Патрулките с ПОС терминали: Плащаш фиша и караш!

Така и сгафилите на пътя чужденци щели веднага да платят
11 май 2018 09:15,
55
Патрулките с ПОС терминали: Плащаш фиша и караш!
Снимка: архив, Булфото

Глоби, наложени на шофьорите (актове и фишове – бел. ред.) да могат да се плащат и на ПОС терминал, монтиран в патрулките.

Това предвижда внесен в парламента законопроект на 7 депутати от "Воля".

С текстовете се предлага при установено нарушение или неплатена глоба те да се плащат на място с помощта на банкова карта.

В мотивите е написано, че така ще се повиши събираемостта на глобите и ще се намали административната тежест.

Освен това чужденци няма да напускат страната, без да са платили глобата си, мотивират се вносителите на идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после адекватно решение, за държава като България това само може да работи. Най-вече за чужденците наистина, пък и за джигитите с лъскавите коли. 99.9% от шофиращите имат карти така че това е супер като идея. Като изпълнение - ще видим. Очаквам след няколко месеца да започне да се пише как ПОС-терминалите се развалили и нямали пари да ги оправят
10
7
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Всички имат таргет Полицаите в Америка също ,полицаите в Полша същоТи кво мислиш ,че наше са открили топлата вода ли ?
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неграмотно написаната статия внушава, че ако не платиш фиша на място, могат да ти вземат книжката или да ти свалят табелите. А това по никой закон не може да стане. Този законопроект предвижда да има ПОС терминал в патрулките, за да платиш на място с карта и само ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ!
8
5
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
До 5-Държавата кара полицейските служители или да се върнат с 2 акта на смяна и 5фиша или да отиват на строежите и да работят а други тях да глобяват .Народа кучета го яли ...Всичко е само резултати..
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм с идеята Искаш пенсия ,искаш заплата ,искаш хубави пътищата ,искаш да ти е чисто ама като опре до тебе ,*** е тарикат и си мисли ,че държавата е брашнян чувал ..и за него правилата не важат ..и видиш ли ако може той да изиграе обществото ..той да е по тарикат от другите да мине тънко и да не плати ,квото трябва да плати ...Така не става
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това три пъти писах на три министри на МВР. Чужденците си карат у нас както си искат и системата, особено ЗАНН не може да ги накара да платят. На границата гражданите от ЕС не им проверяват паспортите и не се разбира, че имат актове за плащане. Доста граждани на ЕС имат у нас по няколко акта. това не се отнася за граждани извън ЕС, но и там сме зле. По българо-румънската граница ако лице от Молдова има да плаща глоба се праща в банка, защото пунктовете на ГКПП за плащане ги закриха.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В УСА ,примерно дават ти паркинг тикет Не го платиш до 2 седмици става двоен,след това четворен Ако пак не го платиш ти вдигат колата ,и общината я продава на търг и ти съспендват лаисънза Виждал съм и скоба да ти сложат Ако караш тук без книжка ,има голяма вероятност да влезеш в затвора
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марешки що не вземе първо да си тури ПОС терминали на бензиностанциите
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Испания глоба за неправилно паркиране са 90? - и в първите дни е с 50% отстъпка, после ти я включват в годишните данъчни задължения и така ти помагат да не я забравиш.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Освен това чужденци няма да напускат страната, без да са платили глобата си, мотивират се вносителите на идеята."Искрено искам да видя, как ще се опитат да го направят тоя номер. Пригответе се за множество дела със 7 цифрени обезщетения ...
1
2
 
8
 
! Отговори
Бааа го преди 5 години
Бравоооо,изи пей и.........пей сърце!