Патриотите със спешни поправки за вероизповеданията

Настояват да се ограничи влиянието на чужди религии
14
Патриотите със спешни поправки за вероизповеданията
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Депутати от Обедините патриоти спешно внесоха свой поправки в Закона за вероизповеданията, след като такива предложиха ГЕРБ, БСП и ДПС заедно.

Целта на патриотите е двата законопроекта да се обсъждат заедно и така и техните поправки, които въвеждат доста по-сериозни ограничения за религиите, да бъдат обсъдени.

Още по темата

"Целта ни е да се изгради една преграда от държавата пред чужди страни и вероизповеданияа, така че те да не могат да влияят на вътрешната ни сигурност", обясни Искрен Веселинов.

По думите му основата насоченост на поправките в закона е да преодолее потенциалните възможности от радикализация и политизация на религиите.

Въпреки че от ОП са готови да застанат зад внесените вече промени от трите най-големи политически сили в НС, настояват да се разшири обхвата на предложените текстове.

От ГЕРБ, БСП и ДПС предлагат право на държавна субсидия да имат само православното и мюсюлманското вероизповедание, а религиозните общности да не получават чуждестранни дарения. За заплати

Според Веселинов обаче не трябва да се допуска финансиране не само за заплати на свещеници и имами, ами и за строителство на храмове, чрез фондации.

Освен това ръководствата на вероизповеданията у нас трябва да не допускат проповядване на радикална идеология, както и да не поддържат контакти със задгранични радикали религии, искат от ОП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Е как винаги е бил другаря поп в политиката вербуван доносник под командването на руския поп
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедо Поп без да е в политиката-невъзможно!
9
0
 
1
 
! Отговори
да даде господ преди 5 години
кога най после ще се въведе вероучението само тогава ще излезем от тинята в която сме затънали вследствие на болшевишките режими
8
6
 
4
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До House M.D.Всички отнасяния към комунистическите престъпници са изцяло изкуствени. Те също бяха религиозни и се кланяха на св. троица Маркс, Ленин, Сталин, и техния български пророк Пиян Герги Димитров! В 21 в. да се вярва в средновековни глупости е пълна нелепост, още повече тия глупости да мътят главите на децата в училище! Е-б-а-л съм всички религии, вкл. и вмирисаното православие. Както казва най-православният балкански народ, сръбския: Йебал сум сви светци и йеднаго висше!
7
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Видни атеисти, взривявали храмове и убивали свещеници без съд и присъда, пишат закон за изповеданията.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък спешно искам да се ограничи влиянието на КОЯТО и да е религия. Който иска да си вярва в литературни герои да си го прави вкъщи сам.
5
3
 
9
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Основната религия на България трябва да е АТЕИЗМЪТ! Всички останали религии, вън от държавата, и пълна забрана! Религиите са смърт за държавата. Аз съм антикомунист и антишумкар, но съм атеист! Отворите ли кутията на Пандора по религиозните въпроси, разделението вътре в страната ще се задълбочава. Християнство и ислям са като вода и олио, никога не се смесват и винаги са антагонистични! В България 99% от т.нар. православни, са показно псевдорелигиозни, но ислямът е начин на живот и на идиотия.
4
3
 
3
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
за еврейте и арменците нищо не пише.Комунистите от БСП са титани по религиозните въпроси, питайте по Родопите и около Белене и Ловеч... Партията взривила църквата света неделя, черните ангели убили журналисти и генерал Луков ще пишат закон за вероизповеданията....
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам неприятен опит с протестантите (евангелисти). Първоначално уж се уважавахме, но после се опитаха да ме вербуват и след като не успяха да ме отскубнат ми казаха, че източноправославните не били никакви християни и т.н. други обиди. Смятам, че сред тези общности има хора, които работят за разделението на хората и е добре да има контрол над тях. С католиците никога не съм имала проблеми.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами освен православната вяра, католическата и протестантската не са ли също християнски вероизповедания?! Всички християни трябва да бъдат третирани наравно!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на тези ще плащаме, за да не крадат.