Радев за Борисов в Москва: Ситуацията сега е благоприятна!

Президентът с нови критики към премиера и политсистемата
30 май 2018 16:30,
38
Радев за Борисов в Москва: Ситуацията сега е благоприятна!
Снимка: БТА

Ситуацията за българската делегация в Москва в момента е много благоприятна. Това обяви президентът Румен Радев по повод визитата на премиера Бойко Борисов в Русия. Министър-председателят и негови министри пристигнаха днес по обяд в руската столица, седмица след като там бе и държавният глава.

Според Радев ситуацията за българската делегация в Москва сега е благоприятна, от една страна заради съживяването на отношенията ни с Русия, и от друга – заради споразумението между ЕС и Газпром.

Радев обясни, цитиран от БТА, че по време на своята визита в Москва е поставил много ясни въпроси за възможностите на Русия за оптимизация на цени и на условия за доставки на руски енергийни ресурси, както и за по-добри условия за българския бизнес за присъствие там.

Още по темата

"Много се надявам правителството ни да оползотвори всички тези възможности", каза президентът.

Радев коментира опасността от война между институциите в страната.

"Не мисля, че има война. Да, има напрежение, но трябва да гледаме националните интереси, какви са целите пред нас, така че българските граждани да имат много по-голяма сигурност и високо качество и стандарт на живот. Затова трябва да работим всички", каза той.

В същото време държавният разкритикува поведението на премиера.

"Дайте ми вие определение за политическа система, в която премиерът може да се отбие на кафе в парламента и да си тръгне след 20 минути с оставката на председателя му, който трябва да го контролира. Това, че премиерът изобщо не отива на искане за изслушване или, че може с вдигане на телефона да завърти на 180 градуса всички народни представители на мнозинството да гласуват обратно на решението, което вчера са гласували", каза още държавният глава.

Той коментира и рестарта на проекта "Белене". Според Радев трябва да се даде шанс на българското правителството да анализира всички варианти, които предлага - да се вдигне мораториумът и да се предложи решение. Той обаче смята, че това решение трябва да изключва финансов риск за държавата и да има действащи механизми за контрол на ядрения риск.

Радев коментира и искането на Веселин Марешки за орязване на парите за модернизиране на армията.

"Модернизацията на Българската армия няма алтернатива и мога да кажа, че невежеството в сферата на сигурността е не само опасно, но накрая излиза и скъпо", каза държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
до беквокала преди 5 години
Путин приема там където на него му е удобно - ако е в Сочи значи в Сочи, ако е в Кремъл значи в Кремъл!Трябва да си луд да си мислиш, че Путин лети до Сочи специално заради Радев или пък се отбива в Кремъл специално заради Борисов.Много смешници по тези форуми, все герберасти
33
8
 
8
 
! Отговори
Радев беквокал преди 5 години
Путин посрещна Радев в Сочи , А Борисов в Кремъл, което значи, че третират Радев като второстепенна подгряваща група.
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колев, ако някой ти каже, че си глупав, повярвай му. Със сигурност ти казва истината.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА НИЩО ЧЕРНО НА БЯЛО.А СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПУТГИН НЕ ПРОЩАВА ЛЕСНО НА РАЗНИ МУШМУРОЦИ.
30
16
 
11
 
! Отговори
Колев преди 5 години
ПОСРЕЩНАХА БОРИСОВ КАТО ЦАР, А РАДЕВ КАТО ЧИРАК! ТОВА Е И СЕ ВИДЯ ОТ ВСИЧКИ!
29
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев не е руски агент ,слава Богу! Бях го надценил. Той е редови руски ***-спускат му опорките и той действа.Имаме за пРезидент руска радиоточка....
28
6
 
6
 
! Отговори
А защо тогава преди 5 години
говорехте против Президент Плевнелиев, че не ходел при Путин?
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го кажем така, познавайки манталитета на Путин, той бруталномще се изгаври с Борисов! Ще трябва са се подписват молби, искания... Путин ще унижи Борисов както унижи и Радев! Путин е националист. Не ги разбират нашите политици руснаците! Борисов ще се прибере привидно поласкан, но реално смачкан и без капка достойнство!
26
18
 
16
 
! Отговори
браво Путин преди 5 години
Радев го натириха от Москва обратно в България, защото е никой. Дори едно коремно не са му разрешили да направи.Добре, че е Борисов та да се свърши някаква работа.
25
14
 
13
 
! Отговори
akud преди 5 години
кремълската радио точка радеф бълва попаганда единственото оръжие което имат комунистите, не за друго ами защото пропагандата е най-евтина. радев нали не вярваш , че с едно набързо скалъпено посещение на кремъл преди премиера някой ще си помисли , че ти определяш нещата.ХАХА . само премиера може да договори изгодни условия за ЕС и кремъл и за България разбира се. а не като комунистите срещу дребни рубли да си дават задните части
24
3
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До анонимния. Предложението за квотите за мигранти не е на България, а на ЕС. Просто излиза от София, защото председателтваме ЕС. Не заблуждавай подмолно.
23
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плешивия клепар ... свикна да лази по колене!Мижитурка..НИНОВА е по-мъж от този лакей
22
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все пак трябва да внимава бате с руснаците, че се държат доста надменно последните години, а и са го закъсали с икономиката.
21
2
 
6
 
! Отговори
Ама ,а да преди 5 години
абе има няколко пичлемета във форума ама а дедето пишат глупости.Ама ,а де
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последното предложение на България за мигрантските квоти е притеснително, задължителното преразпределение ще бъде сериозна опасност за Европа, заяви Сиярто със сърдит тонДобре, че е Унгария да ни пази от самите нас. Лошото е, че унгарците сами са си виновни. През 2016-а Орбан награди Борисов с унгарския орден Голям кръст за граждански заслуги. Кръстещият се под път и над път даде тази клетва: Уверявам ви, че защитата не само на българската, но и на европеиската граница ще продължи.
19
22
 
16
 
! Отговори
Жалко за Радев преди 5 години
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Всъщност Р.Радев отиде в Москва за да лъсне ботушите на Путин и да го подготви за предстоящата среща с Б.Борисов.
18
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгарски шамар за Борисов!Унгария отхвърли предложението на България за мигрантските квоти. Според унгарския външен министър Петер Сиярто българското предложение изпраща към мигрантите посланието, че ако дойдат достатъчно много, те ще бъдат преразпределени, така че да идват.Да видим как опитомените медии ще премълчат унгарския шамар за българския премиер. С трепет очаквамe коментара на герберския депутат с унгарски корени Георги Марков, за когото Борисов е дар божи за Европа.
17
6
 
11
 
! Отговори
Не ,че ама, преди 5 години
Как да ви кажа , щото не съм журналист , ама поне като се отразяват новините на деня поне трябва да се загатне,че беше убит (разстрелян ) руски журналист в Киев.Поне бъдете коректни в отразяването на новините.За да не ви изяде пристрастието.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Рублофил,хахахахахаха,ама по-добре да приготвиш повечко ракийца че нали знаеш руснаците чак след третата ВОДНА ЧАША АЛКОХОЛ помирисват кисела краставица/тя затова Корнела се беше закахърила за износа им за Русията/няма да ти обърнат внимание на погачата а ако имаш женско по дОма крий го че търсят дьевчонки за.....
15
10
 
13
 
! Отговори
Футболист Nо 1 преди 5 години
До Анонимен 9Какви коремни беНе гледали мача на Тигрите с Нефтохим?Бати ти като падне е като бомба Всички падатИ като стане ,докато не вкара гол никой не става