Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!

"Не знам партия в парламента, която да е за приемане на мигранти", каза премиерът
Обновена: 22 юни 2018 16:32 | 22 юни 2018 13:15, Камелия Цветанова
143
Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, няма да подписва нищо на форума.

Той обаче ще предложи четири точки за справяне с проблема с мигрантите - незабавно спиране на потока от нелегални, гарантиранe на външните граници на ЕС, изнесени центрове за настаняване на бежанци извън границите на ЕС, а тези, които вече са в ЕС, да бъдат настанени в центрове от закрит тип.

Още по темата

Предложението си премиерът обяви пред депутатите, след като червената шефка Корнелия Нинова го упрекна, че отива на срещата без да е обявил позицията си и опозицията не била знаела дали е готов да приеме предложението за споразумение "пари срещу мигранти".

"Аз не знам да има партия в парламента, която да е казала: Ние сме за приемане на мигранти, да ни се плаща, така че тук позицията ни е национално отговорна и на всички е ясна", успокои той.

"От години на всички съвети аз съм държал една и съща позиция и съм предупреждавал колегите, че ще стигнем и до днес, те тогава не вярваха, хуманността на Европа е на първо място и т. н. И безспорно Европа е най – нормална в това отношение", коментира Борисов.

Той припомни, че е настоявал да се направят убежища центрове, но близо до териториите на конфликти, както и че винаги е защитавал незабавно да се затворят външните граници на ЕС.

"Да се инвестира в кораби, в граничари, Фронтекс ако трябва, но самата бежанска вълна, терминът "вълна", всички имаме опит с наводненията и знаем, че първо трябва да се спре вълната, а след това да се чисти, да се ремонтира, да се оказва помощ на бедстващите, същото е и сега в Европа , цели държави и партии се тресат от тази ситуация, в която сами се вкараха заради войните, ние не се бием в нито една война, а виждаме как в Сирия няма цяла сграда", коментира още Борисов.

Според него Арабската пролет се е превърнала в Европейска пролет, защото дипломацията се е провалила.

Премиерът се надява на срещата на НАТО, по време на която ще се видят очи в очи президентът на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин, да се сложи край на агресията.

Според него мигрантите трябва да са на места, откъдето да се върнат след края на конфликта в родината си.

"Едва когато е гарантиран този процес и няма много мигранти трябва да разделим на две тези, които са дошли в Европа, за бягащите от войната трябва да се погрижим до момента, в който войната свърши и те бъдат върнати да си оправят домовете, другите са икономическите мигранти - те трябва да се връщат, ако никой не ги иска, България не ги иска и те трябва да бъдат върнати в страната, в която са родени без да се шуми мирно, така както направихме с афганистанците, които са мъже на по 26-27 години, никога не са работили, само около талибани са живели, преживели са и са чули само война, те освен за убийства и терор не са учили за друго, друго не знаят и такива хора, а и от друга религия, трудно биха се интегрирали, а и в Европа не се интегрират", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
19
 
! Отговори
Б 22 преди 5 години
Спомних си ! Билетче - 6 СТОТИНКИ ( 2 000 билетчета с една заплата ) ! Днес билетче - 1.60 ЛЕВА ( 300 билетчета с една заплата )! Да продължа ли да си спомням - " Момчето си отива" - култовото " Една боза от шест!" .....
33
5
 
17
 
! Отговори
мак преди 5 години
бб да подготвя центрове, натам отиват нещата. И да не лъже, че няма партия, която иска мигранти, а да си спомни, че някои бяха възхитени от предложение Европа да плаща за мигранти. И искаха да ги приемаме, щот европ. ценности и бла бла. Сега се прави на безкомпромисен и "настоява", защото България ще е принудена да приеме хиляди. Ако имахте акъл, нямаше да ги регистрирате тука преди време.
32
3
 
18
 
! Отговори
ЛИПСА НА ПАМЕТ преди 5 години
Точно късата памет на голяма част от българите използват политиците,защото всеки ден се влиза от скандал в скандал.Размиха се думите,изпразниха се от съдържание,всеки гледа да преца другия,наглостта стана висша ценност,кражбата на евросредства-законна,цинизмът-висша добродетел...На кого друг министър-председател са му мерили гърба с педя,галели са по главата,хвалил се е,че на приема е имало първо,второ и трето,да изреждам ли още "умни мисли" на най-безкруполният министър-председател на България
31
6
 
20
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Сигурен съм, че бойко лъже и ще подпише каквото му подадат, справка превозвачите. Хем искаше да им помага, хем се хвалеше, че им е помогнал и накрая се оказа, че ги е прецакал. Така ще стане и с незаконните имигранти. И не си отива бе.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22, ама пиши че е сарказъм ! Щото някой не го схванаха ! Това да изтеглиш 16 000 000 000 заем и да удвоиш държавния дълг , направо си е ОПРА'ЯНЕ !
29
3
 
