капиталистическо разграбване на държавата или нещо от сорта.
1
8
 
1
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 5 години
NA парада на 6 май 2018 в София охраната развъждаща домашни хора и приятели вкл в София подаде ,че Бойко Борисов се ползва за нагло ограбване на поне 300 000 000 000 живи кървави лева от народа вкл от бъдещите поколения.Засега парите се ПЕРАТ през НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ По оперативни програми и еврофондове..