Борисов в Москва! Защо визитата породи напрежение?

Методи Андреев: Президент и премиер са като в детската градина
Обновена: 30 май 2018 12:00 | 30 май 2018 11:45, Красимир Ангелов
48

От особена важност в днешния ден е визитата на премиера Борисов в Москва. Президентът Румен Радев се изказа остро по адрес на Борисов ден преди срещата на министър-председателя с руския държавен глава Владимир Путин.

Според Радев, Бойко Борисов води държавата към автокрация и го упрекна, че търси неформални отношения с Русия, която иначе обявява за заплаха.

Още по темата

"Когато има международна ситуация, в която се опитваме да препозиционираме положението на България, тогава институциите трябва да могат да се самоконтролират, така че всичко да изглежда в синхрон. Изключително смислено е визитата да започне от президента, а след това и премиера. Конфликтът между институциите е белег за лошата ни политическа култура", отбеляза политическият психолог Антоанета Христова.

Според Методи Андреев, който е член на Управителния съвет на Атлантическия съвет на България и член на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки", противопоставянето между институциите на президента и премиера е като в детската градина.

"Ако държавата ни беше нормална, нямаше да има това противопоставяне. И двамата имат огромно пречещо им его, и двамата имат комплекса "Путин". Русия подхожда към нас като равни. Премиерът трябва да отиде в Москва като председател на Съвета на ЕС, а не като Бойко Борисов. Русия ни има като средство за постигане на своите имперски цели", допълни той.

В студиото на "България сутрин" Христова посочи, че Борисов отива в Москва със самочувствието на човек, който е направил успешен заход на международната политическа сцена, както и с подкрепата на ЕС.

"Корупцията ни е огромна, няма върховенство на закона, военният бюджет намалява, няма да влезем в Шенген, защото сме криминална държава, няма да влезем в еврозоната, защото финансовата ни система няма да издържи. Дали Борисов ще използва гърба, който му дава ЕС или този на Волен Сидеров и останалите антисистемни партии - ще разберем днес", контрира Андреев.

"Борисов е прагматичен. От една страна има "Патриотите", които гарантират сега да няма избори и да има мандат, от друга страна имаш коалиционен партньор, който е цивилизован. "Обединените патриоти" са зависими от властта и поради това са управляеми", отвърна психологът пред Bulgaria ON AIR.

Какво още казаха двамата експерти вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е велик!
34
3
 
4
 
! Отговори
Има ли пилот в самол преди 5 години
Когато Радев започна война с ГЕРБ и Борисов, трябваше да си дава реална оценка, че е г-н Никой!Това му каза и в лицето Президентът Путин и още му наблегна, че очаква с нетърпение уговорената среща с Борисов! Смешникът Тъпанчев да гледа по телевизията как се посреща с всички церемонии и в КРЕМЪЛ , а не да си носят сами куфарите от летището и да обикалят почивните бази на руските ръководители! Нека гледа, нека да се учи, а после вече пак може да се изкаже сричкувайки, че е най-голямата работа и че не и бил унижен и от Медведев и от Путин! Определено няма да има по
33
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 5 години
До 4444Сега обясни с думи прости като теб, защо съм продажен! Защо съм се продал, за колко съм се продал, ти откъде знаеш, че съм се продал? За такива думи в моето градче казват елегантно: "че ти набием два шамара да ти кръстосам цифkите!". Санким, мери си думите!
32
4
 
4
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 5 години
не мрази НИКОГО: всичко започна от президент Радев с "неговите войни". И въпреки това Борисов постоянно казваше, че имат нормални отношения,БЕЗ на натяква за фразата"искате война, ще я имате".Беше много недалновиден коментар този на Радев, ТОЧНО преди да замине правителствената делегация.Отново НЕ ПОДХОЖДА на президентската институция да говори по този начин и на такова ниво.
31
7
 