15
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Това е защото сега гранична полЮция пуска всеки с надеждата мигрантите да се изнесат към Германия. Както и става.Ама понеже баварският премиер почна да рита срещу Меркел за бежанците Бойко се уплаши (освен всичко друго Борисов е голямо шубе).Нищо с мигрантите не е решил с мигрантите тоя *** и сега ще му лъзне заддддника.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов кога ще почва Медиите или има страх от страхуващя Народа мистър Пеевски.............хаха
27
7
 
12
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Нашият премиер щял да налага четири точки в ЕС. От позицията на държава приела временно има-няма хиляда човека, крадяща помощите получавани за тях, не мисля, че имаме някакво морално право да определяме на други държави, какви да са центровете им за бежанци, и къде да се изнасят. И дори и да вземе да подпише, че ще приемаме бежанци, за да крадем парите за тях, не смятам, че има опасност. Ако ще и на бежанците да плащат в брой, да идат у България, едва ли някой ще се върже
26
4
 
21
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
И ТИКВИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ЗРЕЯТ ! Цацаров днес му дошла бляскава УригиналнЪ идея : да облече затворниците с униформи ! Абе той направо новатор бе ! Ами да беше гледал един филм поне ! Кеф ти американски - оранжеви , кеф ти български ( ама преди демокрацията ) раирани !!!
25
4
 
23
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Защо ли на този доказан със съд лъжец трябва някой да му вярва?
24
0
 
14
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Абе интересно към коя групичка се държи нашия Бойко. Въпросът за мигрантите е съвсем маловажен вече. В ЕС се заформят засега две враждуващи групички. Меркел и някои други стари другари са изолирани от нови напористи евродеятели. Повечето досегашни евролидери очакват да видят накъде ще задуха вятъра. Наш Бойко май се държи към групата на Меркел-Юнкер. За сега се очертават че те ще се бъдат от системата.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем крадеш от нета хем после триеш негативните коментари под крадения ти Текст , ама сте и нагли..........................освен крадливи
22
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Вишеградската четворка е отказала да участва в тази среща, което значи само едно, Юнкер ще разпределя някакви квоти, които Баце ще подпише без да му мисли. Между другото плана на Юнкер мигрантите да се събират в някоя африканска държава се провали, та оставаме само ние, верните лакеи на ЕС.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До края на деня ще четем за "новото" му мнение. Шегата настрани - разбира се, че ще подпише иначе пада от власт. Може би вече е и подписал...
20
29
 
11
 
! Отговори
Борисов -най-добрият преди 5 години
Стандартът ни непрекъснато расте. Спомнете си какво беше при комунистите. БКП/БСП управляваха 10 г. и какво се случи? Фалираха държавата - спомнете си Луканов, Виденов, Станишев, Нинова... Пълен крах - дефицити, немотия, нямаше нищо - бензин, стоки от първа необходимост, огромни опашки, мутри, убийства през ден, озверели от глад хора. Работата е, че десните партии трупат пари, после идват червените и изхарчват всичко, без никакъв видим резултат. Пак ще изберем ГЕРБ, че иначе е страшно!
19
17
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Както всяка година другарите социалисти /80 000/катерят Бузлуджа за по две кебапчета и една топла бира,така всеки един от тях да подготви по една стая в дома си/закрит тип/ и да приеме по двама,трима мигранти.Това ще са ви новият електорат.Само така може да биете Бойко на избори.
18
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги Борисов е прав и предсказа много преди всички какво ще стане и как да се действа след това!За не признаващите очевидните неща майната им!
17
18
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До тато 11 Тиквата не се прави на велик , но в сравнение с Корнелия е точно такъв.
16
5
 
22
 
! Отговори
от сидней Австраля преди 5 години
Аз му вярвам бе. Ся като оправи Балканите, другата седмица оправя Африка и Близкия Изток, и то друго не остана ве. А да, и там една сграда има да боядисаме и Шенгеня оправихме
15
22
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
"Само фанатично предани на ББ могат да му вярват.За 10 г що лъжи е изрекъл,що пъти си е променял мнението само в рамките на 1 ден." СУПЕР премиер:45 години - БКП + 1 г. БКП (Попов) + 1 г. СДС + 2 г. БКП (Беров) + Инджова + 2 г. БКП (Виденов) + Софиянски + 4 г. ОДС + 4 г. НДСВ (Сакскобурготски) + 4 г. БКП (Станишев) + 3.5 г. ГЕРБ + М.Райков + 1 г. БКП/ДПС (Орешарски) + Г.Близнашки + 2 г. ГЕРБ + Герджиков + 1 г. ГЕРБ.Общо ГЕРБ - 6.5 г. - направи хиляди нещаБКП/БСП - 10 г.; Други - 11.5 г.