Битката срещу плана "Макрон" още не е спечелена

Според Джамбазки е рано за празненства
Обновена: 5 юни 2018 21:41 | 5 юни 2018 21:37, Камелия Цветанова
34

Като крачка в правилната посока определиха българските превозвачи решението на Транспортната комисия в Европейския парламент да отпаднат част от текстовете, срещу които шофьорите протестират.
Още по темата
Те вече няма да са длъжни да нощуват в хотел, а ще могат да останат в камиона си, ако той се намира на паркинг. Трябва да почиват на три седмици, но могат да избират къде, без да са задължени да се връщат на адреса, на който са регистрирани в родните им страни.

Тепърва обаче предстоят преговори, за да се види какъв ще е финалният вариант на предложените от френския президент Макрон промени.

По този повод българският евродепутат Ангел Джамбазки каза, че не трябва да се правят преждевременни празненства и че сега следва още много работа.

"Няма нито време, нито основание за празненства. Това не е еднократен акт, това ще бъде дълъг процес", обясни в студиото на "Денят ON AIR" Джамбазки. Той подчерта също, че българската дипломация ще трябва много да работи, защото след гласуването в Транспортната комисия на ЕП, предстои въпросът да бъде разгледан във формат триалог.

"Това е преговор между ЕП, ЕК и Съвета на Европейския съюз. След това предстои отново гласуване в пленарна зала", каза евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Ангел Джамбазки изрази и своите притеснения, че точно по време на този триалог, защитаването на правата на българските превозвачи ще бъде трудна задача, защото по думите му, опитите да се отнеме работата на българския бизнес няма да спрат.

"Това са административни пречки, които целят кражба на бизнес. Сега изведнъж Макрон се сети, че ние взимаме хляба на френските работници",  допълни още Джамбазки.

Евродепутатът беше категоричен, че българските представители в ЕП са напълно единни по темата за транспортните работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука пишат някои млади , без опит и пътуване в Европа.НАШИГЕ ШОФЬОРИ СА БЕЗ ПРАВА В ДОСЕГАШНИЯ СИ НАЧИН НА РАБОТА.ВЕДНАГА СЕ ОТ КРОЯВАТ ОТ ДРУГИТЕ НА ПЪТЯ.Спят ът в колите, не си взимат и душ на бензиностанциите.Хранат се от вън.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо няма да можем да променим,Макрон дойде на власт обещавайки тези рестрикции на синдикатите на френските превозвачи,освен пререгистрация на фирмите в Македония и Сърбия,които не са членки на ЕС друго спасение няма!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилното еЩофьора собственик на камиона.Това е решението.Кой то може може.ДРУГОТО Е БЮРОКРАЦИЯ НА ***
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да бъде спечелена - баце е свикнал да печели с тарикатлъци, а такива на запад не фърфят!
15
1
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
НЕ ХАРЕСВАМ МАКРОН, И ТОЙ Е СЛУГА НА ИМПЕРИАЛИЗМА НО ТУК ТОЙ БЕ НАТИСНАТ ОТ МАСОВИ СТАЧКИ И ПРОТЕСТИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ! ФРАНЦУЗИТЕ НЕ СЕ ЛЪЖАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО, ПАЛИХА ТРОШИХА И ПОСТИГНАХА НЯКОИ ОТ ИСКАНИЯТА СИ. ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО СОЦИАЛНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД КОИТО НЕ СЕ ХАРЕСВАТ СЕГА НА НАШИЯ БИЗНЕС ЕЛИТ И ОРГАНИЗИРВАТ ПРОТЕСТИ ОТ ПО 50 ЧОВЕКА ЗАЕДНО СЪС СЧЕТОВОДИТЕЛИТЕ ИМ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КАМИОНИ, ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ. ПЕД.. ТУК, ТРОЛОВЕТЕ, ЗАЕДНО С ДЖАМБАСКИ ВИ ЗАЛЪГВАТ ЧЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЩЕЛИ ДА ФАЛИРАТ
14
6
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Виж си нацапаните гащури и такава ми се прави на мъж, изперкал пенсионер. Нито знае за какво пише, нито знае как стоят нещата, тръгнал да пише си пише дежурните простотии, злобния неудачник.
13
1
 
