Партията на Надежда Нейнски се разпусна: Времето вече не е наше!

В дясно няма емблеми, дух и лидери, обяви "Синьо единство"
Обновена: 18 юни 2018 17:12 | 18 юни 2018 15:30, Вера К. Александрова
135
Партията на Надежда Нейнски се разпусна: Времето вече не е наше!
Снимка: Facebook

Партия "Синьо единство", която създаде бившата лидерка на СДС Надежда Нейнски, се разпуска. Това обявиха от формацията след Втората национална конференция, провела се вчера.

Мотивите на сините на Нейнски са липсата на възможност за обединение на десните. "Синьо единство" призова и останалите десни партии да се разпуснат.

"Призоваваме партиите от традиционната десница да ни последват, защото времето отдавна вече не е наше. Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделението носи тежката отговорност на пропуснатите възможности за създаване на работеща алтернатива за България", обясниха от формацията.

От "Синьо единство" отчитат, че са положили огромни усилия, но не успели да убедят нито една политическа партия от традиционната десница да загърби тяснопартийното си его, да се разпусне, или да се влее в единна дясна партия.

"Затова се разпускаме ние - за да покажем, че няма нищо страшно в това и да провокираме останалите партии също да го направят", се казва още в позицията на формацията.

"Синьо единство" отправят критики към останалите десни формации, че лидерите им не са се отказали от "смешната привилегия да се наричат "председател на нищото" и да разчистят пространството за създаването на силна и модерна дясна партия".

"За това време чухме какви ли не аргументи защо това няма да стане: защото СДС е марка и емблема, защото ДСБ е пазител на духа, защото Да, България е с нова енергия, защото "структурите ще ни разкъсат", защото "няма аз да съм лидерът, който ще загроби партията", защото "сега сме на крачка от властта, не е моментът", защото "ще загубим субсидията" и т.н. И нито веднъж никой не се осмели да изрече истината – че няма нито емблеми, нито дух, нито енергия, нито субсидия, нито структури, нито лидери. Не остана и грам доверие както помежду им, така и сред избирателите", пишат още от "Синьо единство".

Те допълват, че са останали само "шепа объркани хора", които се борят единствено за постове.

Партията критикува и "псевдоновата десница", която се срамува да се нарече такава.

"Лута се в безполовата идентичност "няма ляво, няма дясно", неспособна е да излъчи друго смислено послание, освен "всички сме срещу мафията" и бори олигархията с творческо- самодейни акции по улици и мостове, изживявайки себе си като нещо средно между политически кръжок и затворена група в социалните мрежи", пишат от "Синьо единство".


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
0
 
! Отговори
ола меса преди 8 месеца
До To6

КОИ В БЪЛГАРИЯ НЕ СА КОМУНЯГИ?
98
5
 
2
 
! Отговори
СДС абдал преди 8 месеца
Тия не ги бях и чул,сега разбрах че ги има ..., вече ги няма:)
97
0
 
0
 
! Отговори
кой ще надделее? преди 8 месеца
До Олег

ПУТИН ИЛИ ЕРДОГАН или ще се пазарят?
96
5
 
0
 
! Отговори
късмета преди 8 месеца
До Анонимен
ГЕРБ са турски васали! А само светската Турция ще ни освободи от комунистите!
95
0
 
0
 
! Отговори
АДЕМА преди 8 месеца
До Иван

Остави всякаква надежда!
94
6
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
Евгений Бакърджиев e един от героите на прехода по времето на Надето, който осребри много успешно своето участие в него. Докарването до фалит на варненския корабостроителен завод (с участието на министър Ал. Божков, известен като 10%) е само един от големите му рушветчийски "подвизи". За него проф. Николай Василев беше казал "Когато само костюмът и часовникът ти струват повече от заплатата ти на министър, не можеш да изправиш гьонсурат пред цялата държава и да кажеш: ДОКАЖИ МИ, ЧЕ СЪМ КОРУМПИРАН
93
6
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
До П.Петров: Кой източи и доведе държавните фирми(и цялата държава) до фалит с посредници на входа и изхода? Направили са го тези, който са могли да го направят. Защо да са били точно "комунистическа хунта"? Бяха всякакви - в това число натурални седесари, подкрепаджии и какви ли не.
По времето на Филип Димитров синдиката "Подкрепа" назначаваше и уволняваше директори на държавни предприятия. Назначаваха и уволняваха директори и общинските съвети. И тези хора знаеха че са временно. И източваха.
92
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Времето било нейно? Кога, м а? ...стара чанта - мачкан лак....
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чуваш ли, връщай гаража, м а!
90
5
 
9
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 8 месеца
До нови хора

Язък за хубостта и на младини, когато лъжеше народа и дори мъжа си с младок замени!!!
89
1
 
9
 
! Отговори
Жан-Валжан преди 8 месеца
Щом призовават за разспускане на всички десни партии,значи се задава нещо голямо.И десните са опастност за него.Въпреки че е не нормално някой да призовава партии и движения,на които не пренадлежи,да се рзспускат.Някои хора направо се самозабравиха.
88
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От нормална и привлекателна жена юдеомасонството, ционизмът и талмудианството я превърнаха в нещо долно, плашещо и уродливо досущ като Ам-Гъл.
87
6
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 8 месеца
Ное може би няма да можем да ги осъдим за геноцида който ни приложиха за тия 30 години но съм убеден, че ще платят прескъпоза ввички злини които ни причиниха комунистите, костовистите, царя, Боко и Чвоко.
86
10
 
21
 
! Отговори
нови хора преди 8 месеца
Много зло донесоха тия сини на обикновения човек. Заради вас и ония измислени комунисти, а сега и заради тиквона няма светлина в тунела още.
85
3
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
До ognyanz
Кой източи и доведе държавните фирми(и цялата държава) до фалит с посредници на входа и изхода, с фалитите на банките ?

КРАДЛИВАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ХУНТА!
84
4
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
До Анонимен 87
Като се сетя каква навалица от стратегически инвеститори имаше да купят източените и тънещи в дългове държавни предприятия ...
Сони, Шарп,ДжейВиСи,Хитачи, мило и драго даваха да купят Завода за Телевизори във В.Търново.
Крайслер, Даймлер,Фиат и те напираха да купят Мадара, Чавдар, ВМЗ;
Луфтханза, ПанАм напираха за Балкан .
Байер и Дюпон бяха в ръкопашен бой за перлите на родната химия- Девня и Димитровград...
Защо ли не стана така ?
Ако индустрията ни струваше, социализъма нямаше да колабира!
83
5
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
Надето не е първата, която с половин уста признава какво причини СДС на България . Ал. Йорданов, бивш седесар и председател на Народното събрание по времето на Филип Димитров беше казал преди десетина години "Хората много обедняха. Сигурно и ние сме виновни".
Виновни сте Сашко, знаем за хотела ти. Но и че при Филип Димитров беше унищожено селското стопанство, при Иван Костов - промишлеността. Знаем кой фалира корабостроителния завод, кой продаде БГА Балкан, договора за Мариците, Кремиковци и т.н
82
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво стана, няма гаражи и евроатлантически грантове? Свършиха парите от процентите от подарените предприятия? Тая е за затвора като всички седесари и гербери.
81
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да се готвят герб !
80
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
До Анонимен 83
1 да,2 да, 3 да, 4 спорно, 5 е нас двамата ли да пратят?
Питах друго:
1. СДС ли са причината да сме най-бедната държава в Европа, с най нисък доход, с най-висока смъртност, са най-ниска покупателна способност?
2. Какво предлагате ? Още от същото ?!