След срещата в София – какво е бъдещето на Балканите?

Коментар на Любчо Нешков и Николай Коев по Bulgaria ON AIR
19 май 2018 08:40, Анисия Иванова
15

10 милиарда евро за инфраструктурни проекти и обещание за Западните Балкани за членство, но само срещу реформи и без да се ангажират със срокове. Срещата на евролидерите в София вчера беше кулминацията за българското европредседателство.

Ще задържи ли дадената перспектива страните от Западните Балкани далеч от Москва? Даден ли беше тласък за решаване на спорните въпроси между Косово и Сърбия, между Гърция и Македония и ще се превърнат ли Западните Балкани в строителна площадка след поредицата инфраструктурни проекти – коментар в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR на журналистите Любчо Нешков и Николай Коев.

София бе основният инициатор за поставяне на Западните Балкани в центъра на вниманието на Евросъюза.

"Посланието е много ясно – имаме завръщане на Европейския съюз на Балканите. Това е, първо, заради категоричната воля на хората от Западните Балкани да са част от ЕС. Второ, заради осъзнатата опасност от страна на Брюксел, че този регион може да попадне под чуждо влияние“, коментира Любчо Нешков.

А за съгласие между Зоран Заев и Алексис Ципрас и варианта за името Илинденска Македония коментарът на Колев беше: "Очевидно въпросът за Македония отива към разрешаване. Заев и Ципрас доста се приближиха в позициите си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
тероризьм наркотици проституция история религия предразсьдьци товаса балканите барутния погреб кьдето и да членуваме акьл няма да ни доидес нас само ще си хванат белята против сьм издаването на бьлг паспорти наподаници на зап балкани ще вьршеят из европа и ще правят бели
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРИ ДНИ ЯЛИ, ПИЛИ И СЕ ВЕСЕЛИЛИ.НАКРАЯ СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЦЯЛАТА ПАРА МИНАЛА ПРЕЗ СВИРКАТА НА ЛОКОМОТИВА.ПРИДВОРНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ПО-ДОБРЕ ДА МИНАТ В РЕКЛАМАТА.
11
1
 
6
 
! Отговори
наро4н преди 5 години
наро4но не слушах новини 3 дена!! тия които сбиха помежду им , други бомбардираха сега се загрижили да ги приобщаваме!!това е минимум безо4ие!! и вие медиите се наа-----!! и нашият мин. председател и той западните балкани та западните балкани!големите корпорации се 4удят как да ги колонизират и тях!!
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Saschtoto kakvoto e bilo do sega prez.sa bg nito po vidki dohodi nito po hubav jivot sa bg narod no sa prsv gerb isloschni komplimenti vatar zel i pregratki prah v o4ite na tapia narod vse po bolni bedni bes dobri dr te saminavat bes proisvodstvo fabriki savidi gled ni 4aka kato doide eur . V bg germsnzite italisnzi garzi si iskat svojata valuta kakto umnite seljani schweizerzi nai bogani i stabilni bravo na ch
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инфраструктурните проекти няма да напълнят коремите на хората от Западните Балкани. Вместо това по-добре да се бяха ангажирали с инвестиции, със създаване на работни места, с вдигане на доходите. Хората бягат на Запад заради безработица и ниски доходи, а не заради липса на магистрали.
8
3
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До ГунюНе ни трябва да си присъединяваме Македония. Нека да се учим от чуждите грешки,.... ДА СИ СПОМНИМ, КОЙ, ЗАЩО И КОГА БЕ ПУСНАТА ТУРСКАТА АРМИЯ В КИПЪР?
7
5
 
7
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
По-добре е да се кръсти на крушевското въстание: "Крушевска Уставна Република Македония". По-хубаво съкращение се получава.
6
8
 
10
 
! Отговори
Гуню преди 5 години
Илинденска Македония .... няма да я има дълго.Част ще се присъедини към България, части към Албания, Сърбия и Гърция. Напълно логично
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След срещата в София какво е бъдещето на Балканите?==========================================На американска колонизирана провинция - военна база за атака срещу Русия.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България решително трябва да протестира срещу името Илинденска Македония!През 1903 г. населението се е самоопределяло като българи и въстанието е вдигнато от българи борещи се за обединението с България!Идеята за независима Македония се ражда по-късно след 1световна война от Тодор Александров и Ванче Михайлов!
3
4
 
14
 
! Отговори
Касандра пророчица преди 5 години
България е преминала през Три /3 /катастрофи заради политическата фата моргана Македония. Гласи ни се четвър та, след която България няма да я има. В името на новата стара република тковарните елини вплитат и българска история и българаската територия на Пиринска Македония.
2
2
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Бъдещето е следното -който е добре тук остава, който не е се изнася на запад.
1
6
 
8
 
! Отговори
гого преди 5 години
Заев Ципрас....ами те не са царе, имат парламенти, хайде не слагайте каруцата пред коня...