5
 
! Отговори
ПЕТКО преди 5 години
До Вили : ТОВА Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА ! БОРИСОВ НАМРАЗИ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ОЩЕ КАТО РАЗБРА ,ЧЕ ТОЙ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ. ПОНЕЖЕ БОРИСОВ НЯМА КАПАЦИТЕТА ДА СЕ ЯВИ СРЕЩУ РАДЕВ , ПУСНА ОНАЯ КОКОШКА ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ.СЕГА СЕ ИЗЖИВЯВА / БОРИСОВ / КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ,КАКВАТО ОЩЕ НЕ СМЕ И ХОДИ КАТО ИЗПРИЩЕН ПО СВЕТА ,КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. НИКОЙ НЕ МУ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ. САМО БЕЗХАБЕРНИЦИТЕ АНДРЕЕВ И АНТОНЧО.
30
6
 
4
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Как да е по различно след като Б.Боще с встъпването на Президента в длъжност му подаде ръка на разбирателство а г-н Радев не я прие,слушаше Нинова и от там тръгна и противопоставянета им един към друг.Ако г-Н Радев осъзнаваше че не е Президент на Нинова а на всички българи и че за него са гласували не само от БСП и престане да мисли че след като Нинова го е предложила той и е длъжен с нещо дълбоко греши.Това е държава с хиляди,милиони граждани ,тук не става въпрос да се придържа към някой
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави впечатление, че когато Меркел беше в Русия преговаря с Путин същото беше и с Макрон, а нашичкия разговаря с Медведев и това, ако не е знак че не ни слагат изобщо в сметките здраве му кажи. Разбира се когато тиквата се върне гербавите ще отчетат посещението като "грандиозен успех".
28
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Браво.даже не само в Европа,а и околните села,не са виждали такъв индивид,а ти го наричаш "политик".
27
3
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Андреев късай дипломата! Нищо не става от теб бе човек, вЕрвай ми!По всички финансови показатели сме или средното за ЕС или над средното ниво!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аз Президентът зари л..та от предишния в междудържавните политически отношения и отвори път на изпълнителната власт за икономическите такива.МОЛЯ ???? Не си добре изобщо човек
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Методи Андреев, който е член на Управителния съвет на Атлантическия съвет на България и член на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки"Този Методи, като го гледам, ми прилича на текезесар; небръснат, разгърден, като да е обсъждал досега "темата" в селския "хоремаг".От всички титли май е само ЧЛЕН.
24
6
 
4
 
! Отговори
4444 преди 5 години
До АнонименСамо човек по-*** от Боко може да пише такива неща (разбраемо без да мислиЕй, ти от коя дупка изпълзя бе, влечуго дребно. Тайгата ви очаквааааааааааа. О, май има ехо
23
7
 
4
 
! Отговори
4444 преди 5 години
До АнонименРадев, гордеем се с теб! То като няма с кой друг - живи да ви ожали човек, щом дотам сте я докарали. Гордейте си се жалки душички продажни.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До найден"Изключителен човек и премиер е Борисов"--Надйдене, абе, къде те найдоха толкова загубен, бе! :)Само човек по-*** от Боко може да пише такива неща (разбраемо без да мисли).
21
12
 
7
 
! Отговори
найден преди 5 години
Изключителен човек и премиер е Борисов , най-после да ни гледат с уважение и от изток и от запад , а че Радев го дава малко ревниво е нормално , действителната работа се върши от Бойко !
20
8
 
15
 
! Отговори
СЛУЧАЙНО МИНАВАЩ преди 5 години
Президентът ПУТИН няма да се срещне с борисов. Причината са неотложни ангажименти. Вместо него, с борисов ще се срещне секретарят Дмитрий Песков.
19
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре сме, щом стигнахме до там Методи Андреев да се изказва и по външнополитически въпроси! Сега остава да включат в говорилнята и Антончо Тодоров!Президентът Радев е човек със стоманени нерви. На негово място бих въвел порядък сред някои пощръклели негови поданици! Щяха да си рафинират речника! Радев, гордеем се с теб!
18
36
 
10
 
! Отговори
Браво. преди 5 години
ГЕРБ безпорно е най добрата партия. А Бойко Борисов вече се утвърждава като един от най успешите политици в Европа.
17
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б. Борисов: "Винаги съм отстоявал българския интерес, дори когато с Путин сме се карали".
16
3
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 18Това ли ти е следващото експертно мнение!???