Симеонов плаши с оставка, не срещал подкрепа в борбата с шума

Ангелкова саботира работата на правителството, смята вицепремиерът
Обновена: 22 юни 2018 08:29 | 18 юни 2018 20:53, Красимир Ангелов
70

Вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че може да напусне поста си, защото не получава подкрепа от правителството за закона за шума.

Още по темата
"Ако продължава това масово бойкотиране, какъв е смисълът човек да се мъчи нещо да направи", попита Симеонов.

Министърът на туризма Николина Ангелкова саботира работата на правителството с идеята националните курорти да бъдат извадени от Закона за ограничаване на шума, категоричен е вицепремиерът.

Междувременно законът, който регламентира шума, бе приет от ресорната комисия в Народното събрание с 13 гласа "за" и 1 "въздържал се". Предложените промени предвиждат между 23:00 часа и 8:00 да се пази пълна тишина. Шумът от плавателни средства също се забранява, а за нарушителите ще има тежки глоби.

Изключение се прави за обществени прояви, организирани от местната власт. Браншът подкрепя идеята големите туристически комплекси и малките курортни градчета да получат различен статут. Според бизнеса обаче, предложението музиката да спира в 23 часа в дискотеките е крайна.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако продължава това масово бойкотиране, какъв е смисълът човек да се мъчи нещо да направи", попита Симеонов.Не се мъчи, оттегли се. Няма да ти се сърдим.
21
11
 
12
 
! Отговори
Петър преди 5 години
О, дано! Да се маха този гнусен лобист, най-противният човек в правителството, само след Болен Сидеров, който обаче поне си трае в последно време, за да отстъпи титлата на Далавери Симеонов.
20
2
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Аве селяни прости, няма ли някой друг министър да тръгне и да прави проверки на крадливите лекари и професори, които източват здравната каса, или да прави проверка на гербеджийските еврофондово разпредилителни фирми за усвояване на пари от въздуха!!!Аве селяни, аве ювиги славни български войне, Буда ви изплющя, а чалгата и мутрите ви направиха глобализирани неолиберални аутсорсингови селяни прости!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
19
3
 
21
 
! Отговори
сара преди 5 години
Аз лично подкрепям тази инициатива на Симеонов. Твърде далече сме обаче от тези разбирания за курорт и ми се струва, че няма да издържи.Това там може да е всичко друго, но не и почивка. Друго име трябва да измислят за пребиваването на Сл. бряг.Иначе тишина и релакс има на много места - главно извън страната.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали. Да не вземат да разделят държавата и накрая ,просто да се откажат от нея ...защото нямат потенциал да накарат населението ,да Спазва законите ?!?
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да спре да вдига шум и готово. Една педя човече а вдига врява като локомотив. И не, "Марджо, Барджо и другите" няма да забравят, Вауеуи да си купува парцел в Малашевци от сега.
16
6
 
1
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
До Анонимен 16"Kurort е немска дума и значи място за лечение." ами то комсомола това прави в дискотеките бре , лекува разни младежки сърбежи , ако ме разбираш и помниш :)))
15
10
 
10
 
! Отговори
Генчо преди 5 години
Ами да ги разделят курортите. Албена от години е семеен тип с тишина.Златните смесеноОбаче слънчака си е парти въпреки , че ходят и семейства и им харесва.Но... Валерката със селски ткзс манталитет да си ходи
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
незаменими хора няма прав му път
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kurort е немска дума и значи място за лечение.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелакова е пример за безотговорно ,безстопанствено отношение и незачитане на законите и елементарните етични норми на обществено поведение !
11
16
 
19
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
От всички неотложни проблеми Валерката си избрал най-важния и неотложния. Държавата загива, ония се загрижил за шума на Сл. Бряг! Да си ходи, бе! Човек, който не може да прецени кое е важно и кое не, няма място в правителството!
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерка ,опитваш се да обясниш на някой ,че не е полезно да ходи в Хималаите -сам !Дали ше ти повярва ?!?
9
4
 
16
 
! Отговори
Хехехех преди 5 години
Браво Валерка. Само така. Стабилен та искам :))
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов ,ти ,наистина ли ходиш на Бг Черноморието ?!?Що си губиш времето !?:))))
7
3
 
4
 
! Отговори
11 преди 5 години
До ВасилевВасилев, не си сайдисван скоро момче. Някой селянин те е сайдисвал и затова ревеш толкоз за салам.
6
20
 
13
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тоя с изтънчения слух що не земе да въри на м*йната си? На море младите не си лягат в 9 часа с кокошките, а отиват на дискотека на шум и да *** квот падне.
5
13
 
6
 
! Отговори
Турчинъ преди 5 години
пак се обади с турските си интереси. ПСЕВДОПАТРИОТ а всъщност ТУРЧИН, защитава турския бизнес и турския туризъм!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам буквално папка с жалби до кой ли не от години заради квартални заведения под шапката на "бизнесмен". Г-н Симеонов да не се прави на ударен - няма преборване, нито желание такова. Но пък я какъв рейтинг гони.
3
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ако НАИСТИНА иска да свърши неква полезна работа,да изчака да мине лятната ваканция!След нея ще има прелюбоптно "шоу"...СЕГА само ще бъде едно.."тръц"..