15
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
ВИЖТЕ КАКВИ ИМ СА ИСКАНИЯТА НА НАГЛЕЦИТЕ ! ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ДА ПОЧИВАТ В РОДИНАТА СИ ПРИ СЕМЕЙСТВАТА А ДА КАРАТ С МЕСЕЦИ ПО ПЪТИЩАТА БЕЗ НИКАКВА ПОЧИВКА И ЛИЧЕН ЖИВОТ. ДА НЕ СПЯТ ПО ЛЕГЛАТА СИ А В КАМИОНИТЕ ЗА ДА ПАЗЯТ СТОКАТА ИМ ВМЕСТО ДА ПЛАЩАТ ЗА ПЛАТЕНИ ОХРАНЯЕМИ ПАРКИНГИ И ЗАСТРАХОВКИ ОТ КРАЖБИ. И ВЕДНАГА БОЙКО И МОСКОВСКИ СА СЪГЛАСНИ, ТЕЗИ НАШИТЕ В ЕС ПАРЛАМЕНТА СЪЩО. ВСИЧКИ ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ РОБОВЛАДЕЛЕЦ МАААМ... МЕДИИТЕ ПЛАТЕНИ СЪЩО МАААМ ВИ ЗА ЕСИЛОТО СТЕ ВСИЧКИ
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОМУНИСТТова че си комунист казва всичко, *** и заблуден до гроб. Целта на Макрон е единствено и само, да помогне по абсолютно нечестен, непазарен метод на френския транспортен бизнес, в това число на местните шофьори. Останало са сладникави простотии за комунисти със завършен 3-ти клас.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОТЕСТА ТУК НА И В БРЮКСЕЛ Е ОРГАНИЗИРАН ОТ КРИБ ! НА НЕГО ПРИСЪСТВАТ САМО НЯКОЛКО ШОФЬОРА, НАЙ УСЛУЖЛИВИТЕ, НАЙ НАПЛАШЕНИТЕ, ДО КОИТО СТОЯТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИМ И СТИСКАТ ЗЪБИ. ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ НА ИСТИНСКИЯ РАБОТНИК. МЕДИИТЕ ВСИЧКИ ВИ ЛЪЖАТ. ТОВА Е ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБИКНОВЕННИЯ ШОФЬОР И ЗАЩИТАВА САМО РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ. ФРЕНСКИТЕ ИСКАНИЯ СА СОЦИАЛНИ И МНОГО ПРАВИЛНИ. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК И БЪЛГАРСКА МЕДИЯ
10
1
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
СТИГА СТЕ ЗАЛЪГВАЛИ ХОРАТА ! ПЛАНА НА МАКРОН Е ДОБЪР ЗА РАБОТНИЦИТЕ В ТРАНСПОРТНИЯ СЕКТОР ! ДЖАМБАЗКИ ТИКВО ПР.. И ТИ РАБОТИШ ЗА КРИБ ! ПРОТЕСТА Е ОРГАНИЗИРАН ОТ КРИБ И БЪЛГАРСКИЯ РАБОТОДАТЕЛ, НАРЕЧЕН ОЩЕ РОБОВЛАДЕЛЕЦ. РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ БЪЛГАРСКИ НЕ ИСКАТ РАБОТНИКА ИМ ДА ПОЧИВА В ЛЕГЛО, ДА ПЛАЩАТ КВАРТИРИ И ХОТЕЛИ А ИСКА ДА СПАТ НЕКЪПАНИ В КАМИОНИТЕ ЗА ДА ИМ ПАЗЯТ СТОКАТА. ТОВА Е ЕДНО, ДРУГОТО Е ЧЕ АКО СЕ ВРЪЩАТ ДА ПОЧИВАТ ПРИ СЕМЕЙСТВАТА СИ КАКТО ИЗИСКВАТ ФРАНЦУЗИТЕ, БЪЛГАРСКИЯ РОБОВЛ.. ЩЕ ИЗГУБИ
9
3
 
4
 
! Отговори
Бледолик преди 5 години
Само да отбележа, че бани има на всяка бензиностанция на запад от България и въпрос на хигиена е някой "тиражий" да не се къпят. А храната която ядем е в пъти по-качествена от тази която някой от вас могат да си позволят. Иначе за другото горе долу сте прави.
8
12
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Простако българските международни шофьори взимат чисто колкото, че и повече от тези на запад, говорим за 1500-2000 евро месечно, че и нагоре! Джамбаски много добре си го каза, трябва да се стегнем и да защитим националния си интерес. Правилата в ЕС са еднакви за всички, които манипулира тахографи си носи отговорността, от относно черобаджиите, това са бизнесмени изградили законен печеливш бизнес, създали много и добре платени работни места, нищо общо с неудачници като теб.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега какво - български транспортни фирми опоскват де що има транспортни нужди в ЕС.А това е подло и нечестно според Макрон.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остава Булекзит. Въпреки продажните ни политици!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жъмбаза що не си намали заплатата и спре да се къпе не ощетява ли данъкоплатеца няма ли ЕС да фалира. Кво му е на закона Макрон, тиражията предпочита да не се къпе 3 седмици и да смърди на пот заради някой лев повече.
4
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Истината е по средата реват собствениците на тировете истина е че нашите шофьори взимат 25% от това което плащат в ЕС Правото на нощувка няма нищо общо с тези на Франция и др. в ЕС карат ни да манипулираме тахографите да шофираме повече от 12 часа.Истината е че нашите чорбаджии печелят с пъти повече от тези на запад.И сега не им харесва нека пробват сшофьори от ЕС.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че жамбаско лобира за някой голям български превозвачи на който не му дреме за шофьорите изкарващи му милиони.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази битка не е на народа а на олигархията която иска да експлоатира хората да работят за под минималните доходи. Не разбирам тази медийна радост от "Успеха"?? Работиш на в западна Европа получаваш българска заплата... страшна победа няма що...
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жамбазчиту кога започна да разбира и от бизнесинтереси? Не беше ли силен по всякакви гейизяви?