Срещата Борисов-Путин – отваря енергийните теми?

Премиерът ни вероятно ще се опита да посредничи между ЕС и Русия
29 май 2018 14:45,
70

Остава ден преди Бойко Борисов да отпътува за Москва. За какво ще разговаря българският премиер с руския си колега Дмитрий Медведев и президента на Руската федерация Владимир Путин? На този етап Борисов отказва да коментира официално, но енергийните теми се очертават като водещите.

Последната среща между Путин и Борисов се състоя в София през 2012 г. Сегашният руски президент, тогава премиер, получи куче, а двамата подписаха договор за "Южен поток". Проектът вече е в историята, но изглежда темата на сегашната среща също ще е енергийна.

Очаква се Бойко Борисов да постави въпроса за газови доставки от Русия, за газовия хъб "Балкан", както и по-евтини дългосрочни доставки от "Газпром".

А поставянето на тези теми в Москва, както и анонсираното възраждане на АЕЦ "Белене", събира и управляващи, и опозиция, коментира Bulgaria ON AIR.

Според анализатори Борисов, като председателстващ на Европейския съвет, ще се опита да бъде посредник между Европейския събюз и Русия – роля, която пое и в отношенията между Анакара и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Белене супер стар преди 5 години
НАгли престъпници на лваст в София цакат яко БЪлгария и Москва с недопроучени тн енергиини проекти. Вместо Борисов и Путин внимателно да обсъдят жизнено важни теми вкл рязко снижаване на конфронтацията между Киев и МОсква и Брюксел и Москва пак тикнаха в блатата край Белене,Напомням че ако не бяхме предупредили писмено сега Уестингхаус/вече фалирала /щеше д а ни цакат с над 16 000 000 000$ разходи без да изгради реактори ..
49
6
 
7
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 5 години
* САМО С ТЕБ ВЪВ НОЩИТЕ БИЛО НИ Е ДОБРЕ "- ПЕЕ ЛИЛИ ИВАНОВА . САМО РУСИЯ НИ Е ПОМАГАЛА БЕЗВЪЗМЕЗДНО- ТЯ Е НАША МЕСИЯ И ПРЕДИ И СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО - ТЯ ПЛАТИ МИЛИОНИ ЛИРИ НА ТУРЦИЯ ЗА ПЪТИЩАТА , КОИТО Е ПРАВИЛА , КОГАТО Е ВЛАДЕЕЛА БЪЛГАРИЯ , ТЯ НИ ПОМОГНА ДА СТЪПИМ НА КРАКАТА СИ СЛЕД ВОЙНИТЕ , ТЯ И СЕГА НИ ПРОСТИ 90 МИЛИОНА ЗА БЕЛЕНЕ . САЩ НИ ЗАГРОБИ ЖИВА СИЛА 13 БЪЛГАРЧЕТА ВЪВ АФГАНИСТАН , НИЩО ХУБАВО НАШЕТО МЯСТО Е С РУСИЯ
48
14
 
6
 
! Отговори
Р.Радев за смях... преди 5 години
Дори Болен Сидеров се ползва с по-голям респект в Кремъл отколкото Р.Радев !
47
4
 
5
 
! Отговори
Овчар преди 5 години
Въпросче с повишена трудност до футболните запалянковци и до избирателите на България.Шъъъъъъъъъъъъъ отбележе ли г-н Борисов Гол в Масква?
46
8
 
7
 
! Отговори
Овчар преди 5 години
Аз щото от време на време гледам новини си мислех, бях сигурен, че след 18 г. България в ЕС и след сичките санкции срещу бедна росия путин ша доде на колене в богата и просперираща България .... пък то ко излезе
45
1
 
20
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
Готини, стига глупости. Ето ви ИСТИНАТА: Еднополюсният свят (от бутането на Берлинската стена досега) си отива. Разбира се, полека. Задава се (поне) триполюсен свят - Китай, Русия, САЩ. Да го обясня: всякакви иконом. и военнополит. съюзи ще трябва да се пренастроят към тази нововъзникваща реалност. Все по-абсурдно ще става да се говори "или ..., или ..." Вместо това, ще казваме "хем това, хем 2-рото, хем 3-тото, хем ..." ПРОУМЕЙТЕ ГО И ЗАРЕЖЕТЕ ГРАНТАДЖИИТЕ, КОИТО ПИЩЯТ ЗА ХОНОРАРИТЕ СИ!!!
44
6
 
5
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Бойко, дръж здраво бръснича!
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
43 ти явно не вдяваш. За Лукоил няма на изхода както на другите да измерва какво излиза. Всяка фирма плаща данък печалба. ОМВ , ШЕЛ и прочие също работят по бг правила. Също вкарват акциа, но плащат милиони данък печалба при никакъв дял. Лукоил милите само те на загуба а са монополисти. Мисли!
42
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига данък ***!Тия ни одраха кожите и още искат. Бой по москалите....
41
4
 
7
 
! Отговори
Костов преди 5 години
До Анонимен 31 А после ще му връчи обратно порасналото куче...
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
34 ОМВ при 3% дял на горива в Бг е платил предната година 50 млн санък печалба. Лукоил при 90% монопол е бил на загуба и държавата ги е финансирала с 48 млн. Сега помисли над написаното!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иван Дреновички какво ще каже?
38
5
 
9
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
До васко златевЗа България как така нищо? И за България има и то е най-скъпи горива и газ от Русия.
37
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана. Печеше се Путин . Приказваше за България. Турски потоци. 156799 тръби. Накрая една тръбичка и нищо. И опря пак да България. Император бил хахаха Щом стигаш на Боко да се мазниш, значи си много зле. Боко сега са му даде да го погали по...главите
36
1
 
16
 
! Отговори
бай Митю преди 5 години
От това посредничество няма да остане време за по-важни неща. Задава се мач между ветераните на Бистрица и Железница, а няма изявен голмайстор свободен.
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ И МИНИСТРИТЕ ОТГИВАТ НА ИЗНЕСЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ В МОСКВА ПОД ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА ПУТИН
34
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно русофилите долу изобщо съзнават ли каква плява пишат? Кой да моли? За газ? Путин е на зор, а не България. Само вие не го проумяхте. А иначе за неразбралия- долу се бъзикат за монопола на Лукоил. Последните 5 г 47 милиарда приходи и все на загуба в Бг. 15г лев данък не са платили. Братя сме пак. 150 милиарда що да не краднат в мама Раша . Горивата скъпи, ама...братя сме. Ядем си братския. А други са лоши все
33
6
 
9
 
! Отговори
До 2.30 в Лукойл преди 5 години
Зареждай в Шел и ОМВ Те не ти взимат като Лукойл и са натовски и евроатлантически Цена-пак такава
32
7
 
21
 
! Отговори
майорски преди 5 години
иначе голяма изолация на Русия направи западния свят ...то не беше френския президент ...то не беше Германския канцлер(ка)..то не беше Израелския премиерто не беше Японския премиерто не беше Ердоган Китай....Иран... Ирак ...Сирия...Египет Словакия Унгария Сърбия ...и т.н.т.е най после и наш ред дойде!и това само за 1 година !абе Русия е изолирана ! ... и никой не иска с нея да търгува ! ИЗОЛАЦИЯ !Май само САЩ се самоизолираха
31
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Тата и Папаи още едно П - Порошенко . много П-та му се набраха, но то кое П ще има полза за България-загадка???