Модернизацията на армията: Ще я подкрепи ли НС?

БСП не са подкрепили проектите при гласуването в комисия
Обновена: 8 юни 2018 06:34 | 7 юни 2018 22:22,
10
Модернизацията на армията: Ще я подкрепи ли НС?
Снимка: Булфото, архив

Нардоните представители ще гласуват утре програмата за модернизацията на Българската армия. Предварителните заявки са партиите в парламента да подкрепят купуването на нова техника с изключение на "Воля". Христо Гаджев от ГЕРБ заяви в студиото на "Денят ON AIR", че се надява да има единодушие при утрешното гласуване, въпреки че по думите му от БСП не са подкрепили проектите по време на гласуването в комисия.

"Това не е проект на едно управление. Проектите са планирани така, че да се случат в рамките на няколко следващи управления. Това е една от причините да се гласува в НС, за да се постигне един консенсус между всички политически сили, че това нещо е необходимо и трябва да се случи", заяви категорично народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той каза също, че на този етап не може да става дума за нова руска техника за отбрана, защото тази, която ще бъде купена, трябва да бъде съвместима с нашите съюзници, но и да бъде доказана.

"Подмяната на изтребителната авиация е изключително важна, даже закъсняла", допълни още народният представител.

Гаджев изрази убеденост, че офертите за нова техника за Българската армия, които ще бъдат получени, ще са много по-добри от тези от 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
соросоид преди 5 години
Защо ни е восйка като имаме гей паради и НПО-та?
5
2
 
4
 
! Отговори
baikobaev преди 5 години
"На гол тумбак-чифте пищови!"Не е ли по-добре да инициираме движение за разоръжаване като се започне с ядрените оръжия?А тези пари да отидат за икономика,здраве,образование....
4
4
 
8
 
! Отговори
------- преди 5 години
Проектът "демократична Бг" се провали.Държавата се разпада - икономически, финансово, културно и социално.- Раждаемоста пада, емиграцията расте- здравеопазването ни се превърна в едно голяяямо "нюню"- оброзованието ни е трагикомедия- корупцията във висшите ешалони на власта и съдебната власт е отвърдена норма- медийната цензура е факт- икономическия и финансов грабеж под "чадъра" на власта е безпрецидентенДемокрация???Неъ, мутризация!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме да оправяме толкова неща в държавата, не виждам защо трябва да св купуват железа и да стоят в хангари. Това е все едно да си купиш нова кола със кредит и да нямаш пари да е караш и поддържаш. Пълна глупост. Тези пари да се вкарат в икономика ....заводи, Белене или нещо . Национализма, не е довел до нищо хубаво няма да доведе и сега. Помнете ми думата.
2
2
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
До 1по-добре да си останем с 29 мига от пролетта, разлика нема,сравняваш москвич-408 с мерцедес S-класа ли бе ушaнко?
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази, която ще бъде купена, трябва да бъде съвместима с нашите съюзници, но и да бъде доказана.="но и да бъде доказана" !ясно ... няма да ни хване грипа, не е доказано, че е заразен!мирише ми на ръждясала, бракувана арматурна стомана 3-а употреба, с диаметър фи-16 ммако е така, по-добре да си останем с 29 мига от пролетта, разлика нема, ама поне пари нема да се дават